پنج‌شنبه 9 اسفند 1403

مسواک بزنید تا به این بیماری خطرناک مبتلا نشوید

وب‌گاه خبر آنلاین مشاهده در مرجع
مسواک بزنید تا به این بیماری خطرناک مبتلا نشوید

بهداشت نیوز نوشت: محققان می‌گویند که تمیز کردن منظم دندان خطر ابتلا به زوال عقل را کاهش می‌دهد.

تحقیقات جدید ژاپنی منتشر شده در مجله نورولوژی نشان می‌دهند که مسواک زدن دندان‌ها می‌تواند مغز را تقویت کرده و خطر زوال عقل را کاهش دهد.

در طول این مطالعه، افرادی که عادات دندانی سالمی داشتند، تعداد سلول‌های عصبی بیشتری در مغز داشتند که این سلول‌ها نقش مهمی در حافظه دارند.

از سوی دیگر، بیماری لثه و از دست دادن دندان با ماده خاکستری کمتر و سلامت روان ضعیف‌تر مرتبط است. بیماری لثه در اثر التهاب بافت‌های نگهدارنده دندان ایجاد می‌شود و از هر هفت بزرگسال یک نفر را مبتلا می‌کند. بیماری لثه و از دست دادن دندان نیز باعث سرعت بخشیدن به کوچک شدن مغز می‌شود.

دکتر ساتوشی یاماگوچی، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه توهوکو در ژاپن، گفت: مطالعه ما نشان داد که این شرایط ممکن است در سلامت ناحیه مغز که تفکر و حافظه را کنترل می‌کند، نقش داشته باشد و دلیل دیگری برای ضرورت مراقبت بهتر از دندان‌ها ارائه کند.

این تیم تحقیقاتی 172 شرکت کننده ژاپنی با میانگین سنی 67 سال را مورد مطالعه قرار داد که در ابتدا هیچ مشکلی در حافظه نداشتند. شرکت کنندگان در مطالعه تحت معاینات دندانپزشکی، تست حافظه و اسکن مغز قرار گرفتند تا حجم هیپوکامپ آن‌ها اندازه گیری شود.

بیماری خفیف و شدید لثه و همچنین از دست دادن دندان‌ها با میانگین سریع انقباض مغز در هیپوکامپ چپ مرتبط بود.

این تیم تحقیقاتی اعلام کرده است که برای حصول نتایج دقیق تر، به مطالعات بیشتری با گروه‌های بزرگ تری از افراد مورد نیاز است.

233233

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1821584