اصول شیت بندی معماری - راهنمایی جامع برای معماران
![اصول شیت بندی معماری - راهنمایی جامع برای معماران](https://cdn.gostaresh.news/thumbnail/5mbiYSRz7PEj/wPkmNCj1V44q6tR2EOJTeoBbO6sGPeQ7QSI4m16qvTZND-VwKp-3aAOad4QL_mlecWJThwm9SWTO1e0RVIQEcTKOIuxqnXgWVLPaTM22YcAdS5PAQzghTp-WJuyTV3Z4V6BMQR8T-nfsv9pue1duJPJWuo1ZCb48/شیت-بندی.jpg)
اهمیت شیت ها را نمی توان نادیده گرفت. آن ها صدای معمار در مسابقات، جلسات با کارفرمایان و نمایشگاه های عمومی هستند. شیت های معماری ایده های پیچیده معماری را به روایت های قابل دسترس ترجمه می کنند. یک شیت خوب، قدرت اطلاع رسانی، ترغیب و الهام بخشیدن را دارد. این شیت به عنوان پلی بین ایده های انتزاعی در ذهن طراح و واقعیت ملموسی که در نهایت از زمین بلند می شود عمل می کند. در این مقاله، ما به برخی از نکات و اصول شیت بندی معماری اشاره خواهیم کرد.
شیت بندی معماری چیست؟
شیت بندی معماری ابزاری است که توسط معماران برای به نمایش گذاشتن طراحی هایشان استفاده می شود. معماران می توانند با استفاده از یک شیت، کار خود را به دیگران منتقل کنند و مهارت های هنری خود را ارائه دهند.
انواع شیت بندی معماری
زمانی که بتوان شیت های معماری را بر اساس نوع آن ها طبقه بندی کرد، ایجاد آن ها آسان تر می شود. در زیر 3 نوع رایج از شیت بندی معماری آورده شده است:
1- شیت های تحلیل سایت
شیت تحلیل سایت ممکن است شامل تجزیه و تحلیل مقیاس شهری، تجزیه و تحلیل اقلیمی، تجزیه و تحلیل شرایط فیزیکی و تجزیه و تحلیل اجتماعی - فرهنگی باشد. یک شیت تحلیل سایت می تواند داده های موجود در نقشه های معماری شما را بهبود بخشد.
2- شیت های کانسپت و ایده اولیه
شیت های کانسپت، شیت هایی هستند که ایده های اولیه شما و نحوه برنامه ریزی برای رویکرد پروژه را به نمایش می گذارند. این شیت حاوی اطلاعاتی مهم در مورد توسعه مفهوم و فرآیند طراحی پروژه است.
3- شیت نقشه های فنی
شیت نقشه های فنی از آن جهت مهم است که عناصر سازه ای طراحی شما را نشان می دهد و به عنوان راهنما در طول فرآیند ساخت و ساز عمل می کند. این شیت شامل یک طرح کلی، نقشه های سایت، پلان های طبقات، مقاطع و نماها می شود.
8 اصول شیت بندی معماری
در ادامه به معرفی 8 مورد از اصول شیت بندی معماری می پردازیم:
1- ساختار و چیدمان
در شیت معماری باید ویژگیهای کلیدی که میخواهید بگنجانید را با برنامهریزی و سازماندهی مشخص کنید. لازم است تصمیم بگیرید که کدام نقشههای فنی یا تصاویر را میخواهید ارائه دهید. بهترین کار این است که برای نهایی کردن ساختار کلی شیت معماری خود، لیستی از تمام تصاویر و محتوایی که باید در آن گنجانده شود تهیه کنید. انجام این کار به شما کمک میکند تا طرح خود را به طور مؤثر ارائه کنید. پس از نهایی کردن ساختار کلی شیت معماری خود، گام بعدی سازماندهی عناصر روی آن است.
استفاده از گرید (شبکه) میتواند ابزاری مفید برای سازماندهی عناصر بصری روی شیت های معماری شما باشد. این شبکه میتواند فضایی برای شماره صفحه، عنوان و سایر اطلاعات داشته باشد.
2- سلسله مراتب بصری
یکی دیگر از نکات مفید، استفاده از سلسلهمراتب بصری برای تأکید بر تصاویر در شیت بندی معماری است. در یک سلسلهمراتب بصری، میتوانید تصویری را که میخواهید بیشترین توجه بصری را به خود جلب کند، انتخاب کنید. تصویری که میخواهید بیشتر برجسته شود باید بزرگترین باشد و از فاصله دو متری قابل مشاهده باشد.
3- قالب ها
استفاده از قالب و شیت معماری لایه باز باکیفیت که به صورت حرفهای ساخته شده باشد، میتواند به شما در شیت بندی معماری و صرفهجویی در وقت کمک کند. استفاده از قالب، یک نکته مفید است که معماران آن را بسیار سودمند میدانند و شیت های لایه باز میتوانند باعث شوند شیت معماری شما یکدست و از نظر بصری جذاب به نظر برسند. برای دانلود شیت لایه باز معماری میتوانید به سایت معماری آرک وب مراجعه کنید.
4- جهتگیری و اندازه
هنگام شیت بندی معماری باید بدانید که شیت ها در دو جهت افقی یا عمودی ارائه می شوند. جهتگیری میتواند بر ساختار و چیدمان شیت معماری شما تأثیر بگذارد. شیت های معماری با اندازههای مساوی ایجاد کنید. همچنین میتوانید شیت ها را به صورت جداگانه و پشت سر هم ارائه دهید تا یک شیت بزرگتر ایجاد شود. صرف نظر از نحوه چیدمان، برای حفظ یکپارچگی از جهتگیری یکسان برای تمام شیت های معماری خود استفاده کنید.
5- پسزمینه
از فضای خالی به درستی استفاده کنید. تنها اطلاعات ضروری را در شیت معماری خود بگنجانید و وسوسه نشوید که این فضاها را با اطلاعات غیرضروری پر کنید. استفاده از فضای خالی به برجسته شدن طرح شما کمک میکند.
6- اطلاعاتی که باید گنجانده شود
هنگام در نظر گرفتن اطلاعات و مدارک طراحی که باید در شیت معماری خود بگنجانید، خود را به عنوان شخص ثالثی تصور کنید که برای اولین بار به شیت شما نگاه میکند. آیا اطلاعات موجود در شیت برای توضیح کامل طرح شما کافی است؟ اگر بیش از یک شیت ارائه میدهید، توصیه میشود نام خود را درج کنید. در اینجا سایر اطلاعاتی که باید در شیت معماری شما گنجانده شود، آورده شده است:
-
پلان طبقات و نماها
-
پرسپکتیو، نقشههای سه بعدی و رندرها
-
توضیح مختصر و جملهای در مورد ویژگیهای کلیدی طراحی شما
-
اسکچ های دستی
7- رنگبندی
رنگها میتوانند به جذاب شدن شیت معماری شما کمک کنند. آنها توجه مخاطبان را به مواردی که میخواهید در ارائه خود برجسته شوند، جلب میکنند. مشکی و خاکستری رنگهای رایجی هستند که دانشجویان معماری در شیت بندی معماری استفاده میکنند. این رنگها ممکن است ظاهری حرفهای داشته باشند، با این حال استفاده مداوم از این ترکیب رنگی میتواند شیت شما را خستهکننده کند. به انتخاب رنگ دقت کنید تا شیت معماری شما خیلی خستهکننده یا شلوغ به نظر نرسد. میتوانید برای ایجاد کمی تحرک و پویایی از رنگهای برجسته استفاده کنید.
8- انتخاب تصویر
در فرآیند طراحی معماری، احتمالا چندین اسکچ، مدل، رندر و نقشه کشیدهاید. بهترین مدل و رندر را برای شیت بندی معماری انتخاب کنید. از اضافه کردن تصاویر زیاد خودداری کنید، زیرا این کار میتواند شیت معماری شما را بیش از حد شلوغ کند. از طرف دیگر، استفاده از تصاویر کم ممکن است این برداشت را ایجاد کند که شما به اندازهی کافی خلاق نیستید یا تلاش لازم را برای کار خود به خرج ندادهاید.
جمع بندی
در این مقاله به برخی از نکات و اصول شیت بندی معماری اشاره شده است. با رعایت این نکات، می توانید شیت های معماری با کیفیتی را ایجاد کنید که ایده های طراحی شما را به طور موثر به مخاطبان منتقل کند. شما می توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره معماری، معماری پایدار و معماری داخلی به سایت معماری آرک وب (www.archweb.ir) مراجعه کنید.
![اصول شیت بندی معماری - راهنمایی جامع برای معماران 2](https://file.tesmino.ir/images/2024/06/images_1717324145_665c49714995e.jpg)
![اصول شیت بندی معماری - راهنمایی جامع برای معماران 3](https://file.tesmino.ir/images/2024/06/images_1717324145_665c497153185.jpg)