سه‌شنبه 6 آذر 1403

تکنیک های ساده و موثر در تقویت پیوندهای خانوادگی

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
تکنیک های ساده و موثر در تقویت پیوندهای خانوادگی

تحقیقات نشان داده زمانی که اعضای یک خانواده از در کنار هم بودن لذت می برند، کودکان آن خانواده نه تنها مهارت های اجتماعی مهم را یاد می گیرند بلکه اعتماد به نفس بیشتری پیدا می کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ خانواده یکی از بزرگ ترین موهبت هایی است که در زندگی به ما داده شده و صرف کردن اوقاتی از زندگی مان در کنار عزیزان یکی از بزرگ ترین هدایایی که می توانیم به یکدیگر بدهیم.

تبریک تولد مادر، تبریک فارغ التحصیلب خواهر، تبریک ازدواج برادر و... همگی تنها بهانه هایی هستند که با کمک آن ها سعی می کنیم این پیوند خونی را هر چه بیشتر و بیشتر با عاطفه و احساسات عمیق محکم تر کنیم.

در کنار همه این بهانه های رنگارنگ، صرف اوقات با خانواده نه تنها به تقویت پیوندهای خانوادگی کمک کرده بلکه نوعی احساس تعلق وامنیت برای اعضای خانواده به ارمغان می آورد.

تحقیقات نشان داده زمانی که اعضای یک خانواده از در کنار هم بودن لذت می برند، کودکان آن خانواده نه تنها مهارت های اجتماعی مهم را یاد می گیرند بلکه اعتماد به نفس بیشتری پیدا می کنند.

پیوندهای قوی خانوادگی به بهتر شدن هر چه بیشتر رفتار کودکان، بهبود عملکرد تحصیلی فرزندان و تقویت ارتباط پدر و مادر و فرزندی کمک می کند و به فرزندان می آموزد که چگونه یک دوست خوب باشند.

شما به عنوان پدر و مادر نقش کلیدی در پرورش و حفاظت از این پیوند خانوادگی دارید و باید بدانید ایجاد پیوندهای خانوادگی قوی همیشه خود به خود رخ نمی دهند، بلکه باید در زندگی خود برای رسیدن به آن تلاش کرد.

در ادامه به برخی تکنیک های ساده و موثر در تقویت پیوندهای خانوادگی اشاره خواهیم کرد:

زمان خانواده را برنامه ریزی کنید

خواه بچه های مدرسه ای یا نوجوان داشته باشید با برنامه ریزی کردن می توانید مطمئن شوید که زمان کافی برای در کنار هم بودن در نظر گرفته اید.

برای این منظور به برنامه کاری و تحصیلی همه اعضای خانواده نگاهی انداخته و ببینید آیا زمان هایی وجود دارد که بتوان آن ها را به عنوان زمان با خانواده بودن در نظر گرفت.

سعی کنید یک شب معمولی مثلا یک بار در هفته انتخاب کنید تا همه اعضای خانواده در یک فعالیت سرگرم کننده شرکت داشته باشند. آن ها به مرور به این برنامه منظم عادت کرده و هر جا که باشند سر موعد خودشان را می رسانند.

وعده های غذایی در کنار هم باشید

ممکن است شرایط خانواده شما به گونه ای باشد که نتوانید همه وعده های شام و ناهار را با هم بگذرانید اما بهتر است چند شب در هفته را که مطمئن هستید همه در دسترس هستند انتخاب کرده و همه اعضای خانواده را دور میز شام جمع کنید.

در چنین دورهمی هایی اجازه ندهید اعضای خانواده با گوشی و تبلت و غیره مشغول باشند بلکه تنها شام بخورید و گفتگویی داشته باشید.

مطالعات نشان داده داشتن وعده های غذایی در کنار هم تاثیر مثبتی روی سلامت جسمی و روانی کودکان دارد و می تواند ارتباطات و پیوندهای خانوادگی را تقویت کند.

اگر نمی توانید وعده های شام یا ناهار را دور هم جمع شوید حتی صبحانه دورهمی نیز تاثیر به سزایی خواهد داشت.

در انجام امور منزل از همه اعضای خانواده کمک بگیرید

اموری همچون تمیز کردن خانه یا مراقبت از باغچه حیاط منزل مسئولیت کل خانواده است.

بنابراین بهتر است یک لیست از کارهای عمومی منزل تهیه کرده و از هر یک از اعضا بخواهید بخشی از آن را انتخاب کند و هر هفته یک بار یا آخر هفته ها مسئولیت خود را انجام دهد به گونه ای که با فعالیت های خودش تداخل نداشته باشد.

ممکن است گاهی یکی از اعضای خانواده به مدت زمان بیشتری نیاز داشته باشد، به او مهلت لازم را بدهید اما یادآوری کنید که انجام کارها به صورت مشارکتی بسیار سریع تر از انجام آن ها به تنهایی می باشد.

این برنامه حس کار گروهی را در اعضای خانواده تقویت می کند، به خصوص اگر کسی کار خود را سریع تر انجام داده و مایل به کمک به دیگران باشد.

درباره ماموریت خانواده صحبت کنید

وقتی صحبت از بیان ماموریت می شود احتمالا به یاد سازمان های غیر انتقاعی و کسب و کارها می افتید اما این مورد برای خانواده ها نیز به همان اندازه موثر است و می تواند به تعیین اولویت های خانواده کمک کند.

با بیان ماموریت خانوادگی می توان درباره ارزش های اصلی خانواده و یا آن چه اعضای خانواده بیشتر درباره یکدیگر دوست دارند سخن گفت. این بیانیه نباید طولانی یا پیچیده باشد و بهتر است به سادگی و با صمیمیت بیان شود.

جلسات خانوادگی داشته باشید

جلسات خانوادگی زمان خوبی برای اعضا است تا از حال و احوال یکدیگر با خبر شده و درباره انتقادات و یا برنامه های آینده با هم صحبت کنند.

به عنوان مثال جلسه خانوادگی زمان مناسبی برای صحبت کردن درباره یک سفر، تعطیلات خانوادگی یا برنامه ریزی برای تکمیل کارهای آخر هفته می باشد. از این جلسات می توان برای تعیین اهداف خانواده نیز بهره برد.

می توانید هر یک از این جلسات را با خواندن بیانیه ماموریت خانواده یا اگر خانواده بزرگی دارید با این سوال که آیا کسی مسئله یا موردی برای بررسی دارد شروع کنید.

حمایت کردن از یکدیگر را تشویق کنید

احساس حمایت شدن از سوی خانواده یکی از مهم ترین عناصر پیوندهای خانوادگی است.

برای ایجاد حس پشتیبانی، همه اعضای خانواده خود را تشویق کنید تا یاد بگیرند چه چیزی برای اعضا مهم است و بهترین کار را در زمان های تلخ و شیرین برای حمایت از یکدیگر انجام دهند.

برای اوقات فراغت خود برنامه ریزی کنید

اگرچه اختصاص زمانی برای در کنار خانواده بودن بخش مهمی از زندگی روزمره است اما همه آدم ها به اوقاتی برای پرداختن به خود نیز نیاز دارند.

نه تنها باید فرزندان خود را تشویق کنید که زمانی را به آرامش و تنهایی خودشان اختصاص بدهند تا انرژی شان تجدید شود بلکه خودتان نیز باید چنین زمان هایی داشته باشید.

پدر و مادر بودن یک مسئولیت بزرگ است که نیاز به انرژی کافی دارد، پس هرگز برای استراحت کردن هر از گاه خود احساس بدی نداشته باشید.

با خانواده های دیگر ارتباط داشته باشید

هیچ کس در حباب زندگی نمی کند و همه ما بخشی از یک جامعه هستیم، پس مطمئن شوید که خانواده تان با خانواده های دیگر ارتباط داشته باشد.

انجام کارها به صورت مشارکتی و ارتباط با خانواده های دیگر پیوندهای خانوادگی را محکم کرده و به شما کمک می کند تا ببینید چگونه اعضای خانواده تان با دیگران ارتباط برقرار می کنند.

برگرفته از: verywellfamily