چهارشنبه 7 آذر 1403

انتقاد از رد صلاحیت‌های انتخابات اخیر نظام پزشکی / لزوم بسیج امکانات برای تسریع واکسیناسیون کرونا

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
انتقاد از رد صلاحیت‌های انتخابات اخیر نظام پزشکی / لزوم بسیج امکانات برای تسریع واکسیناسیون کرونا

رییس کل سازمان نظام پزشکی ضمن اشاره به برگزاری هشتمین دوره انتخابات این سازمان صنفی در 25 تیرماه، برخی رد صلاحیتها در روند این انتخابات را مورد اشاره قرار داد و در این زمینه سوالاتی را خطاب به دست اندرکاران امر مطرح کرد.

به گزارش ایسنا، دکتر محمدرضا ظفرقندی در نشستی خبری با اصحاب رسانه، گفت: هشتمین دوره انتخابات نظام پزشکی در 204 شهرستان برگزار شد و در 16 شهرستان نیز به دلایلی انتخابات به دور دوم رسید. نتایج شهرستان‌ها اعلام شد و از هر شهرستانی، هیئت مدیره رئیس سازمان آن شهرستان را انتخاب می‌کند و و از آنجا نمایندگانی برای مجمع عمومی انتخاب می‌کنند. سپس این افراد در مجمع عمومی که یک ماه آینده برگزار می‌شود، رییس کل و اعضای شورای عالی را انتخاب می‌کنند. بنابراین یک مرحله دیگر از انتخابات باقی مانده است که امیدواریم به خوبی انجام شود.

وی افزود: در مورد انتخابات نظام پزشکی از ابتدا جهت گیری سازمان و درخواست این بود که جامعه پزشکی هرچه حضور بیشتر داشته باشند ما معدل نزدیک تری برای نظام پزشکی خواهیم داشت و طبیعتا این معدل به اینکه انتخاب خوبی باشد نزدیک تر خواهد بو. ما مکرر درخواست داشتیم ولی این وسط اتفاقاتی افتاد که هم ما و هم انجمن‌های علمی اعتراضاتی به هئیت نظارت نظام پزشکی منتقل کردند و عمدتا در این جهت بود که این نوع رد صلاحیت‌های غیر قانونی و برنامه ریزی شده و جهت دار در این مسیر رخ داد. ما این موارد را منعکس کردیم و اعتراض کردیم و جلسه‌ای با حضور وزیر محترم درخواست کردیم تا موضوع پیگیری شود.

ظفرقندی در این باره افزود: عمده درخواست ما این بود که مسیر در چارچوب قانونی پیش برود و اینکه به دستور، افرادی رد صلاحیت شوند مورد اعتراض بود چون هم حق آنها سلب می‌شد و هم حق انتخاب از جامعه پزشکی سلب می‌شد. برخی از روسای انجمن‌های علمی قانونی موجود کشور رد صلاحیت شدند و این مورد اعتراض ما بود. این روسای انجمن‌ها از هر نوعی وقتی میخواهند به عنوان رئیس انجمن یا هیئت مدیره انتخاب شوند باید تایید مراجع قانونی را داشته باشند و این مسیر طی شده است و این تناقض است، چگونه می‌شود رئیس یک انجمن علمی بزرگ مثلا رئیس انجمن علمی مامایی با حدود 30 هزار عضو آنجا تایید می‌شود اما برای انتخابات نظام پزشکی رد صلاحیت می‌شود. این باید برای افکار عمومی و افراد پاسخ داده شود.

وی در ادامه تاکید کرد: به برخی تماس گرفته شد و گفته شد که در انتخابات شرکت نکنید یا اگر شرکت کنید رد صلاحیت می‌شوید. حتی بعضی از همکاران در مرحله اول که نظارت شهرستان‌ها بود تایید شدند، اما روز آخر در هیئت نظارت مرکزی رد صلاحیت شدند و این یعنی یاس و دلزدگی و عدم مشارکت. طبیعی است وقتی انجمنی ببیند رئیسش رد صلاحیت شده آن انگیزه لازم را برای حضور در انتخابات نخواهد داشت و این نقطه ضعف باید پیگیری شود.

رییس کل سازمان نظام پزشکی گفت: در یک نهاد مدنی باید با دید باز افراد را برای حضور بیشتر به صحنه آوریم. فقط از حوزه قانون باید عمل شود و نهادهای خارج از حوزه قانون نباید ورود کنند و دستور دهند و به نظرم این نقاط، نقاط ضعفی بود اما ما بازهم در بیانیه‌های مختلف از همکاران خواستیم در انتخابات شرکت کنند چون سازمان نظام پزشکی متکی به آرای افراد است‌.

ادامه دارد