حقوق کاربران فضای مجازی، آنچه که باید بدانید
این روزها بعید است کسی را پیدا کنید که نیازی به اینترنت نداشته باشد، دستکم برای پرداخت قبضها هم که شده مجبور است از اینترنت استفاده کند.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، فراتر از این هم بسیاری از افراد در شبکههای اجتماعی حضور مستمر و همیشگی دارند. درواقع حضور افراد در شبکههای اجتماعی به حدی جدی و زیاد است که نتایج یک تحقیق نشان میدهد، بیش از پنج میلیارد نفر در جهان یا بیش از 60 درصد کل جمعیت دنیا در شبکههای اجتماعی فعالاند. همین عدد و رقم نشان میدهد که موضوعات بحثبرانگیز و مهمی در این حوزه وجود دارد، از جمله حق دسترسی به اینترنت. حق دسترسی به اینترنت متضمن عناصری است که با ابعاد و اشکال مختلف دسترسی به اینترنت ارتباط دارند. این عناصر را از نظر ماهیت میتوان حقوق و آزادیهای فرعی دانست که عمدتا بر نفس دسترسی تمرکز دارند، نه بر محتوایی که در نتیجه دسترسی مبادله میشود. دسترسی به اینترنت موجب میشود دادههای شخصی کاربران فضای مجازی از جمله دادههای هویتی و دادههای ترافیک آنها از سوی واسطههای اینترنتی،گردانندگان سکوهای برخط و... برای اهداف مختلف مورد پردازش قرار بگیرند.
در نتیجه دستهای از حقوق برای کاربران اینترنت شناسایی شده که کنترل آنها را بر فرایند جمعآوری و پردازش دادههای شخصی وحمایت از حریم خصوصی خود تامین میکند. همه این موضوعات و اهمیتشان انگیزه نوشتن کتابی شده با عنوان حقوق کاربران فضای مجازی. این کتاب در دو بخش به موضوع حقوق مرتبط با دسترسی به اینترنت (فضای مجازی) و حقوق مرتبط با پردازش دادههای شخصی پرداخته است. در این کتاب مخاطب به شکل کامل با مبانی و ماهیت حق دسترسی به اینترنت و قلمروی آزادی بیان در فضای مجازی آشنا میشود و علاوه بر این درباره حقوق خود در حوزه دادههای شخصی، حق اصلاح،حذف، محدود کردن و انتقال آنها مطلع میشود. این کتاب از سوی باقر انصاری و شیما عطار تالیف شده و در 700 نسخه و به قیمت 200 هزار تومان توسط شرکت سهامی انتشار، منتشر شده است.
5757
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1873061