اعتبارات تعمیرات اساسی قبل از تابستان به دانشگاهها ابلاغ شد
معاون اداری مالی وزارت علوم گفت: امسال اعتبارات تعمیرات اساسی قبل از تابستان به دانشگاهها ابلاغ شد به دانشگاه های دارای ردیف ملی 85 درصد و دانشگاه های دارای ردیف استانی 38 درصد اختصاص یافت.
معاون اداری مالی وزارت علوم گفت: امسال اعتبارات تعمیرات اساسی قبل از تابستان به دانشگاهها ابلاغ شد به دانشگاه های دارای ردیف ملی 85 درصد و دانشگاه های دارای ردیف استانی 38 درصد اختصاص یافت.
به گزارش خبرگزاری مهر، محمدتقی نظرپور، در کارگاه آموزشی مجازی سامانه نگهداری و تعمیرات در دانشگاهها تاکید کرد: اولویتبندی، استفاده صحیح از اعتبارات و مستندسازی در دفاتر فنی دانشگاهها از نکات اصلی نگهداری و تعمیرات در دانشگاهها است.
وی در این کارگاه که امروز (دوشنبه) با حضور اسماعیلی مدیرکل نظارت بر طرحهای عمرانی وزارت علوم و با حضور مجازی بیش از 150 نفر از مدیران دفاتر طرحهای عمرانی و دبیران شورای راهبری مدیریت سبز دانشگاهها، مراکز آموزشی، پژوهشی و پارکهای علم و فناوری در محل این وزارتخانه برگزار شد، به بیان خلاصهای از سابقه تعمیرات اساسی در دانشگاهها پرداخت.
معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم اظهار داشت: قبل از شروع برنامه اول توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، اعتبار تعمیرات اساسی دانشگاهها از ردیفهای جاری انجام میشد که البته 30 سال پیش دانشگاهها جدیدتر بودند و اکنون بعد از گذشت سه دهه بسیاری از دانشگاهها در مرز شصت یا هفتاد سالگی تاسیس خود هستند و ساختمانها قدیمیتر شده و مسلما اعتبارات جاری نیاز تعمیرات این دانشگاهها را برطرف نمی کرد، لذا ردیفی تحت عنوان تعمیرات اساسی و خرید تجهیزات در دانشگاهها تعریف شد که بعدها محوطهسازی هم به آن اضافه شد و هماکنون همه دانشگاهها ردیف مستقل تعمیرات اساسی در قالب طرح تملک داراییهای سرمایهای دارند. همچنین خیرین، صندوق رفاه دانشجویان نیز در بخش ساخت و نوسازی خوابگاههای دانشجویی فعال هستند.
وی تصریح کرد: در بحث تعمیرات اساسی بعضا مداخلات معماری هم داریم و بعضی از بناها از نظر سازهای و مقاومسازی نیاز به بررسی دارند. لذا فضاها باید دستهبندی شوند و فضاهای خیلی قدیمی مورد بازسازی و نوسازی قرار گرفته و از سرمایه اندک که در زمینه تعمیرات اساسی داریم با لحاظ اولویتها به درستی استفاده کنیم و توجه داشته باشیم که کار خوب و باکیفیت انجام شود.
نظرپور در ادامه خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه بهترین زمان برای بازسازی و تعمیرات اساسی در دانشگاه فصل تابستان است که هم هوا مساعد است و هم دانشجو حضور ندارد، لذا تلاش شد امسال اعتبارات تعمیرات اساسی را قبل از تابستان به دانشگاهها ابلاغ شود به دانشگاههایی که دارای ردیف ملی بودند تخصیص 85 درصد به شکل نقدی و درخصوص دانشگاههایی که دارای ردیف استانی هستند، 38 درصد تخصیص بهصورت نقدی و اسناد خزانه داده شده که تلاش میشود تا افزایش یابد.
معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم افزود: نگهداری و تعمیرات یک کار تخصصی است و باید حتما به افراد خبره و متخصص واگذار شود و رصد مواردی که مدام در دانشگاه ایجاد هزینه میکند بسیار حائز اهمیت بوده و نکته قابل توجه دیگر بحث مستندسازی در دفاتر فنی دانشگاهها است به طوری که در ساختمانهای جدید پیمانکار موظف است حتما نقشه ازبیلت یا "چونساخت" بنا را تحویل دهد استفاده از نقشه چون ساخت ساختمان در امر نگهداری و تعمیرات اساسی و مقاومسازی بسیار مهم بوده و درکاهش هزینهها بسیار کاربرد دارد.
در ادامه این نشست دکتر اسماعیلی مدیرکل نظارت بر طرحهای عمرانی وزارت علوم نیز با اشاره به عمر ساختمان های دانشگاهی و هزینههایی که صرف نگهداری و تعمیرات میشود، گفت: نگهداری صحیح، کاهش خرابیها، ایجاد شناسنامه برای تجهیزات فنی در زمان شروع قرارداد با پیمانکاران، استفاده از پیمانکاران متخصص و پیشبینی واقعی بودجه تعمیر و تجهیز منجر به طراحی سامانه پایهای نت شد.
وی افزود: در پروژه "نت"، یک بانک اطلاعاتی کنترل هوشمند تعریف میشود که درخواستهای فنی در آن ثبت میگردد و از آن به عنوان پروژه مدیریت داراییهای فیزیکی دانشگاه با اولویت نگهداری و تعمیرات"نت" نام برده میشود و امروز قصد ما بر آن است که از تجربیات دانشگاههای بزرگ و موفق استفاده کنیم تا هزینهها کاهش و راندمان افزایش پیدا کند.
اسماعیلی خاطرنشان کرد: قصد داریم طول عمر ساختمان ها و تجهیزات را بالا برده تا در مصرف انرژی و هزینهها صرفهجویی شود، لذا حرکت به سمت نگهداری و تعمیرات پیشگیرانه را لازم دانسته و با این هدف شروع پیادهسازی پروژه "نت" در دانشگاهها کلید خورده است.