شنبه 24 آبان 1404

اختصاص بیش از 160 میلیارد ریال به پژوهش‌های فناورانه

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
اختصاص بیش از 160 میلیارد ریال به پژوهش‌های فناورانه

در راستای توسعه زیست بوم نوآوری و کارآفرینی از سوی بنیاد علم ایران، بیش از 160 میلیارد ریال به پژوهش‌های فناورانه اختصاص یافت.

به گزارش ایسنا، بنیاد علم ایران به منظور رفاه محققان و سامان‌دهی مناسب برای تولید علم و فناوری و هم افزایی علم، تولید و ثروت و آماده‌سازی بستر اجرایی آنها برای رساندن منافع تحقیقاتی و فناوری به مردم و در نهایت توسعه پایدار کشور در سال 1382 و با تصویب اساسنامه آن در شورای عالی انقلاب فرهنگی تاسیس شد.

در حال حاضر بنیاد علم ایران با بیش از 26 هزار عضو هیات علمی دانشگاه‌ها و مراکز علمی و پژوهشی مرتبط است و عمده فعالیت های آن در حوزه‌های حمایت از طرح‌های پژوهشی، پسادکتری، ثبت اختراعات، کرسی پژوهشی، پژوهانه یا گرنت و حمایت از ایجاد و توسعه مراکز نوآوری انجام می‌گیرد.

یکی از اقدامات بنیاد علم ایران طی 100 روز گذشته، تصویب ده‌ها حمایت پژوهشی بوده است. از جمله این حمایت‌ها می‌توان به تصویب 163 طرح پژوهشی با اعتبار 53 میلیارد ریال، تصویب 86 دوره پسادکتری با اعتبار 70 میلیارد ریال، تصویب 6 کرسی و گرنت پژوهشی با اعتبار 8 میلیارد ریال، تصویب 85 رساله و پایان‌نامه با اعتبار 20 میلیارد ریال و تصویب 30 طرح با همکاری مؤسسه نیماد با اعتبار 12-18 میلیارد ریال اشاره کرد.

دریافت 217 طرح مشترک با بنیاد ملی علوم طبیعی چین

در زمینه برنامه‌های بین المللی و دیپلماسی علمی، برنامه‌هایی برای صندوق راه ابریشم عملیاتی شد که از جمله آنها می‌توان به پنج طرح مشترک با اعتبار 150 میلیارد ریال، چهار کارگاه بین‌المللی مشترک با اعتبار 800 میلیون ریال و اجرایی کردن پروژه‌های مصوب قبلی اشاره کرد.

طرح‌هایی نیز با بنیاد ملی علوم طبیعی چین نهایی شد؛ مانند دریافت 217 طرح مشترک، تایید 27 طرح در اولویت و تصویب بین 20 الی 27 طرح در هفته آتی به اعتبار 20 تا 27 میلیارد ریال.

همچنین دو پژوهشگر جهت فرصت مطالعاتی به اعتبار 580 میلیارد ریال در مؤسسه بین‌المللی تحلیل کاربردی سیستم‌ها اعزام شدند.

برگزاری همایش پلاسما با حضور 1300 مخاطب

بنیاد علم ایران برنامه های ترویج و مردمی سازی علم و فناوری را نیز طی 100 روزه ابتدایی دولت جدید با جدیت دنبال کرده است، به طوری که همایش پلاسما را برای رقابت رسانه‌ای در جهت معرفی برترین روش‌های آموزشی و دستاوردهای علمی برجسته با حضور 1300 مخاطب برگزار کرد.

دوره دوم جشنواره پاناسه را به شکل ارائه پایان‌نامه‌های دانشجویی و طرح‌های پژوهشی در قالب ویدئوهای سه دقیقه‌ای برای عموم به راه انداخت.

به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، همچنین آزمایشگاه و نمایشگاه سیار سرگرم‌آموزی برای پوشش مناطق کم‌برخوردار را در قالب اتوبوس علمی اجرایی کرد.

انتهای پیام