تنها 29 درصد زنان سالمند درآمد ثابت دارند
رضازاده گفت: طبق برآوردهای انجام شده تنها 29 درصد زنان سالمند، درآمد ثابت دارند، اما در عین حال امید به زندگی زنان بیشتر از مردان است.
مژگان رضازاده، رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان با بیان اینکه طبق برآوردهای انجام شده تنها 29 درصد زنان سالمند، درآمد ثابت و مشخصی دارند، اما در عین حال امید به زندگی در میان زنان حدود چهار و نیم سال بیشتر از مردان است، گفت: بررسیهای انجام شده، نشان میدهد که جمعیت زنان سالمند به صورت چشمگیری نسبت به مردان افزایش یافته و این روند همچنان ادامه دارد به گونهای که پیشبینی میشود تا سال 1430 جمعیت زنان سالمندِ تنها سه برابر شود.
وی ادامه داد: همچنین به هر حال شرایط رو به توسعه کشور باعث شده است که امید به زندگی و تعداد سالمندان رو به افزایش باشد.
رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان با اشاره به اینکه این مساله میتواند علتهای مختلفی داشته باشد، اضافه کرد: به هر حال سیستم بهداشت و مراقبت کشور ما سیاست گذاری خیلی قوی داشته است. سطح بهداشت ما نسبت به گذشته افزایش پیدا کرده است.
الگوی تنها زندگی کردن در زنان سالمند، چهار برابر مردان است
رضازاده گفت: با توجه به اینکه الگوی تنها زندگی کردن در زنان سالمند نسبت به مردان بیشتر از چهار برابر است تعداد زنان سالمندی که به واسطه جدا شدن یا فوت همسر تجرد قطعی دارند یا از ابتدا مجرد بودهاند، به شدت در حال تغییر و رو به افزایش است.
وی تاکید کرد: بنابراین نه تنها کلیات موضوع سالمندی برای کشور ما یک موضوع مهم و اساسی است، بلکه توجه خاص به زنان سالمند و سالمندی زنان با توجه به اینکه این جمعیت رو به افزایش است، از اهمیت زیادی برخوردار است.
گفتنی است؛ با توجه به جمعیت 9 میلیون و 500 هزار نفری سالمندان و بنا به اعلام سازمان دبیرخانه شورای ملی سالمندان، در بازه زمانی یک قرن از سال 1335 تا 1435 در کشور، تعداد سالمندان حدودا 24 برابر افزایش پیدا میکند.
منبع: ایرنا