سرمایه گذاری 100 میلیارد تومانی برای توسعه مرز ریلی سرخس
صالحی گفت: با دستور رئیس جمهور در سفر به استان خراسان رضوی، مقرر شد تا سرمایه گذاری حدود 100 میلیارد تومانی برای توسعه مرز ریلی سرخس انجام شود.
آقای میعاد صالحی گفت: در سال 1400 رکورد ترانزیت صد ساله تاریخ راه آهن با دستیابی به عدد یک میلیون و 913 هزار تن شکسته شد که بخش عمده آن یعنی یک میلیون و 690 هزارتن مربوط به عبور از مرز ریلی سرخس است.
او میگوید، ترکمنستان، ازبکستان، قزاقستان و چین، کشورهایی هستند که از طریق شبکه حمل و نقل ریلی ایران در سرخس، کالا از مبدا آنها صادر میشود.
به گفته مدیرعامل راه آهن، با دستور آقای رئیسی رئیس جمهور در سفر به استان خراسان رضوی، مقرر شد تا سرمایه گذاری حدود 100 میلیارد تومانی برای افزایش سایت تعویض بوژی و افزایش سایت عملیات کانتینری که معمولا مقصد آن چین است، انجام شود و در سال 1401 و 1402 دوباره رکوردشکنی کنیم.
آقای صالحی همچنین گفت: نفوذ فناوری در صنعت حمل و نقل ریلی میتواند جهش و اشتغالزایی را ایجاد کند؛ همانطور که در عرصه داخلی سازی قطعات لوکوموتیو اقداماتی انجام شده و تفاهم نامههای آن در هفتههای آتی امضا و اطلاع رسانی میشود.
مصطفی نصیری ورگ مدیر کل راه آهن خراسان هم اوایل اسفند گفته بود: حمل انواع محمولههای ترانزیتی با بیش از 22 هزار دستگاه واگن در 11 ماه ابتدایی 1400، از طریق مرز ریلی سرخس انجام و نسبت به مدت مشابه سال قبل 4.4 برابر شده است.
او گفته، از دلایل عمده استقبال از حمل ریلی کالاهای ترانزیتی و رشد چند برابری ترانزیت ریلی مرز سرخس، میتوان به امکان جابهجایی کالا با واگنهای ایرانی از طریق خطوط عریض و نرمال کشور ترکمنستان، نرخ مناسب، ایجاد قطارهای مستقیم برنامهای و کاهش زمان سیر کالاهای ترانزیت اشاره کرد.
پایانه ریلی بینالمللی سرخس با سهم 79 درصدی از ترانزیت کالا، بزرگترین مرز ریلی کشور به شمار میرود که کالاهای ترانزیتی اغلب از مبداء کشورهای آسیای میانه وارد آن شده و از مرز بندرعباس صادر میشود؛ بارهای ترانزیتی ریلی از مسیرهای دیگر از جمله مرز رازی و میرجاوه نیز حمل میشوند.
باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی