چهارشنبه 21 آبان 1404

تاثیر سختگیرانه تر شدن محاسبه کیفیت هوا بر تعداد روزهای آلوده پایتخت

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
تاثیر سختگیرانه تر شدن محاسبه کیفیت هوا بر تعداد روزهای آلوده پایتخت

مدیر واحد پایش شرکت کنترل کیفیت هوای تهران ضمن اشاره به اینکه از ابتدای سال 99 روش محاسبه شاخص کیفیت هوا بر اساس ابلاغ سازمان محیط‌زیست سخت‌گیرانه‌تر شده است، گفت: تعداد روزهای آلوده در شش‌ماهه ابتدایی سال جاری در مقایسه با سال گذشته با استفاده از شاخص مشابه، اندکی کمتر از سال قبل بوده است.

به گزارش ایسنا محسن روشنی اظهار کرد: شش ماهه نخست سال 1399 در شرایطی به پایان رسید که به علت شیوع ویروس کرونا تغییرات قابل توجهی در شرایط جامعه اتفاق افتاد. این تغییرات شامل کاهش حضور دانش آموزان و دانشجویان در کلاس‌های درس، تعطیلی بسیاری از صنوف در ماه‌های نخست سال و دورکاری بسیاری از کارمندان در این ایام بود همچنین به علت تفاوت در نحوه اجرای طرح ترافیک، الگوی آمد و شد شهروندان تغییر کرد.

مدیر واحد پایش شرکت کنترل کیفیت هوای تهران ضمن ارائه آمار کیفیت هوا در شش ماهه نخست امسال گفت: این تفاوت‌های ایجاد شده به دلیل شیوع بیماری در کنار شرایط هواشناسی موجب شد که در شش ماهه نخست سال جاری کیفیت هوا در تهران طی هوا 15 روز در شرایط پاک، 133 روز در شرایط قابل‌قبول، 36 روز در شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس و دو روز در شرایط ناسالم در پایتخت ثبت شود.

وی ضمن اشاره به تغییر روش محاسبه شاخص کیفیت هوا طی امسال و سخت‌گیرانه‌تر شدن آن نسبت به سال‌های گذشته، تصریح کرد: اگر محاسبه کیفیت هوا طی شش ماهه ابتدایی امسال مطابق با سال‌های گذشته صورت می‌گرفت ما طی بهار و تابستان امسال 25 روز هوای پاک و 140 روز هوای قابل قبول تنفس می‌کردیم.

مدیر واحد پایش شرکت کنترل کیفیت هوای تهران افزود: چنانچه محاسبه شاخص کیفیت هوا طی شش ماه ابتدایی امسال مطابق با سال‌های گذشته صورت می‌گرفت تنها 21 روز هوای ناسالم برای گروه‌های حساس ثبت می‌شد. از این‌رو اختلاف قابل‌توجهی به علت تفاوت روش محاسبه شاخص کیفیت هوا وجود دارد.

بر اساس گزارش روابط عمومی شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، روشنی در پایان با بیان اینکه اطلاعات ثبت شده در مدت مشابه سال 1398 نشان می‌دهد که در این بازه زمانی هوای تهران 25 روز در شرایط پاک، 136 روز در شرایط قابل قبول، 24 روز در شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس و یک روز در شرایط ناسالم وجود داشت، اظهار کرد: بر این اساس ملاحظه می‌شود که تعداد روزهای آلوده در شش‌ماهه ابتدایی سال جاری در مقایسه با سال گذشته با استفاده از شاخص مشابه، اندکی کمتر از سال قبل بوده است.

انتهای پیام