شنبه 10 آذر 1403

طرز تهیه اوپیوزی (آب پیازی یا اشکنه) خوش طعم؛ به روش جنوبی

وب‌گاه فرارو مشاهده در مرجع
طرز تهیه اوپیوزی (آب پیازی یا اشکنه) خوش طعم؛ به روش جنوبی

در اولین مرحله برای تهیه این غذا به سراغ پیاز‌ها روید. اگر تمایل داشته باشید می‌توانید از مقدار پیاز بیشتری در این غذا استفاده کنید که موجب غلیظ‌تر شدن غذای شما می‌شود. پیاز را بشویید و پوست بگیرید. به کمک چاقو تیزی آن را مناسب با سلیقه خودتان خلالی یا نگینی خرد کنید.

آب پیازی یکی از غذا‌های بسیار قدیمی و سنتی است که اصالت آن به خوزستان و شوشتر برمی‌گردد و در سایر شهر‌ها به خصوص لرستان طرفداران زیادی دارد. به این غذا در گویش محلی اوپیوزی یا اوپیازی گفته می‌شود. طعم این غذا ترش و ملس است و شباهت زیادی به اشکنه دارد و همانند بیشتر غذا‌ها با روش‌ها و مواد اولیه بسیار متنوعی تهیه و طبخ می‌شود.

این غذا غلظتی شبیه به سوپ دارد و با انواع نان به شکل تلیت سرو می‌شود. اگر تا به حال این غذا را نخورده‌اید از شما دعوت می‌کنیم که در این بخش از مجله اینترنتی اکالا بلاگ مهمان ما باشید و بهترین و ساده‌ترین طرز تهیه این غذای سنتی و اصیل را یاد بگیرید. تهیه این غذا برای زمان‌هایی که فرصت کافی برای آشپزی ندارید انتخاب بسیار سالم و سریعی است.

طرز تهیه آب پیازی یا اوپیازی

مدت زمان آماده‌سازی تهیه این غذا 10-20 دقیقه است.

مقدار مواد اعلام شده در این دستور مناسب برای 2-3 نفر است.

درجه سختی تهیه این غذا در دسته‌بندی آسان قرار دارد.

مواد لازم جهت تهیه آب پیازی یا اوپیازی:

تخم مرغ 2 عدد پیاز 1-2 عدد آب جوش 1 پیمانه نمک، زردچوبه و فلفل به مقدار لازم روغن به مقدار لازم دانه انار به مقدار دلخواه رب انار 1-2 قاشق غذاخوری نان به مقدار دلخواه

مرحله اول | آماده‌سازی پیاز

در اولین مرحله برای تهیه این غذا به سراغ پیاز‌ها روید. اگر تمایل داشته باشید می‌توانید از مقدار پیاز بیشتری در این غذا استفاده کنید که موجب غلیظ‌تر شدن غذای شما می‌شود. پیاز را بشویید و پوست بگیرید. به کمک چاقو تیزی آن را مناسب با سلیقه خودتان خلالی یا نگینی خرد کنید.

حال درون قابلمه مناسبی که قصد طبخ غذا را دارید، کمی روغن بریزید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید. پیاز‌های خرد شده را به آن بیفزایید و تفت دهید تا پیاز‌ها سبک و طلایی رنگ شوند.

مرحله دوم | افزودن ادویه‌ها

در دومین مرحله زمانی که پیاز‌های شما طلایی رنگ شدند کمی زردچوبه به آن بیفزایید و به تفت دادن ادامه دهید. منتظر بمانید تا عطر زردچوبه آزاد شود سپس به سراغ مرحله بعد روید.

مرحله سوم | افزودن آب و رب انار

در سومین مرحله رب انار، نمک و فلفل را به ترکیب درون قابلمه ااضافه کنید و کمی بهم زنید تا بوی خامی رب گرفته شود. حال آب جوش را به قابلمه بیفزایید و به هم زدن ادامه دهید تا مواد درون قابلمه به خوبی با هم ترکیب شوند. حرارت را متوسط کنید و منتظر بمانید تا محتوای درون قابلمه شروع به جوشیدن کند.

مرحله چهارم | افزودن تخم مرغ

در چهارمین مرحله تخم مرغ‌ها را در قابمه بشکنید. حرارت را کم کنید ودرب قابلمه را ببندید. 5-10 دقیقه زمان‌دهید تا تخم‌مرغ‌ها خودشان بگیرند و سفت شوند.

مرحله پنجم | افزودن نان

پس از پخت تخم‌مرغ‌ها و کمی غلیظ‌تر شدن غذا به سراغ نان روید. نان را به تکه‌های کوچکی تقسیم کنید و به محتوای درون قابلمه بیفزایید. کمی مواد را بهم زنید تا با هم ترکیب شوند و نان کمی نرم شود.

مرحله ششم | سرو غذا

در آخرین مرحله اوپیوزی یا اب پیازی را در ظرف سرو بریزید و با دانه‌های انار آن را تزیین کنید. این غذا بر خلاف ظاهر ساده و مواد اولیه ساده‌ای که دارد طعمی بسیار جذاب و خوشمزه دارد به شما پیشنهاد می‌کنیم که طبق آموزش فوق آن را تهیه و درکنار عزیزانتان نوش‌جان کنید.

8 نکته طلایی که در تهیه آب پیازی، اوپیازی باید بدانید!

در این بخش به 8 نکته طلایی در طرز تهیه آب پیازی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

در چند دقیقه پایانی پخت غذا می‌توانید مقداری دانه انار به غذا بیفزایید. شما می‌توانید تمر هندی یا زرشک را با رب انارجایگزین کنید. برخی از انواع سبزیجات معطر مانند نعنا، شنبلیله و تره کوهی در طبخ این غذای محلی استفاده می‌کنند. برای تلیت آب‌پیازی معمولا از نان خشک و محلی استفاده می‌شود. در برخی از روش‌ها در تهیه این غذا از رب‌گوجه فرنگی استفاده می‌شود. اگر رب انار شما طعم ترشی دارد می‌توانید با مقداری شکر طعم آن را ملس کنید. برخی برای خوشمزه‌تر شدن و غلیظ‌تر شدن این غذا مقداری گردویی آسیاب شده به آن اضافه می‌کنند که طعم بسیار خوبی به آب پیازی می‌دهد. به ازای هر نفر 1تخم مرغ و 1 نان کافی است.

منبع: اکالا

از دست ندهید

4 روش صحیح برای فریز کردن اسفناج

هفت تغییر ساده در سبک زندگی برای کاهش خطر ابتلا به سرطان

درمان طبیعت: چگونه گذراندن زمان در فضای باز حافظه، تخیل و منطق ما را دگرگون می‌کند

همه چیز‌هایی که باید در مورد نگهداری زنجبیل بدانید