یک‌شنبه 30 اردیبهشت 1403

تغییر در جشنواره پژوهش و فناوری سازمان اسناد و کتابخانه ملی

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
تغییر در جشنواره پژوهش و فناوری سازمان اسناد و کتابخانه ملی

فاطمه صدر گفت: به سیزدهمین جشنواره پژوهش و فناوری سازمان اسناد و کتابخانه ملی قالب ویژه‌ای با عنوان قالب «ایده منجر به تولید ارزش اجتماعی و نوآوری فکری» افزوده شده است.

فاطمه صدر گفت: به سیزدهمین جشنواره پژوهش و فناوری سازمان اسناد و کتابخانه ملی قالب ویژه‌ای با عنوان قالب «ایده منجر به تولید ارزش اجتماعی و نوآوری فکری» افزوده شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، فاطمه صدر، سرپرست معاونت پژوهش و منابع دیجیتال سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با اشاره به برگزاری سیزدهمین دوره جشنواره ملی پژوهش و فناوری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در دی ماه سال جاری، به ویژگی‌های این دوره از جشنواره اشاره کرد و گفت: در این دوره از جشنواره پژوهش و فناوری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، قالب ویژه‌ای با عنوان قالب «ایده منجر به تولید ارزش اجتماعی و نوآوری فکری» به فهرست قالب‌های مورد پذیرش آثار جشنواره برای داوری افزوده شده است.

وی افزود: منظور از خلق ارزش اجتماعی و نوآوری فکری، خلق ایده و اندیشه و ایجاد تغییر و اثرگذاری مثبت در جامعه با پشتوانه اندیشه‌ای سرمایه اجتماعی، مشارکت داوطلبانه نیروهای مردمی و بهره‌گیری از ابتکار عمل برای همراه کردن نهادهای خصوصی و دولتی و نیز افراد خلاق و ایده‌پرداز با رویکردی نوآورانه در راستای محورهای جشنواره است.

صدر ارائه محورهای فراخوان به‌صورت تفصیلی و هدفمند را از دیگر ویژگی‌های نوین این دوره از جشنواره پژوهش سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران عنوان کرد و افزود: با توجه به ضرورت هدفمند بودن جشنواره و مأموریت‌های سازمان اسناد و کتابخانه ملی، به جای ذکر کلی محور «ایران‌شناسی» به زیرمحورهایی همچون مطالعات تمدنی، تحلیل و ارزیابی نگرش اندیشمندان غیر ایرانی به ایران و نقد و بررسی مکتب‌های ایران‌شناسی اشاره شده است. همچنین در محور «علوم آرشیوی»، شاخه‌ها و زیرمحورهای: شناسایی و ارزشیابی اسناد، تنظیم و توصیف اسناد، خدمات آرشیوی، فناوری‌های نوین علوم آرشیوی، آرشیو وب، اسناد الکترونیکی و سندشناسی، مورد توجه قرار گرفته است؛ در فراخوان نیز به زیرمحورهای مشخصی تاکید شده است، اما این محورها پیشنهادی‌اند و دریافت آثار محدود به این محورها نیست.

سرپرست معاونت پژوهش و منابع دیجیتال سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با اشاره به اضافه شدن محورهای جدید به فراخوان این دوره از جشنواره، افزود: کمیته علمی جشنواره تصمیم گرفت تا موضوع «حفاظت و نگهداری منابع آرشیوی و کتابخانه‌ای» به‌عنوان یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های آرشیویست‌ها، کتابداران و همچنین به عنوان یکی از نیازها و مسائل اصلی این سازمان به محورهای همایش افزوده شود. صدر یادآور شد: در محور «اسلام‌شناسی» برای اولین بار، آثاری با موضوعاتی چون نظریه‌های نوین تمدنی در میان اندیشمندان مسلمان، مطالعات تمدنی اسلام و سایر ادیان، مطالعات تمدنی تطبیقی و انتقادی و مسائل راهبردی جهان اسلام مورد بررسی قرار خواهند گرفت.

صدر ادامه داد: خط‌مشی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در این جشنواره، بهره مندی از تولید فکر اندیشمندان و دانش همکاران و اعضای هیئت علمی درون‌سازمانی و برون‌سازمانی در موضوعات علم اطلاعات و دانش‌شناسی، علوم آرشیوی، حفاظت، نگهداری و مرمت، تاریخ معاصر، ایران‌شناسی و اسلام‌شناسی است.

وی به تمدید مهلت ارسال آثار به این دوره از جشنواره، اشاره کرد و گفت: استادان، فرهیختگان و دانش‌آموختگان رشته‌های مرتبط با جشنواره پژوهش و فناوری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران می‌توانند آثار علمی و پژوهشی خود را تا تاریخ 25 آبان ماه و در قالب‌های کتاب، طرح پژوهشی، پایان‌نامه مقطع کارشناسی ارشد، رساله دکتری و ایده منجر به تولید فناورانه یا خلق ارزش اجتماعی و نوآوری فکری، به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند تا در مسیر داوری قرار گیرد.

علاقه‌مندان می‌توانند برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این جشنواره، به این نشانی مراجعه کنند.