چهارشنبه 4 شهریور 1405

از پانزده سالگی به هیچ نامحرمی نگاه نکرده بود

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
از پانزده سالگی به هیچ نامحرمی نگاه نکرده بود

مرتاض‌های هندی که هفته‌ای یک مغز بادام می‌خورند یا به کارهای نظیر نخوابیدن و... می‌پردازند از کارهای مشکل به سوی کارهای آسان فرار می‌کنند.

به گزارش مشرق، علامه طباطبایی بر این اعتقاد بودند که با انجام کمترین معصیت، راه به حرم معارف الاهی مسدود و ممنوع است و وظیفه‌مند بودن در برابر فرمان‌های الاهی، شرط اول کمال و گام نخستین سلوک است. البته این کار بس دقیق و دشوار است و به سادگی قابل دستیابی نیست و مراقبتی شدید و احتیاطی کامل را می‌طلبد.

علامه در رساله الولایه نقل کرده‌اند که استاد بزرگوارشان مرحوم آیت الله العظمی سید علی قاضی طباطبایی فرمودند: «مرتاض‌های هندی که هفته‌ای یک مغز بادام می‌خورند یا به کارهای نظیر نخوابیدن و یا بر روی یک پا و با دست‌های گشوده در تمام شبانه روز ایستادن و... می‌پردازند در واقع از کارهای مشکل به سوی کارهای آسان فرار می‌کنند. آنچه مشکل است، آن است که در طول هفتاد سال عمر، یک بار هم دروغ، غیبت، ریا و نگاه غیر جایز از انسان سر نزند.»

برخی از شاگردان مرحوم حاج آقا رحیم ارباب نقل کردند که وی می‌فرمود: من می‌توانم ادعا کنم از پانزده سالگی تاکنون، به هیچ نامحرمی نگاه نکرده‌ام. پس التزام عملی به تمامی تکالیف الاهی، نخستین شرط ورود به حرم امن الاهی است.

* کتاب انسان و جهان در شناخت مکتب اسلام، قائمی امیری، ص148