جمعه 9 آذر 1403

آموزش و فرهنگ‌سازی در کاهش تصادفات سیستان و بلوچستان موثر است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
آموزش و فرهنگ‌سازی در کاهش تصادفات سیستان و بلوچستان موثر است

زاهدان - ایرنا - معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری سیستان و بلوچستان گفت: ضروری است از طریق آموزش و فرهنگ سازی در راستای کاهش آمار بالای تصادفات رانندگی در این استان گام برداشت.

منصور بیجار روز پنجشنبه در نشست کمیسیون مدیریت اجرایی ایمنی حمل و نقل سیستان و بلوچستان اظهارداشت: باید از همه ظرفیت‌های استانی بویژه نهادهای تاثیر گذار همچون آموزش و پرورش برای کاهش حوادث رانندگی استفاده کرد.

وی افزود: علاوه‌بر فرهنگ سازی و توسعه آموزش‌های رانندگی باید برای بروزرسانی دستگاه‌ها و نصب تجهیزات کنترلی در جاده‌ها و نگهداری راه‌ها نیز اقدامات لازم از سوی دستگاه‌های متولی انجام شود.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای سیستان و بلوچستان نیز در این نشست گفت: از مجموع 50 میلیون و 506 هزار و 748 تردد ثبت شده سال گذشته در مسیرهای ارتباطی این استان، 15 میلیون و 152 هزار و 24 تردد معادل 30 درصد آن با سرعت غیرمجاز انجام شده است.

ایوب کرد اظهارداشت: براساس آمار پزشکی قانونی سال گذشته 907 نفر در سوانح رانندگی در جاده‌های این استان جان خود را از دست داده‌اند.

وی افزود: با بررسی‌های انجام شده مشخص شد که 66 درصد سوانح رانندگی سیستان و بلوچستان در این مدت در مسیرهای اصلی، 22درصد در مسیرهای فرعی و 12 درصد در مسیرهای روستایی به وقوع پیوسته است.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای سیستان و بلوچستان افزایش حضور نیروهای پلیس راه جهت کنترل و نظارت بیشتر در اوج ساعات وقوع سوانح رانندگی، افزایش تیم‌های امداد و نجات جاده‌ای و اصلاح و بازسازی تاسیسات و علائم ایمنی در فواصل 30 کیلومتری مبادی ورودی شهرها را از جمله مهمترین راهکارها برای کاهش سوانح رانندگی در مسیرهای ارتباطی استان ذکر کرد.

وی افزود: با توجه به اینکه در سال 98 واژگونی حدود 30 درصد تصادفات رانندگی در جاده‌های سیستان و بلوچستان را به خود اختصاص داده است، این اداره‌کل در راستای افزایش ایمنی تردد و کاهش سوانح رانندگی اقداماتی نظیر اجرای 250 کیلومتر شیار لرزاننده، اصلاح 300 کیلومتر شیب شیروانی، تهیه و نصب حدود 17 کیلومتر حفاظ جداکننده و اجرا و نصب 51 سامانه ثبت تخلفات عبور و مرور را انجام داده است.

کرد سرقت علائم ایمنی در مسیرهای ارتباطی را از مهمترین مشکلات در سیستان و بلوچستان برشمرد و افزود: سال گذشته سرقت علائم در مسیرهای ارتباطی استان بیش‌از 11 میلیارد تومان خسارت برجا گذاشت، این درحالیست که برای خرید و نصب مجدد آنها هزینه‌های سنگینی از محل اعتباراتی که می‌تواند در زمینه بهسازی جاده صرف شود هزینه می‌شود.

وی آموزش و فرهنگ سازی را از موثرترین راهکارها در کاهش سوانح رانندگی و سرقت علائم ایمنی در مسیرهای ارتباطی سیستان و بلوچستان ذکر کرد و افزود: ضروری است از سن کودکی با بهره‌گیری از ظرفیت آموزش و پرورش به ترویج فرهنگ صحیح ترافیکی همت گماشت تا رانندگی ایمن و احترام به قوانین در ذهن افراد نهادینه شود.

*س_برچسب‌ها_س*