بلاتکلیفی 8000 واحد مسکن مهر "هسا" هشتگرد
درحالی مسکن مهر وارد هفدهمین سال خود شده که هنوز بخشی از واحدهای این طرح در هشتگرد بلاتکلیف است و برخی پیمانکاران برای تامین منابع مالی اقدام به فروش ماشینآلات کردهاند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بهمن ماه سال 1400 در روزهایی که علیرضا جعفری سرپرست شرکت عمران شهرهای جدید ایران بود بازدیدی از شهر جدید هشتگرد داشت.
وی با اعلام اینکه در شهر جدید هشتگرد مشکل منابع نداریم و مشکل ما مدیریت است وعده حل مشکلات مردم این شهر را به امام جمعه هشتگرد داد و گفته بود:به زودی کمیته تحول پیشرفت با حضور نخبگان، معتمدین و نمایندگان مردم تشکیل خواهد شد چراکه معتقدیم کار باید مشارکتی انجام و به دست مردم سپرده شود. مشکلات مردم در قرارگاه تعیین تکلیف شده و از ائمه جمعه میخواهیم سند خدمت را هر هفته در تریبون نماز جمعه اعلام کند. باید مشکلات به خوبی احصا و برای تامین منابع زمانبندی شود تا شاهد حل مشکلات و رفع آنها باشیم.
وی تاکید کرد: هشتگرد فرصت های بالقوه فراوانی دارد که باید با مدیریت در بهرهوری از زمین هرچه سریعتر اقدام لازم برای احیا او باز آفرینی آن ها را به انجام برسانیم.
وی با تأکید بر اینکه شهرهای جدید باید دارای درآمد پایدار بوده و خودکفا باشند گفت: برای تحقق در این امر پروژه های مشارکتی فرصت مناسبی هستند که با جذب بخش خصوصی شاهد تحول قابل توجهی در این مجموعه باشیم.
به گزارش تسنیم، حدود 18 ماه از آن بازدید میگذرد اما مشکل بخشی از واحدهای مسکن مهر شهر جدید هشتگرد همچنان پابرجاست. پروژههای هسا (یک تا 5) هنوز برچسب نیمهتمام را با خود یدک میکشند و با وجود وعدههای متعدد هنوز این واحدها تکمیل و تحویل متقاضیان آن نشده است.
در شهر هشتگرد 8365 واحد هسا که "هسا آقاییفر"، "هسا ترابی"، "هسا دادخواه"، "هسا شهبازی" و "هسا ساختیانچی" معروف هستند به گواه پیمانکاران آن وضعیت چندان مناسبی ندارند و با وجود پیگیریهای متعدد اما اتفاق مثبتی درباره آنها روی نداده است.
یکی از مدیران این پروژه در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم با یادآوری اینکه مسکن مهر سه دوره را به خود دیده است، گفت: دوره اول در زمان ریاستجمهوری احمدینژاد که دولت نهم و دهم همه جوره پشت طرح مسکن مهر بود. دوره دوم زمان دولت روحانی بود که هیچ اعتقادی به مسکن مهر نداشتند و پروژهها عملا پیشرفت چندانی نداشت. دوره سوم نیز دولت سیزدهم است.
وی با بیان اینکه پروژه تحت مدیریت بنده به پیشرفت 95 درصدی رسیده اما هنوز نتوانستهایم آنرا تحویل متقاضیان دهیم، افزود: مشکل اصلی ما عدم بهروز رسانی قیمتهاست. با وجود آنکه چندماه با مشاور پروژه مسکن مهر مذاکره کردیم و در نهایت با افزایش 35 درصدی نرخ ساخت واحدهای مسکن مهر (300 هزار تومان) موافقت شد، اما شرکت عمران هشتگرد حرف مشاور خود را قبول ندارد!
وی با اشاره به اینکه در نهایت برای افزایش 19 درصدی قیمت الحاقیه تنظیم شد، تصریح کرد:این در حالی است که از اردیبهشت ماه امسال تاکنون این الحاقیه برای اجرا ابلاغ نشده است.
وی مانع اصلی توقف تکمیل پروژههای مسکن مهر هشتگرد را بخش امور مالی شرکت عمران اعلام و اضافه کرد: با وجود دستور مدیرعامل مجموعه، اما در لایههای پایینی مدیریتی،اقدامی برای تامین منابع مالی تکمیل پروژهها صورت نمی گیرد.
وی با اشاره به اینکه ماهانه حدود 300 میلیون تومان هزینه نگهداری پروژه است، افزود:به دلیل کمبود منابع مالی چارهای جز فروش تجهیزات ساختمانی از پمپ بتن، بچینگ پلانت و... نداریم.
وی تاکید کرد:در صورتیکه شرکت عمران هشتگرد حدود 3 میلیارد تومان به ما پرداخت کند شهریور امسال میتوانیم بخش قابل توجه یاز واحدهای هسا را تحویل متقاضیان دهیم.