پنج‌شنبه 6 اردیبهشت 1403

نقش هریک از کاربری های کشور در گسیل گرد و غبار تعیین شد

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
نقش هریک از کاربری های کشور در گسیل گرد و غبار تعیین شد

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، دکتر علی سلاجقه در هفتمین جلسه ستاد ملی سیاست گذاری و هماهنگی مدیریت پدیده گرد و غبار که صبح امروز با موضوع ارایه نتایج و رونمایی از طرح ملی «تعیین نقش هریک از کاربری‌های کشور در گسیل گرد و غبار» برگزار شد، اجرای این طرح را یکی از اقدامات مهم ستاد توصیف و اظهار کرد: همان گونه که چالش گرد و غبار در طولانی مدت و در اثر شرایط طبیعی و انسانی به وجود...

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، دکتر علی سلاجقه در هفتمین جلسه ستاد ملی سیاست گذاری و هماهنگی مدیریت پدیده گرد و غبار که صبح امروز با موضوع ارایه نتایج و رونمایی از طرح ملی «تعیین نقش هریک از کاربری‌های کشور در گسیل گرد و غبار» برگزار شد، اجرای این طرح را یکی از اقدامات مهم ستاد توصیف و اظهار کرد: همان گونه که چالش گرد و غبار در طولانی مدت و در اثر شرایط طبیعی و انسانی به وجود آمده است، حل آن هم در کوتاه مدت امکانپذیر نیست و نیاز به زمان دارد.

وی با بیان اینکه تلفیق رفتار‌های انسان و طبیعت بسیار دشوار است، گفت: متاسفانه سرعت بیابانزایی در کشور به قدری زیاد است که هرچقدر سالانه عملیات بیابان زدایی در کشور انجام می‌شود، به همان نسبت کانون‌های جدید گرد و غبار شکل می‌گیرند.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با انتقاد از عملکرد برخی از دستگاه‌های عضو ستاد، تصریح کرد: سازمان حفاظت محیط زیست به مسوول پاسخگویی به نقایص کار دیگر سازمان‌ها و دستگاه‌ها تبدیل شده است، اما من‌بعد چنین نخواهد بود و هر دستگاهی باید اعلام کند در حوزه وظایف خود چه عملکردی داشته و پاسخگوی آن باشد.

سلاجقه در ادامه با اشاره به توانمندی تیم دانشگاه تهران به عنوان مشاور طرح ملی «تعیین نقش هریک از کاربری‌های کشور در گسیل گرد و غبار»، متذکر شد: اینکه سال 1396 مبنای تهیه این طرح قرار گرفته، کفایت نمی‌کند چراکه در طی دوره زمانی بعد از آن، چشمه‌های گرد و غبار جدیدی در کشور به وجود آمده است و ضرورت دارد که این طرح بر اساس واقعیات موجود بازنگری و تدقیق شود.

وی افزود: ما نیاز داریم نقش هریک از کابری‌ها در تولید گرد و غبار مشخص شود که خوشبختانه این اتفاق افتاده است و برش‌های ملی و استانی هم تهیه شده است. این کار به ما کمک می‌کند وظیفه نظارتی خود را به نحو شایسته تری انجام دهیم. معاون رییس جمهور تاکید کرد: باید خروجی این طرح، ورودی برنامه هفتم توسعه در بحث مقابله با کانون‌های ریزگرد و کاهش گرد و غبار در کشور باشد.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه از ستاد ملی سیاست گذاری و هماهنگی مدیریت پدیده گرد و غبار خواست نتایج تصمیمات و اقدامات خود و ارزشگذاری اقتصادی آن را در کاهش پدیده گرد و غبار و تاثیری که در زندگی مردم داشته است، گزارش کنند.

سلاجقه در پایان، طرح ملی «تعیین نقش هریک از کاربری‌های کشور در گسیل گرد و غبار» را یک طرح علمی و دانش بنیان توصیف و بر لزوم حمایت و تقویت فعالیت‌های دانش بنیان در کشور تاکید کرد.

گفتنی است در پایان این جلسه با حضور رییس سازمان حفاظت محیط زیست، دبیر و اعضای ستاد ملی سیاست گذاری و هماهنگی مدیریت پدیده گرد و غبار و نیز مجریان طرح ملی «تعیین نقش هریک از کاربری‌های کشور در گسیل گرد و غبار»، از این طرح رونمایی به عمل آمد.