اخلاق انتخاباتی مهمترین مولفه افزایش مشارکت مردم در انتخابات
رئیس دانشگاه شاهد گفت: کسی که فکر میکند با بردن آبروی کاندیدای دیگری رای خود را افزایش میدهد سخت در اشتباه است. واقعیت این است که هر دو طرف در ذهن مردم تخریب خواهند شد و به تبع آن کاهش میزان مشارکت مردم در انتخابات را شاهد خواهیم بود.
احمد چلداوی رئیس دانشگاه شاهد و استاد دانشگاه در گفتگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، در خصوص مسئله اخلاق مداری و تاثیر آن بر فضای سیاسی کشور و میزان مشارکت مردم در انتخابات پیش رو گفت: وقتی کاندیداها در مناظرات تلویزیونی روبروی هم مینشینند و شروع به تخریب یکدیگر میکنند، اگر بدانند چه کسی که حمله میکند و چه کسی که حمله را پاسخ میدهد از مردم واکنش منفی میگیرد؛ تلاش برای حفظ اخلاق مداری را در رفتار انتخاباتی خود افزایش خواهند داد.
نامزدها توصیههای اخلاقی رهبر انقلاب را نصبالعین قرار دهند بی اخلاقی کاندیداها موجب کاهش مشارکت مردم در انتخابات خواهد شدوی ادامه داد: کسی که فکر میکند با بردن آبروی کاندیدای دیگری رای خود را افزایش میدهد سخت در اشتباه است. واقعیت این است که هر دو طرف در ذهن مردم تخریب خواهند شد و ما شاهد فضاسازی منفی در فضای سیاسی کشور و به تبع آن کاهش میزان مشارکت مردم در انتخابات خواهیم بود.
اخلاق انتخاباتی مهمترین مولفه افزایش مشارکت مردم در انتخابات است
رئیس دانشگاه شاهد با اشاره به تاثیرات منفی مشاهده بی اخلاقیهای کاندیداها توسط مردم، خاطرنشان کرد: اخلاق انتخاباتی مهمترین مولفه افزایش میزان مشارکت مردم در انتخابات ریاست جمهوری خواهد بود.
چلداوی در پاسخ به این سوال که تعریف بی اخلاقی در انتخابات شامل چه چیزهایی میشود، گفت: هرگونه تهمت، بی احترامی، افترا، بدگویی کردن و... شامل بی اخلاقی میشود و هر کدام از تهمتهایی که زده میشود درصورت اثبات نشدن موجب اعتمادزدایی از بدنه جامعه خواهد شد.
انتقاد از عملکرد ضمن حفظ احترام یک هنر است
وی افزود: بحث انتقاد از عملکرد با مواردی که نام بردم بسیار متفاوت است. ما میتوانیم ضمن ارائه انتقاد از عملکرد طرف مقابل احترام وی را حفظ کنیم، این یک هنر است.
استاد دانشگاه با تاکید براینکه کاندیداها باید ضمن حفظ آبرو و حرمت یکدیگر انتقادها و مخالفتهای خود را نسبت به یکدیگر عنوان کنند، تصریح کرد: هرگونه اتهامهای ثابت نشده مصداق بارز بیاخلاقی در انتخابات خواهد بود. همچنین انتقادهایی که شامل زیرسوال بردن فرد باشد، نه عملکرد آن نیز بی اخلاقی محسوب میشود. بازی کردن با آبروی خانوادگی شخص، فرزندان و... نیز درست نخواهد بود.
چلداوی در خصوص راه مقابله با اینگونه بی اخلاقیها در انتخابات نیز گفت: مردم این راه مقابله را بلدند و قطع به یقین به کسی که بیشترین بی اخلاقی و عدم رعایت اخلاق مداری در انتخابات را داشته باشد رای نخواهند داد.
کاندیداها به جای تخریب برنامههای دولت خود را به مردم ارائه دهند
وی در پایان گفت: به نظر من در ساختار مناظرات انتخاباتی نیز بهتر است کاندیداها به جای تخریب یکدیگر برنامههای دولت خود را به طور شفاف برای مردم ارائه دهند و افرادی که میخواهند به عنوان وزرای خود در حوزههای مختلف سیاسی بین الملل، فرهنگی، اقتصادی و... منصوب کنند را به مردم معرفی کنند تا مردم به صورت شفاف تری بتوانند تصمیم خود را برای اینکه به چه کسی رای دهند بگیرند.