پنج‌شنبه 6 اردیبهشت 1403

تامین بیش از 70 درصد شکر مورد نیاز کشور از تولید داخل

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
تامین بیش از 70 درصد شکر مورد نیاز کشور از تولید داخل

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، «پیمان حصادی» افزود: امسال با تولید 1.4 میلیون تن چغندر پاییزه و حدود 5.5 میلیون تن چغندرقند بهاره در مجموع برداشت هفت میلیون تن چغندرقند برآورد می‌شود که انتظار می‌رود از این میزان تولید، نزدیک 950 هزار تن شکر استحصال و تولید شود. مجری طرح چغندر قند وزارت جهاد کشاورزی اظهارداشت: همچنین امسال از تولید نیشکر، حداقل یک میلیون و 800 هزارتن شکر در...

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، «پیمان حصادی» افزود: امسال با تولید 1.4 میلیون تن چغندر پاییزه و حدود 5.5 میلیون تن چغندرقند بهاره در مجموع برداشت هفت میلیون تن چغندرقند برآورد می‌شود که انتظار می‌رود از این میزان تولید، نزدیک 950 هزار تن شکر استحصال و تولید شود. مجری طرح چغندر قند وزارت جهاد کشاورزی اظهارداشت: همچنین امسال از تولید نیشکر، حداقل یک میلیون و 800 هزارتن شکر در کشور تولید خواهد شد.

*س_ قیمت مصوب شکر کفاف هزینه‌های تولید را نمی‌دهد_س*

مجری طرح چغندر قند وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه خودکفایی کشور در بحث شکر منوط به تامین نیاز زارعین است، تصریح کرد: امسال شورای قیمت گذاری محصولات کشاورزی برای اینکه نرخ محصولات پاییزه را سریعتر اعلام کند، قیمت چغندرقند را بر مبنای هزینه‌های تولید و در رقابت با محصولات دیگر اعلام نکرده است. وی اظهارداشت: براساس مصوبه این شورا قیمت هر کیلوگرم چغندرقند یک هزار و 475 تومان تعیین شده درحالی که قیمت واقعی این محصول با توجه به هزینه‌های تمام شده تولید، یک هزا رو 875 تومان باید باشد تا کفاف هزینه‌های تولید را بدهد. حصادی گفت: اگر بخواهیم قیمت سایر محصولات را در مقایسه با گندم در نظر بگیریم در طول 20 سال گذشته قمیت چغندرقند 23 تا 25 درصد قیمت گندم بوده است. به گفته وی، امسال شورای قیمت گذاری نرخ هرکیلوگرم گندم معمولی را 7500 تومان تعیین کرده است. وی اضافه کرد: البته محدودیت قیمت چغندرقند، قیمت نهایی شکر است که به طور معمول محدودیت‌هایی را برای قیمت چغندرقند ایجاد می‌کند، اما اگر بخواهیم تولید خوب و مستمر داشته باشیم حداقل‌ها را باید برای زارعین در نظر بگیریم تا متضرر نشوند. مجری طرح چغندرقند وزارت جهاد کشاورزی افزود: تولید برای سال زراعی جدید و افق 1404 بیش از 95 درصد خودکفایی شکر است.

*س_ سرانه مصرف شکر ایران دو کیلوگرم بیشتر از مصرف جهانی _س*

حصادی گفت: اکنون سرانه مصرف شکر در ایران بیش از 27 کیلوگرم است درحالی که سرانه مصرف آن در دنیا 25 کیلوگرم است که باید این موضوع توسط وزارت بهداشت مورد بررسی قرار بگیرد. وی اضافه کرد: کاهش سرانه مصرف در کشور می‌تواند با افزایش تولید ما را به خود اتکایی در تولید شکر برساند. گفتنی است، طبق آمار‌ها نیاز سالانه شکر کشور حدود 2.2 تا 2.3 میلیون تن است. به استناد آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران، از ابتدای سال جاری تا تاریخ 21 تیرماه 1400 حدود 714 هزار تن شکر خام وارد کشور شده که این میزان نسبت به سال گذشته افزایش حدود 154 درصدی داشته است. در سال 1396 حدود یک میلیون و 123 هزار تن شکر چغندری و حدود 872 هزار تن شکر نیشکری، در مجموع به میزان دو میلیون و 15 هزار تن در کشور تولید شد و ایران به رکورد تاریخی در تولید این محصول راهبردی دست یافت. در سال 1397 حدود 947 هزار تن شکر چغندری و حدود 453 هزار تن شکر نیشکری، در مجموع به میزان یک میلیون و 400 هزار تن شکر تولید شد که این میزان تولید شکر در مقایسه با سال 96 حدود 43 درصد کاهش داشته است.