جمعه 9 آذر 1403

اتخاذ تدابیر خاص برای مدیریت منابع آبی کشور ضروری است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
اتخاذ تدابیر خاص برای مدیریت منابع آبی کشور ضروری است

تهران - ایرنا - سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به سخنان رییس سازمان هواشناسی کشوری و کاهش بارندگی‌ها در سال آبی پیش رو به ضرورت مدیریت منابع آبی تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، «مصطفی نخعی» در توضیح نشست روز یکشنبه کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی به خبرنگاران گفت: امروز میزبان «سحرتاج بخش» رییس سازمان هواشناسی کشوری بودیم و ایشان درباره سال آبی گذشته و امسال و مشکلات هواشناسی مطالبی را عنوان کرد.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی افزود: سال آبی گذشته که از مهرماه سال 1399 آغاز شده و ادامه آن تا شهریورماه امسال است، طبق گفته رییس سازمان هواشناسی کشوری، یکی از بدترین سالهای آبی بوده که شاهد بارندگی پایین‌تر از حد نرمال بودیم.

وی با اشاره به سخنان رییس سازمان هواشناسی کشوری درباره سال آبی جاری نیز اظهار داشت: سال آبی جدید از ابتدای مهرماه 1400 شروع شده و شهریورماه 1401 به پایان می‌رسد که خانم تاج بخش نکاتی در این زمینه بیان کردند.

نخعی ادامه داد: بر اساس گزارش رییس سازمان هواشناسی کشوری باید از ابتدای سال آبی جدید تا امروز حدود 11 میلیمتر بارندگی انجام می‌شد ولی فقط 6 میلیمتر بارندگی تحقق یافته که پایین‌تر از حد نرمال است.

وی درباره پیش‌بینی برای سال آبی امسال نیز گفت: بر اساس گزارش رییس سازمان هواشناسی کشوری، پیش‌بینی می‌شود پاییز امسال بارندگی‌ها کمتر از حد نرمال باشد. ولی پیش بینی شده که بارندگی‌ها امسال در زمستان به میزان نرمال برسد.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس تاکید کرد: بر اساس بارندگی‌های کم در سال گذشته که در 30 سال قبل بی‌سابقه بوده و طبق میزان ذخایر آبی نامطلوب در بیشتر سدهای کشور، ایجاد تدابیر خاص برای مدیریت منابع کشور در بخش شرب، صنایع و مصرف ضروری است تا دچار مشکل نشویم.

نخعی با اشاره به سوالات نمایندگان با موضوع باروری ابرها و شرایط ایستگاه‌های هواشناسی کشور نیز گفت: با توجه به شرایط هواشناسی کشور و پیش‌بینی‌هایی که در این بخش به درستی انجام نمی‌شود، مشکلات و گله‌مندی‌هایی در کشور ایجاد شده است.

وی ادامه داد: رییس سازمان هواشناسی کشور توضیحاتی در این بار ارائه کرد و از بودجه کم سازمان هواشناسی نیز گله‌مند بود. اما تاکید کرد با توسعه منابع فیزیکی و افزایش ایستگاه‌های هواشناسی می‌توان رصد بهتری در این بخش انجام داد که پشتوانه محکمی برای رصد هوا در روزها، هفته‌ها و ماه‌های سال است.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: رییس سازمان هواشناسی کشور از مجلس خواست به افزایش بودجه هواشناسی توجه شود تا ایستگاه‌های بیشتر با سنجش بهتر در هواشناسی مناطق مختلف کشور ایجادشده و مقرر شد کمیسیون نیز دراین باره همکاری لازم را انجام دهد.

*س_برچسب‌ها_س*