پیش بینی بازار سرمایه / مهاجرت پول از بورس به بازارهای هم عرض
یک کارشناس بازار سرمایه با اشاره به روند نزولی بازار برعکس سیگنالهای مثبت گزارش رشد نمادها، این افت را اثر روانی اخبار منفی مذاکرات دانسته و گفت: سایه ترس از زیان عامل خروج پول از بازار سرمایه و مهاجرت پول از بورس به بازارهای هم عرض نظیر مسکن و خودرو و... شده است.
سید حمید میرمعینی کارشناس ارشد بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاعرسانی راه دانا؛ در مورد چرایی روند نزولی بورس در هفته های اخیر، اظهار کرد: مهمترین دلیل افت بازار باتوجه به متغیرهای خوبی که نشان از رشد دارد و باتوجه به اینکه در هر دورهای یکی از این اتفاقات، قاعدتاً باید موجب رشد و رونق بازار شود؛ ولی در این دوره به دلیل یک سیاست بینالمللی که در آینده کشور مؤثر است و اخبار بدبینانهای که از این روند در حال انتشار است، شاهد افت در هفته اخیر بود.
چرا برعکس سیگنالهای مثبت، روند بازار منفی شد؟
وی ادامه داد: از دید بازار این اخبار منفی موجب عقب نشینی فعالان بازار سرمایه شده و بازار این روزها احساس میکند به یک دوره چالشی جدید وارد شده که این سیاست مذاکراتی در دولت جدید هم بیش از یک و سال و نیم به طول انجامیده و اکنون باتوجه به اخبار منتشره و تحریمهای جدید در بازار این ترس به وجود آمده که این چالش جدید موجب افزایش دوره سود دهی خواهد شد و به همین دلیل سرمایهگذاران از سرمایهگذاری در این بازار عقبنشینی کردهاند. بیشتر بخوانید:
تا اعتماد به بورس برنگردد، روند صعودی نخواهد شد / قیمت 60 درصد از نمادها هنوز بالای ارزش ذاتی است
سایه ترس از رکود، روی بازار سرمایه
این کارشناس بازار سرمایه توضیح داد: فعالان این حوزه در این برهه زمانی احساس میکنند در صورت عدم موفقیت مذاکرات تحریمهای جدیدی در پیش است و ممکن است اقتصاد ما با بحران جدیدی رودررو شود که با نگاه به تبعات منفی که ممکن است قطعنامههای جدید داشته باشد این نگاه منفی به بازار سهام غیرطبیعی نیست. وی با اشاره به ریسک بزرگی که در این شرایط پیشروی فعالان بازار بورس است، گفت: عقبنشینی از این بازار میتواند بر اقتصاد اثرگذار باشد؛ زیرا با مشکلات اجتماعی که امروز در جامعه ما وجود دارد بازار فکر میکند دیریازود و با توجهبه نرخ سود بینبانکی که رقیبی برای بازار سرمایه است در کنار کسر بودجه و تورم انتظاری دولت مجبور به برداشت از این بازار خواهد شد که این نیز اثر منفی زیادی بر بازار خواهد گذاشت. میر معینی تأکید کرد: اقدامات حمایتی در نظر شده مثل تغییر نوسان و ورود سیمان و شیشه و خودرو به بورس کالا اقدامات خوبی است؛ ولی هنوز از دید سرمایهگذاران تا رفع نقص کامل فاصله زیادی را داریم و همه اینها موجب شده که نگاه اقتصادی به بازار سهام با بدبینی و ترس همراه باشد.
مهاجرت پول از بورس به بازارهای هم عرض
وی گفت: بیبرنامگی دولت در سیاستهای مالی موجب سردرگمی فعالان بازار سرمایه شده که اثر نامطلوب آن روی تورم بازارهای رقیب هم موجب خروج پول توسط حقیقیها از بازار شده و این نقدینگی دارد به بازارهای هم عرض بازار سرمایه مثل مسکن و خودرو و... انتقال مییابد. این کارشناس اقتصادی توضیح داد: از دیدگاه فعالان این روزها بازار سرمایه میزان ریسک حفظ ارزش پول را پوشش نمیدهد که این موجب میشود مردم پولهای خود را به جایی ببرند که تجربه نشان داده میتواند داراییهایشان را حفظ کند. وی گفت: اگر تحریمها افزایش یابد همین شرکتهای بورسی کنونی هم که بهسختی توانستند اقدام به صادرات کنند دوباره به مشکل بر میخورند و حاشیه امن خویش را از دست خواهند داد و این روزها با شرایط کنونی هیچ تحلیل تکنیکالی نمیتواند آینده بازار سرمایه را پیشبینی کند.