تمام روستاهای بالای 20 خانوار قزوین دارای طرح هادی هستند
علی خانجانیان گفت: تمام روستاهای بالای 20 خانوار استان قزوین دارای طرح هادی است و بیش از 60 روستای استان نیز با وجود جمعیت کمتر از 20 خانوار طرح هادی دارند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح قزوین؛ ظهر امروز (سهشنبه) نشست خبری به مناسبت سالروز تاسیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در سالن جلسات این ادارهکل به منظور تشریح فعالیتهای بنیاد مسکن استان برگزار شد.
علی خانجانیان در این نشست اظهار کرد: فعالیتهای عمران روستایی در سه بخش کلی تهیه و اجرای طرح هادی و همچنین صدور اسناد مالکیت روستایی اتفاق میافتد. وی افزود: تمام روستاهای بالای 20 خانوار استان قزوین دارای طرح هادی بوده و بیش از 60 روستای استان با وجود جمعیت کمتر از 20 خانوار طرح هادی دارند. معاون عمرانی بنیاد مسکن استان قزوین تصریح کرد: برای طرحهای هادی افق 10 ساله تعریف شده که باتوجه به نیازها در این بازه زمانی مجدد مورد بازنگری قرار میگیرند به طوریکه برای طرح هادی بیش از 500 روستای استان بازنگری شده است. وی اضافه کرد: مراجعات مردمی بیشتر در حوزه تغییر کاربری و الحاق به طرح در این حوزه است که خوشبختانه برابر قانون، بنیاد مسکن دبیر اجرای طرحهای هادی روستایی بوده و درخواستهای مردمی در شعبات بنیاد مورد پیگیری و اقدام قرار میگیرد. این مسئول گفت: اولین مطالبه مردم ساکن روستاها، اجرای طرح هادی و انجام آسفالت و پیادهرو سازی و جدول سازی است و اعتبارات در نظر گرفته شده در سطح کشور برای اجرای طرح هادی متناسب با نیازهای روستاییان نیست. وی تصریح کرد: در 435 روستای استان طرح هادی اجرای شده که فاز یک و دو آن برای 252 روستا به اتمام رسیده و جزو روستاهای برخوردار هستند و از این تعداد 180 روستا باقیمانده و برای بیش از 250 روستای بالای 20 خانوار هنوز ورود پیدا نکردیم. در ادامه این جلسه کشاورزمهر معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن استان قزوین اظهار کرد: اعتبارات ما محدود بوده و متوسط حداقل فضا و متراژ ساخت مسکن روستایی در استان قزوین حدود 70 الی 80 متر است درحالیکه پیش از این 100 متر بود. وی با بیان اینکه حدود 54 درصد واحدهای مسکن روستایی استان مقاوم سازی شده است؛ گفت: هم اکنون 4 هزار نفر متقاضی دریافت تسهیلات جهت بهسازی و مقاوم سازهای واحدهای مسکن روستایی هستند که بیش از 3 هزار نفر به بانکهای عامل جهت دریافت وام معرفی شدند. این مسئول گفت: بودجه و اعتبارات، کمبود نیروی کار و گرانی مصالح ساختمانی از جمله مشکلات موجود در حوزه احداث مسکن روستایی است. مجتبی علی نسایی در ادامه بیان کرد: بنیاد مسکن به عنوان یک دستگاه در تامین مسکن مردم در شهرها و روستاها و تسهیلگر و تسریعگر مطرح است تا بتواند با توجه به شرایط تورمی و گرانی مصالح و زمین، مقدمات تامین مسکن به ویژه برای جوانان و خانه اولیها را فراهم سازد. وی افزود: هم اکنون بنیاد مسکن استان قزوین در 11 شهر در قالب اجرای طرح اقدام و نهضت ملی به عنوان کارگذار طرح مشغول کار است و تعداد واحدهای مسکونی پیشبینی شده نزدیک به 6 هزار واحد برای سال 1401 است. معاون امور مسکن شهری بنیاد مسکن استان قزوین تصریح کرد: برنامهریزی شده تا 6 هزار واحد مسکونی طی سال اول و دوم به بهرهبرداری برسد و طی سالهای آتی حسب نیاز و تامین زمین و اجرای برنامهها، واحدهای دیگر احداث شود. وی در پایان بیان کرد: خوشبختانه در این 11 شهر برای احداث 6 هزار واحد زمین با کاربری مسکونی تامین شده و بنیاد مسکن در اقدامات مربوط به مطالعات و طرح معماری و ساخت، متولی است. انتهای پیام /