بانک ها به داد عمران می رسند / نقش موثر بانک های خصوصی در تسهیل و تسریع عملیاتی کردن پروژه های عمرانی کشور
نخعی سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس گفت: بانکهای خصوصی و بطور کلی بانکها با مشارکت در طرحها ضمن ایجاد رشد اقتصادی و اشتغال توانستند نقدینگی کشور را به سمت تولید هدایت کنند.
به گزارش خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به اظهار کارشناسان و همچنین تایید نظری و عملی رئیس جمهور، خروج از رکود اقتصادی با تسهیل و تسریع پروژه ها و طرح های اقتصادی و غیراقتصادی در حوزه مختلف امکان پذیر می شود.
حمایت از بخش خصوصی و جذب سرمایه گذاران در این زمینه، یکی از شاخص هایی به شمار می آید که مسلما خواهد توانست نظریه ها و وعده های تئوری را عملیاتی کند.
مشارکت در طرح های اقتصادی به ویژه در حوزه های؛ انرژی، مسکن و عمران، گردشگری و... از جمله مواردی به شمار می آید که در سال های اخیر با مشارکت بخش خصوصی و ظرفیت های نهفته در این گروه اجرایی شده و نقش موثری در رشد و توسعه اقتصادی ایفاء کرده است.
«بانک ها و به ویژه بانک های خصوصی» به عنوان سرمایه گذارانی قابل اطمینان حضوری غیرقابل انکار در پروژه هایی نظیر؛ مشارکت در طرحهای اکتشاف و استخراج نفت از میادین مشترک فازهای 11 الی 24 پارس جنوبی و خطوط لوله سراسری 6، 9 و 11 انتقال گاز؛ مشارکت در سندیکای تأمین مالی پروژه پالایشگاه گازبید بلند خلیج فارس؛ مشارکت در طرح احداث پالایشگاه نفت در میادین مشترک با شرکت پالایش پارسیان سپهر؛ تأمین مالی طرح توسعه استحصال گندله از معادن سنگ آهن شرکت اپال پارسیان در منطقه محروم و مرزی سنگان؛ تأمین مالی طرح پارس فولاد سبزوار؛ داشته و گام های موثری در این زمینه برداشته اند.
رفع مشکل کمبود نقدینگی توسط بانکها
مصطفی نخعی سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار ما با تاکید بر ضرورت اجرای پروژه های مختلف در کشور و نقش موثر آنها در توسعه و رونق اقتصادی گفت: یکی از مشکلات ما در طرح های اکتشاف و استخراج نفت و بخصوص در میادین مشترک و همینطور ساخت طرح هایی مثل پالایشگاه ها و پترو پالایشگاه ها، کمبود نقدینگی است و درواقع یکی از دلایلی که بخش خصوصی هم در این زمینه کمتر حضور پیدا میکند، کمبود نقدینگی و عدم امکان استفاده از تسهیلات بلند مدت با درصد سود پایین تر است.
بانک ها به داد عمران می رسند
عضو مجمع نمایندگان خراسان جنوبی با اشاره به حجم بالای پروژه های نیمه کار در کشور، گفت: بر اساس برآوردهای صورت گرفته حدود 80 هزار پروژه نیمه تمام در کشور وجود دارد که تکمیل آنها بیش از 600 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد. در شرایط فعلی به دلیل کاهش درآمدهای نفتی امکان تامین این حجم از پول برای دولت وجود ندارد و همانند گذشته باید نهادهایی مثل بانک های خصوصی به کمک بیایند.
نخعی با بیان اینکه بانک های خصوصی نقش موثری در تسهیل و تسریع عملیاتی کردن پروژه ها در حوزه های مختلف داشته و دارند، افزود: تامین نقدینگی و مشارکت در این طرح های نیمه کاره توسط بانکهای خصوصی و بطور کلی بانکها ضمن ایجاد رشد اقتصادی، اشتغال می تواند به مانع رشد نقدینگی در کشور شوند. به عبارت دیگر نقدینگی کشور در مسیر بهره برداری از پروژه های عمرانی و اهداف بلند مدت کلان اقتصادی کشور قرار می گیرد.
او ادامه داد: بانک با شرکت در این طرح ها ضمن اینکه خود می توانند از منافع اجرایی شدن آن سود ببرند، میتوانند به توسعه بیش از پیش کشور کمک کند و بسیاری از برنامه های و سیاست های از پیش برنامه ریزی شده را به پیش ببرند.
نقش بانک ها در رفع مساله کمبود انرژی در ایران
نماینده مردم نهبندان و سرپیشه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مشکلات کشور در حوزه انرژی، تاکید کرد: بر اساس پیش بینی های صورت گرفته کشور با کسری هایی در بخش های مختلف انرژی مواجه است. در چنین شرایطی بانک ها با ورود و سرمایه گذاری در آن به توسعه حوزه انرژی کشور کمک کنند.
این نماینده مردم با بیان اینکه اقتصاد ایران نفتی است، گفت: حوزه انرژی یکی از بهترین پیشران های توسعه اقتصادی در کشور است و مشاغل زیاد و فعالیتهای بسیار زیاد زیر شاخه خودش را تقویت میکند و به اشتغال زایی بیشتر کمک می کند و حل معضلات اقتصادی که ما در کشور دارد.
نقش بانک ها در رفع مساله کمبود انرژی در ایران
عضو کمیسیون انرژی مجلس در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مشکلات کشور در حوزه انرژی، تاکید کرد: بر اساس پیش بینی های صورت گرفته کشور با کسری هایی در بخش های مختلف انرژی مواجه است. در چنین شرایطی بانک ها با ورود و سرمایه گذاری در آن به توسعه حوزه انرژی کشور کمک کنند.
این نماینده مردم با بیان اینکه اقتصاد ایران نفتی است، گفت: حوزه انرژی یکی از بهترین پیشران های توسعه اقتصادی در کشور است و مشاغل زیاد و فعالیتهای بسیار زیاد زیر شاخه خودش را تقویت میکند و به اشتغال زایی بیشتر کمک می کند و حل معضلات اقتصادی که ما در کشور دارد.