چرا نباید با کفش وارد خانهها شد؟
آیا شما هم از جمله افرادی هستید که هنگام ورود به خانه کفشهایتان را در نمیآورید یا هنگام مهمانی به مهمانانشان اجازه میدهید با کفش وارد خانه شوند؟ اگر پاسخ شما به این سوالها مثبت است، ادامه مطلب را بخوانید تا بدانید چرا نباید به این کار ادامه دهید.
برخی از کارشناسان بهداشت محیط میگویند، شواهدی وجود دارد که نشان میدهد هنگامی که با کفش به خانه وارد میشویم میکروبهایی را در محیط خانه منتشر میکنیم که برای سلامتی مضر است.
به گزارش یورونیوز، گابریل فیلیپلی، استاد ایندیاناپلیس و مدیر اجرایی مؤسسه تاب آوری محیطی ایندیانا میگوید یکی از باکتریهایی که میتوانیم با کفشهای آلوده وارد محیط خانه کنیم، «اشرشیاکُلی» است که باعث ایجاد «گرفتگی شدید شکمی، اسهال خونی و استفراغ» میشود.
به گفته او مطالعاتی وجود دارد که نشان میدهد کفشهایی که بیرون از خانه میپوشیم پس از تمیز کردنشان نیز همچنان آلوده هستند.
به گفته جیل لیت، استاد مطالعات زیست محیطی در دانشگاه کلرادو، باکتریها تنها خطری نیستند که ما را تهدید میکنند.
او میگوید: «مطالعات نشان دادهاند که در مناطق شهری با بافت قدیمی، سرب موجود در گرد و غبار را میتوان با کفشها وارد خانه کرد. همچنین مطالعات دیگر نیز نشان دادهاند که بقایای آفتکشها از محیط بیرون میتواند با کفش وارد خانه شود.»
خانم لیت در ادامه افزود: «در مناطق شهری سطح آلودگی با فلزات سنگین مانند سرب و مس و روی بیشتر دیده میشود این در حالی است که در مناطق روستایی آفتکشها بیشترین آلودگی را ایجاد میکنند.»
به گفته کارشناسان، بیشتر خانههایی که قبل از سال 1978 ساخته شدهاند، با رنگهایی که حاوی سرب هستند رنگ آمیزی شدهاند که با کنده شدن و پوسته پوسته شدن میتوانند برای سلامت انسان خطرناک باشد.
سرب موجود در محیط برای تمام سنین خطرناک محسوب میشود. اما اثرات سمی فلزات سنگین دیگر و آفتکشها به مراتب میتواند برای کودکان خطرناکتر باشد، زیرا آنها جثه کوچکتری دارند و هنگام بازی کردن روی زمین غلت میزنند.
خانم لیت میگوید: «یکی از راههای اصلی قرار گرفتن کودکان در معرض مواد سمی و عوامل بیماریهای عفونی این است که آنها دستهای آلوده خود را به دهانشان بزنند.»
دستمال نمناک
کارشناسان میگویند قبل از اینکه از مردم بخواهید کفشهای خود را در بیاورند، مطمئن شوید که خانه تا حد امکان عاری از آلودگی باشد. برای تمیز کردن خانه هرگز اول جارو یا جاروبرقی نکشید، چون این کار باعث پخش شدن آلودگی میشود. ابتدا بهتر است با یک دستمال نمناک کف خانه را تمیز کنید.
خانم لیت معتقد است: «این بهترین راه برای حذف سموم است.»
البته تمیز کردن خانه همینجا تمام نمیشود، آقای فیلیپلی میگوید برای تمیز کردن خانه، نه تنها کف خانه بلکه باید تمام سطوح خانه را از جمله ستونها، تاقچهها، میز و کف صندلی و سایر مبلمان را نیز با یک دستمال نمناک یا اسپری ضدعفونی از آلودگیها پاک کرد.
او همچنین در ادامه افزود یکی از روشهای مناسب برای پاک کردن آلودگیها استفاده کردن از محلول سرکه و آب است.
به گفته کارشناسان بیشترین آلودگیها در قسمت ورودی خانه قرار دارد.
خانم لیت با اشاره به این آلودگیها گفت: «فرش بیشترین گرد و غبار را به خود جذب میکند، بنابراین اگر نگران گرد و غبار و آلودگی هستید بهتر است، فرش را از خانه خود حذف کنید.»
اگر هم قصد ندارید فرشهایتان را دور بیاندازید بهتری است آنها را با دستگاهی که دارای ذرات هوای با راندمان بالا است، یا فیلتر HEPA، جاروبرقی بزنید و پس از اتمام کار، کیسه یا فیلتر را در سطل زباله بیرون بیندازید.
آقای فیلیپلی میگوید درآوردن کفشها در درب خانه ممکن است بهترین راه برای محدود کردن میکروبها و گرد و غبار سمی باشد.
از دست ندهید