قوه قضائیه در حوزه حقوق بشر و بینالملل نیاز به یک حرکت نوین دارد
به گزارش خبرنگار قضائی خبرگزاری فارس، حجتالاسلام مهدی هادی، صبح امروز در نشست حمایت و ارتقای حقوق و کرامت ملتهای مسلمان از دریچه فعالیتهای سازمان همکاری های اسلامی با تمرکر بر ماموریتها و اقدامات کمیسیون مستقل دائمی حقوق بشر گفت: مقام معظم رهبری توصیه کرده اند که قوه قضائیه در عرصه بینالمللی حضور فعال داشته باشد و آن را مصداق حقوق عامه عنوان کرده اند.
وی ادامه داد: ماده 290 قانون آیین دادرسی کیفری تکلیفی را بر عهده دادستان کل در راستای دفاع از منافع عمومی معین کرده است همچنین بر اساس قانون قوه قضائیه نیاز به یک حرکت نوین در حوزه بین الملل و حقوق بشر دارد.
این مقام قضائی عنوان کرد: مقام معظم رهبری یکی از اساسی ترین و حساس ترین مسایل بشر را بحث های حقوق بشری دانستند وتاکید دارند که پرکاربردتر از بحث حقوق بشر نیست.
حجتالاسلام هادی تصریح کرد: بیشترین استقبال کشورها در تصویب معاهدات حقوق بشری است. اولین و پیشگامترین قواعدی که تبدیل به عرف میشوند مباحث حقوق بشری هستند. مباحث حقوق بشری و تعهدات آن، تنها تعهدی هستند که کشورها مکلف به تعهدات سه گانه ای که نسبت به مباحث حقوق بشری دارند، هستند.
وی تصریح کرد: کشورهای مسلمان با وجود تعالیم الهی و غنی بودن منابع دینی ما آنطور که باید در تولید ادبیات حقوق بشری نقش مهمی ایفا نکردند. یکی از آسیب هایی است که کشورهای اسلامی آنطور که انتظار می رفت در تولید اسناد مهم حقوق بشری نقش ایفا نکردند. یکی از نقاط ضعف کشور ما عدم ورود کشور در عرصه های مختلف در تولید ادبیات حقوق بشر است. یکی از مجاری که به ما میتواند کمک کند ظرفیت سازمان همکاریهای اسلامی و کمیسیون مستقل دائمی حقوق بشر اسلامی است.
حجتالاسلام هادی گفت: بسیاری از مسایل حقوق بشر مشترک است اما نمیشود نگاه توحیدی در نگاه حقوق بشری نباشد و این از آسیبهایی است که نشان میدهد کشورهای اسلامی در تولید این اسناد حقوق بشری نقش مهمی ایفا نکردهاند.
وی ادامه داد: در کشور ما هم وضع به همین ترتیب است و عدم ورود جدی کشور در عرصههای مختلف در تولید ادبیات حقوق بشری، نقطه ضعفی است که باید برطرف شود.
حجتالاسلام هادی تصریح کرد: یکی از مجاریهایی که میتواند کمک کند تا این هدف را پیش ببریم، سازمان همکاریهای اسلامی و کمیسیون مستقل دائمی حقوق بشر است.
رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه با اشاره به وجود تفاوت بین حقوق بشر اسلامی و حقوق بشر بینالمللی و متداول، گفت: یک مسألهای که میتواند تفاوت دو نگاه را بیان کند، نگاه توحیدی است و نمیتوانیم از این موضوع غافل شویم. باید مقدمهای برای حرکت جمعی متفکران اسلامی برای تبیین حقوق بشر اسلامی ایجاد کرد.
پایان پیام /