جمعه 9 آذر 1403

توجه به اجرای پروژه‌های راهداری در استان بوشهر ضروری است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
توجه به اجرای پروژه‌های راهداری در استان بوشهر ضروری است

بوشهر - ایرنا - معاون راهداری اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان بوشهر گفت: با توجه به وضعیت اعتباری و بودجه‌ای و گرانی در شرایط کنونی اجرای پروژه‌های راهسازی مقرون به صرفه نیست و اولویت باید به سمت اجرای پروژه‌های راهداری باشد.

علیرضا پور رضا روز سه‌شنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: امروز بیشتر اعتبارات به سمت اجرای پروژه‌های راهسازی هدایت می‌شود و نگهداری و حفاظت از راه‌ها و پروژه‌های راهداری کمتر شناخته شده‌است در حالی که در شرایط کنونی باید نگاه مجموعه مدیریتی استان بوشهر به سمت راهداری و حفظ و نگهداری راه‌ها و حفظ شرایط موجود معطوف شود.

وی یادآورشد: استان بوشهر سال گذشته 68 میلیارد تومان اعتبار استانی با تخصیص 42 درصد و 62 میلیارد تومان نیز از محل اعتبارملی با تخصیص 70 درصد داشته که در بخش راهداری هزینه شده‌است و با این میزان اعتبار 150 کیلومتر روکش آسفالت و 250 هزار مترمربع لکه‌گیری انجام شده‌است.

معاون راهداری اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان بوشهر گفت: برای سال‌جاری براساس برنامه‌ریزی انجام شده 200 کیلومتر روکش آسفالت و 350 هزار مترمربع لکه‌گیری راه‌ها انجام می‌شود.

وی تاکید کرد: وظیفه ذاتی حوزه راهداری حفظ و نگهداری راه‌ها برای ارتقای طول عمر آسفالت، افزایش ایمنی و برطرف کردن نقاط حادثه خیز برای کاهش تصادف‌ها و تلفات جانی است.

این مقام مسئول گفت: هدف سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای برای نگهداری رویه آسفالت، استفاده از آسفالت حفاظتی برای کاهش هزینه و افزایش طول عمر آنها است که سال گذشته در ارتابط 200 کیلومتر لایه حفاظتی فوکسیل و 15 کیلومتر چیپسیل (عملیات روکش محافظتی چیپسیل برای بهبود کیفیت و طول عمر آسفالت انجام می‌شود) در استان بوشهر انجام شده‌است.

معاون راهداری اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان بوشهر در باره نقاط حادثه خیز گفت: در زمان حاضر 47 نقطه حادثه خیز در استان بوشهر شناسایی که همه این نقطه‌ها آشکارسازی و نصب علائم برای آنها انجام شده است.

وی ادامه داد: براساس ابلاغ سال گذشته 24 نقطه ابلاغ شده که با توجه به اعتبارات پیش بینی شده هفت نقطه اصلاح و مابقی نیز امسال با تامین اعتبار لازم اصلاح می‌شود.

پوررضا گفت: افزون براین یک سری نقاط حادثه خیز طولی نیز در استان بوشهر از جمله احداث باند دوم و اصلاح نقاط حادثه خیز محور دیلم - بهبهان، ورودی شهر دلوار به طول 6 کیلومتر، اصلاح قوس‌های لاور دشت پلنگ، نقطه حادثه خیز اهرم - فراشبند، و بهسازی و تعریض قطعه اول آبدان - دوراهک از جمله این نقاط است.

وی در باره طرح سراسری لکه گیری گفت: یکی از هدف‌های سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای در راه‌های شریانی و پرترافیک تامین بستر و رویه مناسب برای ترافیک عبوری است که در این زمینه نهضت لکه گیری و روکش آسفالت راه‌های شریانی تعریف شده‌است.

پوررضا ادامه داد: 20 میلیارد تومان اعتبار برای 60 کیلومتر لایه حفاظتی فوکسیل و 13 کیلومتر روکش سراسری از تونل دریاقلی تا ابتدای گردنه دالکی، لکه گیری و درزگیری کمربندی برازجان، چغادک - احمدی، آسفالت باند دوم روستای بوستانو و آسفالت اخند و عسکری پیش بینی شده‌است.

وی در مورد طرح واکنش سریع این اداره کل گفت: طرح واکنش سریع یکی دیگر از طرح‌های این سازمان است که با هدف افزایش رضایتمندی کاربران جاده‌ای و ارتقای ایمنی و کیفیت محورها در سال جاری اجرا می‌شود.

پوررضا گفت: بدون تردید سازمان بزرگی چون راهداری و حمل و نقل جاده‌ای که وظیفه اصلی آن حفظ و مراقبت از راه‌ها، مدیریت حوادث، رخدادهای جادهای، بازگشایی مسیر و ترمیم خرابی‌ها است با سرعت بخشی به اقدمات و افزایش میزان آمادگی در نفرات می‌تواند نقش مهم و موثرتری در بحران‌ها و حوادث جاده‌ای و آسیب‌های ناشی از آن را ارائه کند.

وی یادآور شد: ایجاد نیروی واکنش سریع راهداری از جمله اقدام‌های مهم و تاثیرگذار در بخش راهداری و حمل و نقل جاده‌است که چنانچه با برنامه‌ریزی موثر و ساز کار لازم در عرصه‌های سخت و نرم افزاری برای آن فراهم شود می‌تواند موتور محرک خدمات این نیرو در رویارویی با آسیب‌ها و بحران‌های روبه افزایش طبیعی و ترافیکی در جاده‌ها باشد.

پوررضا هدف از برگزاری نخستین رزمایش نیروی واکنش سریع راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان بوشهر حفظ آمادگی برای بحران‌های پیش رو و بررسی ظرفیت‌ها، سنجش توان و آسیب شناسی اقدمات صورت گرفته و شناساسی چالش‌ها و مزیت‌های پیش رو در مواجه با حوادث بلایای طبیعی و سوانح ترافیکی است.

وی همچنین بر ضرورت تامین امکانات و تجهیزات مورد نیاز حوزه راهداری و حمل و نقل جاده‌ای و به روز بودن ماشین آلات برای حضور بموقع در بحران‌ها تاکید کرد.

معاون راهداری اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان بوشهر گفت: این استان در زمان حاضر با خرید 12 دستگاه انواع ماشین آلات مورد نیاز این بخش از نظر امکانات سرآمد است و با 220 دستگاه انواع ماشین آلات سبک و سنگین و نیمه سنگین در زمان نیاز آماده خدمات رسانی است اما به روز بودن این امکانات نیازمند تامین اعتبار بویژه در بخش تعمیرات است که اعتبارات ملی به تنهایی جوابگو نیست و باید از محل اعتبارات استانی نیز برای این بخش تامین اعتبار شود.

این مقام مسئول یکی دیگر از مشکلات بخش راهداری را پرداخت حقوق و مزایای کارکنان راهداری عنوان و اضافه کرد: حقوق این افراد به صورت قرارداد طرح پرداخت می‌شود این درحالی است که نیاز است برای انجام امور راهداری پرداخت حقوق و مزایای کارکنان از سرفصل حمل و نقل پرداخت شود تا اعتباری که فقط برای راهداری در هر شهرستان تخصیص می‌یابد در زمینه راهداری باشد.

وی ادامه داد: در زمان حاضر بیشتر اعتبار تخصیص یافته به ردیف راهداری در هر شهرستان بابت حقوق کارکنان طرح هزینه و مبلغی برای هزینه در امور راهداری باقی نمی‌ماند.

پوررضا گفت: همچنین با توجه به حادثه خیز بودن استان نیاز است که مسئولان یک بانک ماشین آلات به روز و کارا داشته باشند که در زمان بحران در کوتاه ترین زمان از این امکانات استفاده شود.

*س_برچسب‌ها_س*