دوشنبه 16 مهر 1403

افزایش کیفیت ورقه‌های پلیمری با فناوری نانو برای ذخیره‌سازی آب کشاورزی

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
افزایش کیفیت ورقه‌های پلیمری با فناوری نانو برای ذخیره‌سازی آب کشاورزی

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، نانوژئوممبران‌های ضدباکتری ساخت داخل، ابزاری نوین و فناورانه است تا ذخیره آب کشاورزی در فصل بارش و استفاده از آن در فصول کم‌بارش در سیستم‌های آبیاری قطره‌ای و سنتی به کمک آن میسر شود.

ژئوممبران در چند دهه اخیر به عنوان مؤثرترین و شناخته‌شده‌ترین مواد برای عایق‌های مهندسی و صنعتی معرفی می‌شوند و به دلیل عمر بالایی که دارند بسیار مورد توجه صنعتگران قرار گرفته‌اند. بیشتر این ورق‌ها در استخرها مورد استفاده قرار می‌گیرند، اما در صنایع مختلفی از جمله صنعت کشاورزی و دامپروری نیز کاربرد دارند.

این محصول با استفاده از نانوذرات نقره توسط شرکت تولیدی صنعتی دکاموند و با حمایت ستاد توسعه فناوری‌های نانو و میکرو معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری تولید شده است و کاربردهای مختلفی چون «ایجاد استخرهای پرورش ماهی و آبزیان»، «ایجاد برکه و آبگیر برای پرورش طیور» و «استفاده در پروژه‌های آبخیزداری، سیل‌بند و مهار آب و پوشش کانال‌های انتقال آب» دارد.

از دیگر کاربردهای این محصول می‌توان به «ذخیره آب کشاورزی در فصل بارش و استفاده در فصل کم آب در سیستم آبیاری قطره‌ای و سنتی»، «ایجاد پارک آبی برای ورزش‌ها و تفریحات آبی مانند شنا، قایقرانی، اسکی روی آب» و «مهار و کنترل پساب و فاضلاب صنعتی به منظور جلوگیری از آلودگی سفره‌های زیرزمینی و خاک» اشاره کرد.

محصول تولید شده این شرکت دانش‌بنیان مزایای ویژه‌ای دارد که استفاده از آن را برای کاربران و صنایع مقرون به صرفه می‌کند. از آن جمله می توان به «مقاومت بسیار بالا در برابر پارگی»، «مقاومت فوق‌العاده در برابر نفوذ و نشت آب، بخار، رطوبت و مانع جدی در نفوذ شوری زمین به آبگیر»، «انعطاف‌پذیری بسیار بالا برای پوشش زوایا، کنج‌ها، قوس‌ها و سطوح ناهموار طبیعی در محل اجرا مانند وجود تپه ماهور و تخته سنگ‌های بزرگ دیواره‌های محل آبگیر»، «عدم پوسیدگی و شکنندگی به دلیل مقاومت حرارتی بالا و مقاومت در برابر یخ زدگی با حفظ کیفیت»، «مقاومت در برابر آتش و خود اطفاء» و «مقاومت کامل در محیط‌های اسیدی و قلیایی» اشاره کرد.

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید ستاد توسعه فناوری‌های نانو نانومواد مالچ و خاک‌پوش استخر پلاستیکی این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است