توافق نظامی مهم آلمان و فرانسه / جنگ جهانی سوم در راه است؟
وزرای دفاع آلمان و فرانسه توافقنامهای را برای ساخت مشترک یک سیستم پیشرفته رزم زمینی که ساخت تانکهای مدرن و فوق پیشرفته برای نبردهای آینده را در دستورکار دارد امضا کردند.
آلمان و فرانسه بر سر ساخت مشترک یک سیستم پیشرفته رزم زمینی به توافقی اساسی دست یافتند. بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان و سباستین لکورنو، وزیر دفاع فرانسه یادداشت تفاهمی را در پاریس برای ساخت تانک اصلی نبرد فوق مدرن آینده امضا کردند. این دو وزیر بعد از انعقاد این توافق در این باره خبر دادند.
خبر مرتبط انفجار سفارت آلمان در پی حمله تروریستها / چند نفر جان باختند؟نزدیک به 50 سال پیش در چنین روزهایی سوئد شاهد وقوع یک اتفاق وحشتناک بود که مردم این کشور را در بهت فرو برد.
بر اساس گزارشها، در مورد توزیع وظایف این پروژه بزرگ به ارزش میلیاردها در هشت ستون نیز توافق شده است که آلمان و فرانسه هر کدام در دو رکن پیشتاز هستند. درباره تقسیم وظایف در چهار رکن دیگر باید هماهنگی هایی انجام شود.
این سیستم تسلیحاتی که با نام سیستم اصلی رزم زمینی (MGCS) شناخته می شود، همتای سیستم جنگ هوایی آینده (FCAS) است که توسط فرانسه رهبری می شود. این سیستم در آینده، تانکهای جنگی را در یک شبکه داده با سلاحهای پشتیبانی مانند پهپادها و سایر سیستمهای بدون سرنشین متصل میکند، بنابراین امکان جهش در فناوری نظامی را فراهم میکند. این سیستم با دنباله روی از تانکهای نبرد اصلی لئوپارد و لکلرک پیش می رود.
به این ترتیب کشورهای آلمان و فرانسه به جای توسعه بیشتر تانک های Leopard II یا Leclerc در سطح ملی، اکنون بر روی پروژه بزرگ "Main Ground Combat System" تمرکز کرده اند - پروژه ای بزرگ به ارزش میلیاردها دلار که قصد دارد دنیای تانک ها را متحول کند.
به این ترتیب آلمان و فرانسه با توسعه مشترک یک سیستم نبرد زمینی پیشرفته، می خواهند برای تهدیدات نظامی در دهه های آینده آماده شوند. بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان و سباستین لکورنو، همتای فرانسوی او توافقنامهای ("یادداشت تفاهم") در پاریس امضا کردند که همچنین توزیع وظایف را که مدت ها مورد مناقشه قرار داشت، تعیین می کرد.
پیستوریوس در یک کنفرانس مطبوعاتی با همتای فرانسوی خود گفت: ما میخواهیم سیستم نبرد زمینی آینده را با MGCS بسازیم. وی افزود: در اینجا مسئله توسعه بیشتر تانکهای نبرد اصلی لئوپارد و لکلرک نیست، بلکه موضوع کاملا جدیدی است.
در حالی که فرانسه در راس سیستم جنگ هوایی مشترک FCAS قرار دارد، آلمان قرار است سیستم رزم زمینی را کنترل کند. پیستوریوس گفت: ما در حال پیشروی هستیم. در عین حال، صنایع هر دو کشور باید تقریباً به طور مساوی در این پروژه مشارکت داشته باشند. پیستوریوس گفت: ما موافقیم که باید و باید یک ارزش آفرینی متقابل 50 درصدی در صنعت وجود داشته باشد تا این نیز بتواند به وضوح یک مدل برابری باشد.
لکورنو هم گفت: در اینجا مسئله تانک آینده مطرح نیست، بلکه موضوع در مورد آینده سیستم های تانک است. او بر دوستی فرانسه با آلمان تاکید کرد و اظهار داشت که گفتوگوهای آزاد در این زمینه صورت گرفته است.
سایر کشورهای اروپایی نیز باید برای مشارکت در این پروژه جذب شوند. پیستوریوس از جمله ایتالیا و لهستان را نام برد.
البته برای پیشبرد این پروژه بسیاری از فناوری ها هنوز نیاز به توسعه بیشتر دارند. درسهایی از روند جنگ در اوکراین و فرضیات در مورد تواناییهای مخالفان احتمالی باید در آن گنجانده شود. این واقعیت که سیستم های تسلیحاتی نیز باید بدون سرنشین کار کنند می تواند بخشی از پاسخ به کمبود سرباز در جوامع غربی و تغییرات جمعیتی باشد. تجربه های قبلی نشان می دهد که تاخیر و افزایش هزینه به عنوان خطر در کمین این پروژه است.
یک کارگروه شرکت پروژه برای برنامه MGCS برنامه ریزی شده است که متشکل از شرکت های KNDS Deutschland (KMW سابق)، KNDS فرانسه، Rheinmetall Landsysteme و Thales SIX است. تحت رهبری مشترک آلمان و فرانسه، قرار است چهار بخش، سکوی سیستم کلی MGCS - سکوی توپ، سکوی موشکی، سکوی پشتیبانی رزمی و سیستم عملیاتی را پوشش دهد.
ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو از توافق اصولی فرانسه و آلمان برای ساخت مشترک یک سیستم پیشرفته رزم زمینی تمجید کرد. استولتنبرگ گفت: این خبر خوبی است.
استولتنبرگ گفت: ما از همکاری متحدان ناتو برای ایجاد ظرفیت نظامی استقبال میکنیم زیرا این کار ما را قویتر میکند. ما عموماً طرفدار همکاری متحدان هستیم. این به ما کمک میکند تا بر چندپارگی صنعت دفاعی خود غلبه کنیم."
--> اخبار مرتبط- اروپا ایرانیها را طرد کرد / فرانسه، آلمان و ایتالیا به این افراد ویزا نمیدهند
- توافق آلمان، فرانسه و ایتالیا درباره قانونمندسازی هوش مصنوعی
- خلأ ایده دانشگاه و نزاعهای سیاسی
- رعایت سقف بودجه ایران توسط اروپاییها!
- راهاندازی اولین توربین گازی در آلمان و برنده قرارداد ارتقای یک نیروگاه در ایتالیا
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.