پنج‌شنبه 4 بهمن 1403

ابتکار دانشگاه علم و صنعت ایران برای حمایت از پایان‌نامه‌های دانشجویان ارشد و دکتری

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
ابتکار دانشگاه علم و صنعت ایران برای حمایت از پایان‌نامه‌های دانشجویان ارشد و دکتری

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، برای نخستین بار، دانشگاه علم و صنعت ایران برای حمایت از پایان‌نامه‌ها و رساله‌های عملی و آزمایشگاهی دانشجویان روزانه تحصیلات تکمیلی، گرنت تصویب کرد. دانشگاه علم و صنعت ایران در راستای تحقق اهداف بلندمدت دانشگاه برای ارتقای پژوهش و ایجاد و افزایش انگیزه و سوق دادن دانشجویان به سمت پژوهش‌های عملی در جهت کمک به حل مسایل صنعت کشور؛ به دانشجویان تحصیلات...

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، برای نخستین بار، دانشگاه علم و صنعت ایران برای حمایت از پایان‌نامه‌ها و رساله‌های عملی و آزمایشگاهی دانشجویان روزانه تحصیلات تکمیلی، گرنت تصویب کرد.

دانشگاه علم و صنعت ایران در راستای تحقق اهداف بلندمدت دانشگاه برای ارتقای پژوهش و ایجاد و افزایش انگیزه و سوق دادن دانشجویان به سمت پژوهش‌های عملی در جهت کمک به حل مسایل صنعت کشور؛ به دانشجویان تحصیلات تکمیلی دوره روزانه، گرنت می‌دهد.

دلیری (معاون آموزشی دانشگاه)، در مصاحبه با روابط عمومی اعلام کرد: تاکنون برای دانشجویان روزانه، چنین حمایتی نداشته‌ایم و تا پیش از این، حمایت از پایان‌نامه و رساله این دانشجویان، تنها با استفاده از گرنت اساتید صورت می‌گرفت که منابع متعددی برای خرج کردن دارد و با توجه به محدودیت منابع، کمتر صرف موضوع پایان‌نامه دانشجویان می‌شود.

دلیری با این توضیح که به دلیل عدم وجود حمایت خاص از رساله‌های عملی و آزمایشگاهی، تا کنون تمایل اغلب دانشجویان مقاطع کارشناسی‌ارشد و دکتری به انتخاب موضوعات نظری بوده است، گفت: در بعضی رشته‌ها مانند ریاضیات، پایان‌نامه‌ها و رساله‌های نظری، ارزشمند هستند ولی در اغلب رشته‌های فنی و مهندسی، کار عملی ارزش بیشتری دارد چرا که می‌تواند معضلی را از نیاز‌های کشور شبیه‌سازی و مرتفع نماید. از این رو دانشگاه علم و صنعت ایران، با هدف سوق دادن پایان‌نامه‌ها و رساله‌های ارشد و دکتری به سمت کار‌های عملی و آزمایشگاهی، آیین‌نامه حمایت از پایان‌نامه‌ها و رساله‌های عملی و آزمایشگاهی برای دانشجویان روزانه مقاطع تحصیلات تکمیلی را تنظیم و کلیات آن را در هیأت امنا و سپس با جزئیات در هیأت رئیسه دانشگاه به تصویب رساند. معاون آموزشی دانشگاه با توضیح این مطلب که مقصود از پایان‌نامه عملی، آن است که انجام پروژه، نیازمند کار میدانی و جمع‌آوری داده یا کار آزمایشگاهی باشد و یا پایان‌نامه یا رساله، منجر به ثبت اختراع یا تولید محصول شود، افزود: بر اساس مصوبه هیأت رئیسه، در مرحله اول برای پروژه‌هایی که شرایط خاص آیین‌نامه را داشته باشند از پروژه دانشجویان کارشناسی‌ارشد، تا مبلغ 50 میلیون ریال و دانشجویان دکتری، تا سقف 100 میلیون ریال حمایت مالی می‌شود که این مبالغ به خود دانشجو (و نه استاد راهنمای وی)، پرداخت می‌شود. همچنین به دانشجویان ممتاز، بر اساس دستورالعمل مجزایی که در معاونت آموزشی و دفتر استعداد‌های درخشان برنامه‌ریزی شده، با افزایش 20 درصدی، به دانشجویان کارشناسی‌ارشد مبلغ 60 میلیون و دانشجویان دکتری 120 میلیون ریال پرداخت می‌شود.

دلیری در خصوص روند تشخیص شمول رساله‌های دکتری و پایان‌نامه‌های کارشناسی‌ارشد دانشجویان با آیین‌نامه فوق گفت: در هر دانشکده، کارگروهی متشکل از معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشکده، معاون پژوهشی، مدیر گروه و رئیس دانشکده یا نماینده وی، تشکیل می‌شود که درخواست‌های دانشجویان را دریافت و ارزیابی می‌کند. موضوعات دریافتی پس از تایید، صورت‌جلسه و در قالب فرم خاص، به معاونت آموزشی ارسال می‌شود که این معاونت بلافاصله پس از تصویب پروپوزال دانشجو، 50 درصد مبلغ را با ارائه اسناد مثبته به حساب دانشجو پرداخت می‌کند که مواردی همچون خرید قطعه، جمع‌آوری داده و ملزومات آزمایشگاهی و... را پوشش می‌دهد و در مرحله دوم، پس از دفاع دانشجو، 50 درصد مابقی مبلغ گرنت، به حساب دانشجو واریز می‌شود.

هادیان (مدیر تحصیلات تکمیلی دانشگاه) نیز در خصوص شرایط استفاده از این گرنت جدید و اختصاصی دانشگاه گفت: این آیین‌نامه برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی ورودی سال 1402 به بعد اجرا می‌شود و مطابق آیین‌نامه مصوب، دانشجویان کارشناسی‌ارشد، تا نیمسال سوم و دانشجویان دکتری، تا نیمسال چهارم، قابلیت استفاده از این طرح را دارند.

گفتنی است آیین‌نامه گرنت حمایت از پایان‌نامه‌ها و رساله‌های عملی و آزمایشگاهی دانشجویان تحصیلات تکمیلی روزانه دانشگاه، در سایت تحصیلات تکمیلی دانشگاه، جهت اطلاع دانشجویان بارگذاری و ساختار و گردش کار آن برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی و اساتید، ارسال خواهد شد.