کشف قطرات آب با قدمت 600 میلیون سال
به گزارش خبرنگار محیطزیست خبرگزاری فارس، دانشمندان در پژوهشی توانستهاند قطرات آبی را پیدا کنند که از 600 میلیون سال پیش در ذخایر معدنی هیمالیا گیر افتاده بودند. دانشمندان ادعا میکنند که در ذخایر مواد معدنی کوهستان هیمالیا آبهای مربوط به اقیانوسهای دیرینه را پیدا کردهاند.
آنها مشغول کار در منطقه «کومائون» در ایالت هندی اوتاراکند بودند که متوجه شدند قطرات آبی از حدود 600 میلیون سال پیش آنجا به دام افتادهاند.
گروهی از پژوهشگران هندی و ژاپنی که در کوهستان هیمالیا در هند مشغول کندوکاو بودند، دریافتند که در ذخایر مواد معدنی «منیزیت»، در نزدیکی این ناحیه قطرات آبی وجود دارد که حدود 600 میلیون سال پیش در دوره پیشین زیستی نو در آنجا ذخیره شده است.
محققان میگویند حفظ منیزیت در این منطقه تنها در شرایطی ممکن بوده است که ورود ناخالصیهایی مثل کلسیم در حوضه دئوبان برای مدتی طولانی، احتمالاً بهخاطر یخزدن رودخانهها، متوقف شده باشد.
یکی از رویدادهای مهم در تاریخ زمین، یخبندان «زمینگوی برفی»(Snowball Earth) است که طی آن اغلب سطح سیاره با صفحات ضخیم یخی پوشیده شده بود که متعاقب آن رویداد دیگری موسوم به دومین رویداد بزرگ اکسیژنرسانی رخ داد که طی آن سطح اکسیژن در جو زمین چندین برابر افزایش یافت و منجر به تکامل اشکال پیچیده حیات شد. کل سیاره زمین به مدت پنجاه میلیون سال بطور کامل از برف پوشیده شده بود.
پژوهشگران میگویند: با این حال، مواد معدنی رسوبشده از آب دریا، پتانسیل حفظ شواهدی از اقیانوسهای دیرینهشان را دارند. سیالات ماگمایی، دگرگونی و هیدروترمال معمولاً در کانیهای سنگساز به دام میافتند. با این حال، گنجاندن اقیانوس دیرینه به ندرت دیده شده است، زیرا کربناتها که رایجترین رسوب دریایی هستند، عمدتاً خیلی ریزدانه هستند و به راحتی تبلور مجدد میشوند و از نظر شیمیایی تغییر مییابند.
طبق گفته پژوهشگران این مواد معدنی رسوب شده از آب دریا میتواند درک بهتری از اقیانوسهای دیرینه را ایجاد کند. پیش از این سیالات ماگمایی اکثراً در کانیهای سنگساز دیده شده بود. به همین دلیل وجود اقیانوس دیرینه کمتر اتفاق افتاده است.
پایان پیام /