سه‌شنبه 6 آذر 1403

«از کرامات شیخ ما» و دعوت مخاطب به کمدی تفکر

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
«از کرامات شیخ ما» و دعوت مخاطب به کمدی تفکر

نصرالله قادری نویسنده و نمایشنامه‌نویس در ویدئویی به معرفی کتاب «از کرامات شیخ ما» نوشته سید‌مهدی شجاعی پرداخته است، او این کتاب را کمدی والایی می داند که مخاطب را به خنده تفکر وا می‌دارد.

- اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، «از کرامات شیخ ما» نوشته سید‌مهدی شجاعی از جمله منشورات کتاب نیستان است‌، مجموعه داستانی که از کنار آن به سادگی نمی‌توان گذشت. آسیب‌شناسی واقع‌گرایانه و نقد دقیق و موشکافانه مسائل اجتماعی، در قالب ادبیات داستانی با استفاده از نثر کهن پارسی و به طور خاص ادبیات عرفانی از جنس متصوفه، از جمله ویژگی‌های این کتاب است.

آنچه به این اثر، طراوت و جذابیت مضاعف می‌بخشد، جاری بودن روح طنز در سطر سطر داستان است. جنس قلم در این مجموعه داستان، تقلید یا کپی‌برداری از یک اثر عرفانی از یک دوره مثل تذکره الاولیا نیست. بلکه ترکیبی تازه است از امتزاج نثرهای مختلف عرفانی در دوره‌های مختلف تاریخی.

داستان‌های «از کرامات شیخ ما»، عامل اصلی همه مفاسد و مظالم را جهل و عوامی مردم، قلمداد می‌کند و این واقعیت را به مخاطب نشان می‌دهد که بازار عوام‌فریبان تا زمانی سکه است که عوامی وجود داشته باشند و از جهالت خود راضی باشند.

نصرالله قادری نمایشنامه نویس در ویدئویی به معرفی این کتاب پرداخته است، وی در این معرفی ضمن برشمردن ویژگی‌های متون کمیک می‌گوید: نوشتن در گیتی کمیک امری بسیار دشوار است. جهان کمدی جهان آشنایی‌زدایی است. در جهان کمدی «از کرامات شیخ ما» ما با خنده تفکر روبرو هستیم، «از کرامات شیخ ما» در جهان نقد از ساحت کمدی پا به پای آثار شیخ بهایی و عبید زاکانی آمده است و در عین اینکه امری بومی است انگاره‌ای جهانی را دارد.

«فردا مسافرم» روایتی از 5 بانوی کربلا بعد از عاشورا + ویدئو روایت «امیر دژاکام» از رمان عجیب و غریب سید مهدی شجاعی + فیلم

از کرامات شیخ ما نوشته سید‌مهدی شجاعی که بی‌تردید در گیتی کمیک طناز بی‌بدیلی است و تصویری را به ما ارئه می‌دهد که فقط در جهان کمدی قابل ارائه است، تلخی این تصویر آنقدر زیاد است که ما تاب تحمل آن را در جهان تراژیک نخواهیم داشت. از کرامات شیخ ما در دنیای کمدی والا بابرانگیختن خنده تفکر لذتی رابه مخاطب ارائه می‌دهد که علاوه بر ادراک به ناچار به تفکری می‌نشیند که در ژرف ساخته است و مخاطب باید آن را کشف کند. پس مخاطب در مواجهه با این کتاب کنش‌پذیر نیست، بلکه مخاطبی کنشگر است.

این ویدئو را در ادامه می‌توانید مشاهده کنید!

«از کرامات شیخ ما» و دعوت مخاطب به کمدی تفکر 2