بازار مسکن
بازار مسکن
دنیای اقتصاد نوشت: جمعیت دچار به «فقر مسکن» در ایران براساس جزئیات یک گزارش رسمی، رکورد معناداری زده است؛ بهطوریکه 55درصد خانوارها از «مسکن مناسب و در استطاعت» محروم هستند
وزارتخانه راه و شهرسازی در نخستین تصمیم امسال و در ادامه سلسله سیاستهای خود برای مهار قیمتها در بازار مسکن طرح رتبهبندی مشاوران املاک را در دستور کار خود قرار داده است.
موسی غنی نژاد، اقتصاددان در مناظره با علی علیزاده: لیبرالیسم به معنای بی بند و باری نیست / لیبرالیسم در ایران شوخی است؛ چطور می گویید لیبرالیسم ایران را بدبخت کرده؟ / لیبرالیسم یعنی دولت به همه دستور ندهد، یعنی حکومت قانون؛ در این مملکت قانون کجاست؟ حتی فرهنگ ماهم دستوری است / زبان ایدئولوژیک یعنی به شب میگویید روز و هیچ ابایی ندارید / اسم آزادی مانند جن و بسمالله است؛ وقتی از آزادی...
یک مشاور املاک در منطقه 12 میگوید: «در ماه جاری حدود دو هفته است که بازار مسکن همراه با نوسانات دلار وارد شوک قیمتی شده است.» از شروع فروردین تا آخر ماه، حتی با اینکه مالکان با قیمت جدید ملک خود را به فروش گذاشته بودند معامله صورت میگرفت.
طبق قانون، خریدوفروش ملک توسط اتباع خارجی ممنوع است، با این حال آنها در بعضی مناطق از جمله تهران، قم، مشهد، مازندران و دیگر شهرها، با استفاده از قولنامه، خریدوفروش ملک و ویلا انجام میدهند.
یک کارشناس بازار مسکن گفت: برخی بانکها بازیگران قوی در بازار املاک هستند که نرخگذاری را به دست گرفتهاند؛ زمانی هم که طبق قانون به آنها دستور داده میشود اموال غیرمنقول خود را به مزایده بگذارند قیمتهای بسیار بالایی تعیین میکنند که املاک فروش نمیرود و به این ترتیب ترازنامه خود را افزایش میدهند.
یک اقتصاددان گفت: ما در اقتصادی زندگی میکنیم که در آن قیمت ملک از سال 98 روند صعودی پرشتابی را طی کرده و تا خردادماه امسال و در عرض کمتر از 6 سال رشدی هشت برابری را تجربه خواهد کرد؛ اما آیا طی این مدت درآمد مردم هم هشت برابر شده است؟
اقتصادنیوز: بازار مسکن در سال 1402 به غیرقابل پیشبینیترین حالت ممکن رسیده است؛ چون از یکطرف انتشار آمارهای رسمی که بهطور مستمر ماهی یکبار در دسترس عموم قرار میگرفت، متوقف شده و از طرف دیگر سیاستهای دولت در هالهای از ابر مهآلود پنهان شده است.
افزایش قیمت ملک در تهران و همچنین رکود در بازار سااخت و ساز باعث شده بسیاری از مردم سوال اصلی شان میزان هزینه برای ساخت مسکن در تهران باشد.
اطلاعات آنلاین نوشت: افزایش هزینهها در تهران و تورم بالا در کشور این سوال را پیش میآورد که قیمت ساخت مسکن متری چند میلیون تومان میشود.
تجارت نیوز نوشت: آخرین گزارش مرکز آمار ایران نشان میدهد سهم مسکن از سبد هزینه خانوارهای ایرانی به 36 درصد و سهم تهرانیها به حدود 50 درصد رسیده است. این در حالی است که بر اساس استانداردهای جهانی سهم مسکن از سبد خانوار تا سقف 30 درصد است و در صورتیکه این هزینه بیشتر شود به معنای کاهش سطح رفاه خواهد بود.
یک کارشناس بازار مسکن گفت: برخی بانکها بازیگران قوی در بازار املاک هستند که نرخگذاری را به دست گرفتهاند؛ زمانی هم که طبق قانون به آنها دستور داده میشود اموال غیرمنقول خود را به مزایده بگذارند قیمتهای بسیار بالایی تعیین میکنند که املاک فروش نمیرود و به این ترتیب ترازنامه خود را افزایش میدهند.
رسانه حامی دولت قبل در حالی به افزایش فقر مسکن در پایان دهه نود اشاره کرده که به علت و چرایی و مسببان این بحران اشارهای نکرد.
جمعیت دچار به «فقر مسکن» در ایران براساس جزئیات یک گزارش رسمی، رکورد معناداری زده است؛ بهطوریکه 55درصد خانوارها از «مسکن مناسب و در استطاعت» محروم هستند.