سه‌شنبه 18 اردیبهشت 1403

تخیل‌پردازی کودک، و جهانی که شما نمی‌بینید (فیلم)

وب‌گاه عصر ایران مشاهده در مرجع

تخیل‌پردازی بچه‌ها هنگام بازی افزایش می‌یابد. بچه‌ها از طریق تخیل‌پردازی می‌توانند از پس موقعیت‌های دشوار برآیند، خلاقیت به خرج دهند و بیان حسی و تنظیم هیجانی خود را افزایش دهند.

کیفیت پایین

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

کیفیت خوب

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

عصر ایران؛ مهرنوش خالقی پنداشت یا پنداره روایتی‌ست که در ذهن انسان پردازش شده و غالبا با واقعیت تفاوت دارد. تخیل‌پردازی به کودک امکان کشف و بازی در نقش‌های مختلف را می‌دهد. مانند این تجربه‌ی پرواز در نقش یک هواپیما. کودکان خیال‌پرداز از هوش سرشاری برخوردارند و با تخیل‌پردازی می‌توانند راه‌حل‌های جدیدی برای مسائل خود کشف کنند.

تخیل‌پردازی بچه‌ها هنگام بازی افزایش می‌یابد. بچه‌ها از طریق تخیل‌پردازی می‌توانند از پس موقعیت‌های دشوار برآیند، خلاقیت به خرج دهند و بیان حسی و تنظیم هیجانی خود را افزایش دهند. کودکان با تخیل‌پردازی هنگام بازی، کنجکاوی و ماجراجویی بیشتری را تجربه می‌کنند و تمام این فرایندها به تقویت حافظه آنها نیز کمک می‌کند.

اما برخی پژوهش‌ها نشان می‌دهد که تخیل‌پردازی بیش از اندازه هم معایبی دارد. چراکه موجب قطع ارتباط کودک با دنیای پیرامونش می‌شود. این کودکان ممکن است به سختی تفاوت میان تخیلات و دنیای واقعی را متوجه شوند. به‌علاوه تخیل‌پردازی بیش از حد ممکن است تمرکز کودک را کاهش دهد.

ممکن است بسیاری افراد تا بزرگسالی به همین شکل تخیل‌پردازی را ادامه دهند. اما طبق پژوهش‌های علمی، زمانی این نوع خیال‌پردازی خطرناک می‌شود که محتوای آن سرشار از افکار منفی باشد. براساس آمار، 94 درصد مردم افکار منفی را در سر می‌پرورانند و تخیل‌پردازی با افکار منفی موجب افزایش اضطراب و افسردگی در آنها می‌شود.

اما تجربه قطع ارتباط با دنیای واقعی در بزرگسالان می‌تواند منجربه تجربه درجاتی از توهم و هذیان شود که آن را بیماری اسکیزوفرنی می‌نامند. فرد مبتلا به اسکیزوفرنی ممکن است چیزهایی ببیند یا بشنود که اصلا وجود خارجی ندارند. فرد ممکن است عقاید عجیب و غریبی داشته باشد که به هیچ‌وجه قابل قبول نیستند. تا الان به جز دسته‌ای از عوامل محیطی و ژنتیکی، هنوز هیچ علت دقیقی برای ابتلا به این بیماری شناسایی نشده.

لینک کوتاه: asriran.com/003L7G