70 درصد از هتلهای کشور استانداردسازی شده اند
به گفته اعضای جامعه هتلداران کشور 70 درصد از هتلهای کشور استانداردسازی شده اند. مابقی نیز در چرخه استانداردسازی قرار دارند.
به گفته اعضای جامعه هتلداران کشور 70 درصد از هتلهای کشور استانداردسازی شده اند. مابقی نیز در چرخه استانداردسازی قرار دارند.
به گزارش خبرنگار مهر، نشست اعضای جامعه هتلداران کشور ظهر امروز در حالی برگزار شد که در این برنامه جمشید حمزه زاده رئیس جامعه هتلداران کشور نسبت به پلمب هتلها گلایه کرد و گفت: این موضوع یکی از چالشهای هتلداران شده است و متأسفانه شرایط گردشگری و هتلداری در ایران خوب نیست و هتلداران به شدت آسیب دیدهاند.
حمزه زاده در ادامه گفت: بیشتر هتلهای کشور ایمن هستند و به همین دلیل توانستند گواهی استاندارد بگیرند. تعدادی از هتلها فرسوده بوده و به تغییر کاربری نیاز دارند اما از لحاظ قوانین و مقررات اجازه ندارند این کار را انجام دهند. ما به مسئولان وزارت میراث فرهنگی گفتهایم که به جای این کار، اجازه دهند هتلهای فرسوده تغییر کاربری داشته و سرمایه گذار در جای دیگری مرکز اقامتی جدید بسازد.
وی گفت: 70 درصد از هتلهای کشور استانداردسازی شدهاند. مابقی نیز در چرخه استانداردسازی قرار دارند. گواهی کیفیت هتلها سه ساله است و باید هر چند سال یک بار بازنگری شوند. در حال حاضر مطالعات نیازسنجی در حوزه گردشگری انجام نمیشود و سرمایه گذار نمیداند کجا باید هتل بسازد و کجا اشباع شده است.
در ادامه این نشست سید حسن سیادتیان عضو هیأت مدیره هتلداران کشور گفت: اگر مشکلی در یکی از بخشهای هتل نظیر کافی شاپ یا رستوران بوجود آمده است باید آن بخش از هتل پلمب شود اما امروز شاهد پلمب کل هتل هستیم.
رودبارکی عضو جامعه هتلداران ایران گفت: کشورهای پیشرو تلاش میکنند که مردم خانه دوم نداشته باشند بلکه آن مناطق گردشگری، هتل داشته باشد ولی الان ما میگوئیم در شمال کشور همه خانه دوم دارند.
وی درباره اینکه چرا با وجود خالی بودن هتلها همچنان هتل سازی در حال انجام است و سرمایه گذاران به سراغ بخشهای دیگری نمیروند گفت: 99 درصد فعالان بخش خصوصی هتلها کار دیگری بلد نیستند. در واقع هتلها سرمایههای بین نسلی هستند. اکنون صندوق توسعه ملی و بانکهای ایران از سرمایه گذاری داخلی در زمان تحریم منع شدهاند و وظایفشان در سرمایه گذاری خارجی دیده شده است. خوشبینانه است که بگوییم سرمایه گذار بیاید در این حوزه که چرتکه مشخصی ندارد سرمایه گذاری کند.
مسیح الله صفا رئیس جامعه هتلداران کیش گفت: در 91 کیلومتر مربع جزیره کیش 21 هزار خانه شبانه داریم. در کیش دلالها خانه شبانه را ماهی ده میلیون تومان اجاره میکنند. در نوروز هر شب اتاق را 25 میلیون تومان میفروشند.
وی افزود: براساس آمار دادگستری 86 درصد تخلفات در خانههای شبانه رخ داده است. در کیش طی 7 ماه از سال برای سه شب اقامت در هتل 5 ستاره با صبحانه و بلیت هواپیما کمتر از 4 و نیم میلیون تومان میدهیم.
وی افزود: ما در کیش 52 هتل داریم که 50 هتل استانداردسازی شدهاند در حالی که درصد اشغال هتلهای کیش دو روز قبل فقط 19 درصد بوده است.
در ادامه شیروانی بازرس جامعه هتلداران بر این موضوع تاکید داشت که هتلهای ایران گران نیستند. مهمان خارجی که در هتل 5 ستاره اقامت دارد نرخ 40 دلاری بابت اقامتش میپردازد. او با خود چه فکری میکند؟ آیا هتل سطح پایینی دارد. در عراق بررسی کنیم که بابت یک شب هتل چند دلار هزینه دریافت میکنند. اگر آزادسازی نرخ صورت بگیرد سرمایه گذاری در هتل نیز توجیه خواهد داشت.