چهارشنبه 7 آذر 1403

تولید "داروی آلزایمر" با هوش مصنوعی و باکتری

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
تولید "داروی آلزایمر" با هوش مصنوعی و باکتری

محققان در یک رویکرد نوآورانه با استفاده از هوش مصنوعی و حسگر‌های زیستی و باکتر‌های مخمر یک گام به تولید داروی آلزایمر نزدیک شدند.

- اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، محققان در یک رویکرد نوآورانه با استفاده از هوش مصنوعی و حسگر‌های زیستی و باکتر‌های مخمر یک گام به تولید داروی آلزایمر نزدیک شدند.

"گالانتامین" یک داروی رایج است که توسط افراد مبتلا به بیماری آلزایمر و سایر اشکال زوال عقل در سراسر جهان برای درمان علائم شان استفاده می‌شود. متأسفانه، سنتز ترکیبات فعال در آزمایشگاه در مقیاس مورد نیاز از نظر تجاری قابل قبول نیست.

استخراج ماده مؤثره از گل نرگس فرآیندی زمانبر است و عوامل غیرقابل پیش‌بینی مانند آب و هوا و عملکرد محصول می‌تواند بر عرضه و قیمت دارو تأثیر بگذارد.

نخستین مراکز هم‌آفرینی "سلامت، نساجی، پلیمر، صنایع غذایی و هوش مصنوعی" راه‌اندازی می‌شوند

از اینرو محققان دانشگاه تگزاس ابزارهایی از هوش مصنوعی و حسگرهای زیستی را توسعه داده‌اند تا به کمک باکتری‌هایی با ژنیتک دستکاری شده بتوانند پیش‌ساز شیمیایی گالانتامین را به عنوان محصول جانبی متابولیسم سلول طبیعی باکتری تولید کنند. اساساً باکتری ها طوری برنامه‌ریزی شده اند که غذا را به ترکیبات دارویی تبدیل کنند.

در این بین حسگر زیستی امکان تجزیه و تحلیل سریع نمونه‌ها را فراهم می‌آورد و هوش مصنوعی مبتنی بر یادگیری ماشینی با بررسی ده‌ها هزار ماده و حذف گزینه‌های نامناسب محدوده تحقیق را دقیق‌تر و کوچک‌تر می‌کند.