جمعه 22 خرداد 1405

تراکم پرونده‌ها از معضلات دستگاه قضایی قزوین است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
تراکم پرونده‌ها از معضلات دستگاه قضایی قزوین است

قزوین - ایرنا - معاون دادستان عمومی و انقلاب قزوین گفت: تراکم پرونده‌ها از معضلات دستگاه قضایی استان قزوین است که باید با اجرای طرح‌های اجتماعی و استفاده از ظرفیت بسیج و مردم برای کاهش این پرونده‌ها اقدام کرد.

علی فولیان روز چهارشنبه در جلسه ستاد پیشگیری از وقوع جرم استان، افزود: روزانه حجم فراوانی از مردم به دستگاه قضا مراجعه می‌کنند که این پیام را به دنبال دارد که مردم چقدر به قانون التزام عملی دارند.

این مسوول گفت: به گفته جرم شناسان هرچقدر التزام عملی و احترام مردم به قوانین بیشتر باشد آمار بزهکاری در جامعه کمتر خواهد شد.

وی اضافه کرد: بخشی از رفتارهای مجرمانه و آسیب‌های اجتماعی که بر اثر سیاست‌های غلط شکل گرفته به اقدامات سایر دستگاه‌ها بر می‌گردد و شاید دستگاه قضایی در پیداش این آسیب‌ها نقشی نداشته باشد اما برحسب قانون وظیفه برخوردی و کنترلی و پیشگیرانه از آسیب‌ها را دارد.

این مسوول گفت: با این حجم پرونده‌ها نمی‌توان با ابزار کیفر آنها را کاهش داد و باید به سمت پیشگیری و ابزارهای پیشگیرانه حرکت کنیم.

وی اضافه کرد: در این راستا باید وظایف پیشگیرانه به وسیله افرادی صورت بگیرد که آموزش دیده باشند و بتوانند اقدامات موثر و مفیدی را در این زمینه انجام دهند.

فولیان گفت: به عنوان مثال گشت رضویون یا محله محور بسیج یک مدلی از سیاست جنایی قضایی است که در آن با استفاده از ظرفیت بسیج و مردم برای کشف جرم استفاده می‌شود.

وی اضافه کرد: در طرح کشف جرم محله محور بسیج یا رضویون برای هریک از ارگان‌ها وظایفی را پیش بینی کرده اند و باید دستگاه‌ها در این زمینه نقش خود را به خوبی ایفا کنند تا شاهد کاهش پرونده‌ها در دستگاه قضا باشیم.

*س_برچسب‌ها_س*