جمعه 9 آذر 1403

افشای حقایقی جدید درباره کالچوپولی ایتالیا / چرا اینتر مجازات نشد؟

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
افشای حقایقی جدید درباره کالچوپولی ایتالیا / چرا اینتر مجازات نشد؟

پس از 17 سال حقایقی پنهان درباره پرونده معروف کالچوپولی برملا شده است که در آن مشخص می‌شود با وجود گستردگی فساد صورت گرفته، تنها چند تیم خاص مجازات شدند.

- اخبار ورزشی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، پرونده کالچوپولی فوتبال یا همان رسوایی تبانی با داوران در فوتبال ایتالیا در سال 2006، یکی از آن ماجراهایی بوده که از همان روز اول تا به امروز درباره‌اش حرف و حدیث‌های فراوانی وجود داشته است. شانزده سال پیش بود که یوونتوس پس از دو قهرمانی متوالی‌اش در سری A با هدایت فابیو کاپلو و ریاست لوچانو موجی، به تبانی با کمیته داوران برای تعیین داوران مورد نظرش متهم شد و به سبب آن نه تنها دو قهرمانی‌اش را از دست داد بلکه با 15 امتیاز منفی به سری B فرستاده شد. این سخت‌ترین مجازات تعیین شده در پرونده کالچوپولی بود که متهمان دیگری مانند میلان هم داشت اما در میان همه متهمان تنها یوونتوس بود که نقره‌داغ شد و سایر تیم‌هایی در این فساد گسترده دست داشتند از مجازات گریختند.

اکنون شبکه «رای 3» ایتالیا، نتیجه یک تحقیق ویژه صورت گرفته درباره پرونده کالچو پولی منتشر و در آن ابعاد این رسوایی بزرگ فوتبال ایتالیا را به صورت کامل بررسی کرده است. در این مستند گفت‌و‌گوهایی خاص با افراد مختلف انجام شده که نشان می‌دهد، یوونتوس به هیچ عنوان تنها تیمی نبوده که با کمیته داوران ارتباط داشته و اینتر هم مانند بانوی پیر مرتکب تخلفاتی مشابه شده بوده اما شانسی که تراتزوی داشته این بوده که رسانه‌ها در آن زمان به اسناد و مدارکی که این موضوع را ثابت کند، دسترسی پیدا نکردند.

طی روزهای گذشته نشریات مختلف ایتالیایی گزارش‌هایی درباره ماجرای کالچوپولی منتشر کرده بودند که گویا استناد همه آنها به مدارک واصله از لوچانو موجی بوده است. از قرار معلوم رئیس سابق باشگاه یوونتوس که به عنوان متهم ردیف اول پرونده کالچوپولی مجازات شد، یک فلش که حاوی 170 هزار تماس استراق سمع شده است را در اختیار روزنامه‌ها گذاشته است که ابعادی جدید از پرونده رسوایی فساد در فوتبال ایتالیا را به تصویر کشده است.

برنامه تلویزیونی «ریپورت» در شبکه رای 3 هم این هفته به بررسی این موضوع اختصاص پیدا کرد. در این برنامه چند گفت‌و‌گو زنده انجام می‌شود که پائولو برگامو، رئیس وقت کمیته داوران فوتبال ایتالیا - 1999 تا 2005 - یکی از نفراتی است که صحبت می‌کند.

ادعای رئیس پیشین یوونتوس در مورد دست داشتن اینتر در پرونده کالچوپولی

برگامو می‌گوید: ماسیمو موراتی (رئیس وقت باشگاه اینتر) ماه جولای سال 2002 به من زنگ زد و مرا به صرف شام دعوت کرد. به منزل او رفتم. میهمانی خانوادگی بود و همسران‌مان هم حضور داشتند. حتی 5 دقیقه هم از رسیدن‌مان نگذشته بود که موراتی گفت «از همین اول باید به من بگویی که چرا داوران از اینتر متنفرند؟ تصور او بر این بود که ما در کمیته داوران، افرادی را برای قضاوت بازی‌های اینتر انتخاب می‌کنم که با تیم او خصومت دارند و باعث می‌شوند که اینتر ببازد.»

در ادامه گزارش برنامه ریپورت شبکه رای 3، فاش می‌شود که اینتر یک توافق‌نامه محرمانه را امضا کرده است که به موجب آن پذیرفته به آن دسته از افرادی که نام‌شان در استراق سمع‌های غیرقانونی باشگاه اینتر برده شده از جمله برگامو به عنوان مسئول انتخاب داوران بازی‌های سری A، باج بدهد تا نظرشان را جلب کند. این‌طور که پیداست، این ماجرای استراق سمع‌ها و بازرسی‌های مخفیانه باشگاه اینتر مربوط با همان جنجال معروفی است که طی آن تعدادی از پیشکسوتان اینتر شامل کریستین ویری، از این باشگاه شکایت کردند و مدعی شدند که باشگاه بازرسانی مخفی را استخدام کرده است که بازیکنان تیم را تعقیب و مکالمات‌شان شنود کنند تا اطمینان حاصل کند که آنها با برگزاری جشن‌های افراطی، به حاشیه نمی‌روند.

بخشی دیگر از مستند شبکه رای 3، به صحبت‌های افشاگردانه جان‌دومنیکو لپوره، دادستان کل شهر ناپل در فاصله سال‌های 2004 تا 2011 اختصاص پیدا کرده که در فرایند جمع‌آوری تماس‌های شنود شده، نقش داشته است.

لپوره می‌گوید: ما (شنود) را از یوونتوس آغاز کردیم، چون سرنخ‌های بیشتری درباره‌اش وجود داشت و بعد آن قصد داشتیم سراغ سایر باشگاه‌ها برویم. بیایید رو راست باشیم. تقریباً همه باشگاه‌های لیگ هم در کالچوپولی نقش داشتند. یک روز، یکی از ضمایم نشریه اسپرسو، تمامی شنود‌ها را گزارش کرد. ناگهان تمامی تلفن‌ها از کار افتادند و ما ماندیم و آن تماس‌های شنود شده‌ای که از یوونتوس داشتیم. درباره اینکه چه کسی و از کجا ممکن است لو رفته باشیم بوهایی بردیم اما هرگز نتوانستیم ثابت کنیم که لو دادن ما کار چه کسی بود و به همین دلیل الان هم نمی‌دانم که چگونه آن اتفاق افتاد. اگر اجازه می‌دادند، تحیقات ادامه پیدا کند، بعد از یوونتوس نوبت اینتر بود.

از زمان فاش شدن رسوایی کالچو پولی، همواره ادعاهایی مطرح بوده مبنی بر اینکه اسطوره باشگاه اینتر، جاچینتو فاکتی هم مانند لوچانو موجی با رئیس کمیته داوران فوتبال ایتالیا تماس داشته اما به دلایلی نامشخص هرگز به اتهامات او پرداخته نشد. در واقع یک تماس شنود شده از فاکتی وجود دارد که گویا قبل از بازی اینتر در مرحله نیمه نهایی جام حذفی ایتالیا برقرار شده و پس از آن پائولو برتینی به عنوان داور بازی انتخاب می‌شود.

برگامو در ادامه گفت‌و‌گوی خود با برنامه ریپورت، با خنده درباره آن ماجرا هم گفت: تنها 4 تا برد با قضاوت او؟ (اشاره به تعداد پیروزی‌های اینتر در بازی‌هایی که برتینی قضاوتش را برعهده داشت). بیایید این عدد را به 5 برد افزایش دهیم. او آدم باهوشی است و کارش را بلد است.

برتینی یکی از افرادی بود که به دادگاه رسیدگی کننده به پرونده کالچوپولی احضار شد اما ماه جولای سال 2006 تبرئه شد. این در حالی بود که او مدتی بعد در محاکم مدنی به جرم کلاهبردای ورزشی در سال‌های 2008 و 2011 محروم شد اما اعتراضاتش به هر دو پرونده، او را تبرئه کرد.

با مجازات یوونتوس و ابطال دو اسکودتوی این تیم و سقوط آن به دسته دوم، اسکودتوی دوم بانوی پیر (06-2005) به اینتر داده شد.

افشای حقایقی جدید درباره کالچوپولی ایتالیا / چرا اینتر مجازات نشد؟ 2
افشای حقایقی جدید درباره کالچوپولی ایتالیا / چرا اینتر مجازات نشد؟ 3
افشای حقایقی جدید درباره کالچوپولی ایتالیا / چرا اینتر مجازات نشد؟ 4