سیاستمدار ارشد پاکستانی از سیاسی کاری اروپا دراجرای برجام انتقاد کرد
اسلامآباد - ایرنا - سیاستمدار ارشد و رییس کمیسیون روابط خارجی مجلس سنای پاکستان با انتقاد هنجار شکنی آمریکا و سیاسی کاری اروپا در اجرای برجام گفت: سیاسی بازی غربی ها و پایبند نبودن آنها به قوانین بین المللی پیشینه بدی برای آنها رقم زد.
سناتور «مشاهد حسین سید» روز دوشنبه در گفت وگو با ایرنا اظهار داشت این که طرفهای اروپایی برجام پس از خروج یکجانبه آمریکا از این توافق تن به فشارهای واشنگتن داده و به تعهدات خود عمل نکنند، سابقه بسیاری بدی برای آنها محسوب می شود.
وی افزود: اگر توافقهای بین المللی به دلایل سیاسی تضعیف شود درحالی که تنها یکی از اعضای آن (جمهوری اسلامی ایران) به مسئولیتهای خود پایبنده بماند، یک سابقه بسیار بدی برای دیگر اعضای آن خواهد بود.
عضو ارشد حزب مسلم لیگ نواز خاطرنشان کرد ما تسلیم شدن اروپا در برابر فشارهای آمریکا را حس میکنیم درست مانند سال 1978 زمانی که پاکستان توافق همکاریهای هستهای غیرنظامی را با فرانسه امضا کرد اما پاریس تحت فشار واشنگتن از قرارداد همکاری با اسلامآباد خارج شد، و این دقیقا رفتاری بود که ما نیز از اروپاییها مشاهده کردیم.
وی گفت: انگلیس و فرانسه به عنوان امضاکنندگان برجام نقش خود را ایفا نکرده و رفتارهای آنان نشان دهنده حمایت نکردن از توافق بین المللی هستهای است اما امیدواریم آلمان به عنوان عضو دیگر برجام به تعهدات خود عمل کند در غیراین صورت قانون شکنی برخی از کشورها که بخشی از یک توافق جهانی هستند پیش زمینه بسیار بدی از آنان به جای میگذارد که نشان دهنده ضعف این کشورها در اجرای قوانین بین المللی خواهد بود.
سناتور مشاهد حسین افزود: تلاشهایی برای تحت فشار قراردادن کشورهای مستقل به ویژه جمهوری اسلامی ایران و روسیه در حال انجام است که مطابق هنجارهای بین المللی نیست.
تعرض آمریکا به هواپیمای ایرانی غیرقانونی است
رییس کمیسیون روابط خارجی مجلس سنای پاکستان ایجاد مزاحمت برای هواپیمای مسافربری ماهان توسط جنگندههای آمریکایی را مصداق بارز قانون شکنی یک دولت دانست و گفت: زیر پاگذاشتن حریم هوایی بین المللی و رفتارهای تهاجمی علیه هر کشور، نقض آشکار قوانین بین المللی به شمار میرود.
وی افزود: سازمان ملل در تازهترین گزارش خود ترور سردار قاسم سلیمانی فرمانده شهید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران به دست آمریکا را غیرموجه و اقدام فراقضایی قلمداد کرده است بنابراین بهتر است تا دیگران به حریم هوایی و مرزهای بین المللی احترام بگذارند.
توافق راهبردی تهران - پکن و فرصت همکاری در منطقه
سناتور مشاهد حسین با ابراز خرسندی از همکاری بلند مدت ایران و چین در قالب توافق راهبردی 25 ساله، گفت: ما از چنین طرحهایی که ارتباطات منطقهای را توسعه میدهد، استقبال میکنیم.
وی افزود: برنامه همکاری راهبردی 25 ساله ایران و چین تصمیمی مثبت و حرکتی رو به جلو است که فرصتهای نامحدود همکاری در منطقه به ویژه میان ایران، پاکستان و چین را فراهم خواهد کرد.
این سیاستمدار ارشد پاکستانی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران و چین با فشارهای ایالات متحده مواجه هستند و البته پاکستان نیز در گذشته با همین فشارها روبرو بوده است اما فشار بر هر کشوری هرگز قابل قبول نیست.
وی اظهار داشت: اجرای برنامه راهبردی ایران و چین علاوه بر مهیا ساختن فرصتهای نامحدود همکاری در منطقه باعث تقویت همکاریهای سه جانبه تهران، اسلامآباد و پکن در حوزههای انرژی، راه آهن، فعالیت بنادر و تحکیم تعامل میان مردم خواهد شد.
مراقبت از مرزهای مشترک پاکستان با ایران
رییس کمیسیون روابط خارجی مجلس سنای پاکستان به تازگی طی سخنانی در اندیشکده مطالعات پاکستان و خلیج فارس با عنوان «پساکرونا و طرح کمربند و جاده»، به اهمیت طرحهای اقتصادی منطقهای و لزوم تامین نیازهای امنیتی در مرزها اشاره کرد و گفت: گامهای دولت «عمرانخان» نخست وزیر پاکستان برای مراقبت از مرزهای مشترک با جمهوری اسلامی ایران اطمینان بخش است.
وی افزود: دولت پاکستان مصمم به حفظ صلح پایدار در نوار مرزی با ایران است در همین زمینه سفر سال گذشته عمرانخان به تهران بسیار حائز اهمیت بود و این پیام را مخابره کرد که دو کشور مصمم به برخورد با عاملان ناامنی در مرزها هستند و هرگز اجازه نخواهند داد که از قلمروی ایران و پاکستان علیه یکدیگر استفاده شود.
سناتور مشاهد حسین تاکید کرد: تحرکات تروریستی و وجود هرگونه عناصر مسلح و شرور مانند جند الشیطان، جدایی طلبان و یا شورشیان بلوچ در مناطق مرزی مشترک تنها به سود طرفهای ثالث است.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*