تشکلهای دانشجویی سنگر دانشگاه را رها کنند در سایر عرصهها شکست میخوانند
به گزارش خبرنگار تشکلهای دانشگاهی خبرگزاری فارس، میزگرد «جنبش دانشجویی؛ دانشگاه و مطالبهگری منطقی» با حضور دبیران اتحادیههای بزرگ دانشجویی در این خبرگزاری برگزار شد.
علی بزرگخو دبیر اتحادیه دفتر تحکیم وحدت در این میزگرد با اشاره به دیدار دانشجویان با رهبر انقلاب گفت: رهبر معظم انقلاب همواره نسبت به تشکل های دانشجویی تاکیدات ویژه ای داشته و دارند و احساس میکنم مسیری که ایشان در گام دوم انقلاب برای حضور، ورود و تقویت جریانات تشکلی ترسیم کردند خیلی نزدیک به مسائل منطقه ای و جهانی است.
این فعال دانشجویی ادامه داد: تاکید ویژه رهبر انقلاب نسبت به ورود تشکلهای دانشجویی به مسائل بین الملل نشان دهنده این است که کنش های مدنظر ایشان در گام دوم برای تشکل های دانشجویی فضای جهانی تری نسبت به حالت فعلی دارد، البته این مساله در گذشته هم سابقه داشته و شهید رجب بیگی اولین دبیر دفتر تحکیم وحدت سخنرانی هایی در دانشگاه «کلکته هند» داشته است، در همان زمان رفت و آمد هایی با دانشجویان سایر کشورها شکل گرفته بود و به معنای واقعی کلمه ایران به مثابه پایتخت مقاومت شناخته شده بود، همان زمان امام هم پیشنهادهای جدی نسبت به این حلقه های فکری به وجود آمده داشتند و شاید بتوان گفت هسته های مقاومت هم از درون همین حلقه ها روییده است.
وی افزود: مساله دیگری که رهبر انقلاب بر آن تاکید داشتند بحث رویکرد تشکلهای دانشجویی به مسئله خودِ دانشگاه بود، مسلما اگر تشکلهای دانشگاهی سنگر دانشگاه را رها کنند در سایر عرصه ها شکست خواهند خورد و متاسفانه با آسیب شناسی تشکل های دانشجویی متوجه می شویم که تشکلها دانشگاه را رها کرده اند و به کف خیابان رفته اند.
بزرگخو در مورد ویژگی های مطالبهگری که رهبر انقلاب به آن اشاره کردند، گفت: برداشت من از فرمایشات رهبر انقلاب این بود که نباید به قله پشت کرد به این معنا که آرمانگرایی رها نشود. خیلی مواقع شاهد هستیم برخی افراد از آرمانخواهی به دام محافظه کاری می افتند؛ منظور این است که در آرمانی که به دنبال آن هستند گم می شوند و مسیر را فراموش می کنند؛ به اندازه ای دنبال روش هستند که روش برای آنها اصل می شود و ارزشی که می خواستند به آن برسند از یاد می رود.
وی افزود: گاهی اوقات برای برخی انتقاد به سیستم به یک اصل بدل می گردد تا جایی که اقدامات درست را نمی بینند، این مساله هم ارتباطی به تند و تیز بودن ندارد بلکه بیشتر به گم کردن مسیر مربوط است.
دبیر اتحادیه دفتر تحکیم وحدت گفت: برای اینکه در دام چنین مسائلی نیفتیم، راهکارهایی وجود دارد. باید در تشکل ها و نسبت آنها با مسائل موجود شاخص هایی توسط اعضای آنها در نظر گرفته شود مثلا در موضوع مطالبه گری «آزادی» اگر دچار افراط شویم ممکن است زمانی پیشنهادی دهیم که منافی آزادی باشد به اعتقاد من تعریف کردن چنین شاخصی خیلی مهم است.
برزگخو افزود: از نظر بنده منظور رهبر انقلاب از اینکه انتقادات تند و تیز نباشد یعنی مسئولی که مخاطب انتقادات است با انتقادات غیرساختارمندی مواجه نشود که پرداختن به این مطالبات برایش گیج کننده باشد.
دبیر اتحادیه دفتر تحکیم وحدت گفت: حضرت آقا در دیدار اخیر به مسئولان گفتند با دانشجویان جلسه بگذارید و به مسائلی که مطرح می کنند پاسخ دهید؛ این درحالی است که حجم جلسات ما با مسئولین کم نیست اما مشکلی که در این بین وجود دارد «ویترینی» بودن این جلسات و پاسخ ندادن به سوالات است.
وی تصریح کرد: از نظر من میتوان به خیلی از انتقاداتی که می شود پاسخ داد اما چون برای پاسخ دادن به آن زمانی گذاشته نمی شود؛ سالیان سال مطرح می گردند و بخش زیادی از انرژی دانشجویان را نیز هدر میدهد.
بزرگخو گفت: در برخی جلسات شاهدیم دانشجویان یک ساعت و نیم انتقاداتشان را مطرح می کنند و مسئولی که در جلسه حضور دارد در یک ربع به تمامی انتقادات پاسخ می دهد! انتقاد یک ساعت و نیمی برای پاسخ دادن حداقل به 5،6 ساعت زمان نیاز دارد.
دبیر اتحادیه دفتر تحکیم وحدت افزود: در صورتی جلسات باعث حل مشکلات می شوند که ارتباط بین دانشجویان و مسئولان شکل بگیرد اگر می خواهیم شاهد گفت و گوی مردم_ حاکمیت باشیم باید بدانیم بخش مهمی از آن گفت و گوی جنبش دانشجوئی با کارگزارن نظام است.
انتهای پیام /