سه‌شنبه 6 آذر 1403

حمایت از راه‌اندازی خط تولید دانش‌بنیان‌های ایرانی در کنیا

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
حمایت از راه‌اندازی خط تولید دانش‌بنیان‌های ایرانی در کنیا

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی از آمادگی کشورمان برای تامین نیاز‌های فناورانه کنیا با همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی خبر داد و گفت: صندوق نوآوری از راه‌اندازی خط تولید دانش‌بنیان‌های ایرانی در کنیا حمایت می‌کند.

- اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، دکتر محمدصادق خیاطیان؛ رییس صندوق نوآوری به منظور حضور و سخنرانی در افتتاحیه نمایشگاه بین‌المللی سلامت کنیا و گفت‌وگو با مقامات این کشور به نایروبی پایتخت این کشور سفر کرد.

دکتر محمدصادق خیاطیان؛ رییس صندوق نوآوری و شکوفایی عصر پنجشنبه در نشست مشترک با معاون وزیر تجارت کنیا، زمینه‌های همکاری دوجانبه را مورد بحث و بررسی قرار داد.

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی در این نشست گفت: درحال حاضر نزدیک به 10 هزار شرکت دانش‌بنیان در ایران مشغول فعالیت هستند که توانسته‌اند 300 هزار شغل در کشور ایجاد کنند. صادرات این شرکت‌ها در سال گذشته بالغ بر 2 میلیارد دلار بوده و همه این محصولات مبتنی بر فناوری است.

وی افزود: از حدود 4 سال قبل همکاری دو جانبه خوبی میان ایران و کنیا شکل گرفته و این نخستین حضور شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی در نمایشگاه تجارت کنیا بود و زمینه آشنایی طرف کنیایی با محصولات دانش‌بنیان و فناورانه شرکت‌های ایرانی فراهم شد.

بررسی مشکلات 6 شرکت دانش‌بنیان توسط صندوق نوآوری و شکوفایی

خیاطیان خاطرنشان کرد: عمده این محصولات و توافق‌های صورت گرفته در حوزه سلامت و دارو بود و اکنون همکاری بسیار خوبی با سازمان غذا و داروی کنیا شکل گرفته است. برخی از اقلام دارویی ایرانی در کنیا رجیستر (ثبت) شده‌اند.

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به حضور 16 شرکت دانش‌بنیان ایرانی در نمایشگاه بین‌المللی سلامت کنیا (MedExpo Africa 2024) گفت: آمادگی داریم در سایر حوزه‌های فناوری با کنیا همکاری داشته باشیم. به خصوص اگر نیاز به تولید و سرمایه‌گذاری مشترک وجود داشته باشد، در صندوق نوآوری و شکوفایی آمادگی داریم از شرکت‌های دانش‌بنیان برای راه‌اندازی خط تولید در کنیا حمایت کنیم.

خیاطیان تصریح کرد: شرکت‌های دانش‌بنیان کاملاً خصوصی هستند و صرفاً تحت حمایت دولت قرار دارند. امروز در ملاقات با اعضای اتاق بازرگانی کنیا (بخش خصوصی) بر این نکته تاکید شد که زمینه همکاری خوبی میان بخش خصوصی کنیا و بخش خصوصی ایران و شرکت‌های دانش‌بنیان وجود دارد.

وی افزود: علاقه‌مند هستیم با نیاز‌های فناورانه کنیا بیشتر آشنا شده و از سوی دیگر، توانمندی‌های شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی را به شما عرضه کنیم. در صندوق نوآوری و شکوفایی که زیر نظر رییس جمهور فعالیت می‌کند، وظیفه تامین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان را برعهده داریم و به این شرکت‌ها کمک می‌کنیم محصولات فناورانه خود را به کشور‌های دیگر صادر کنند.

ظرفیت خوب شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی در حوزه ICT و آمادگی برای تامین نیاز‌های فناورانه کنیا

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی همچنین در ادامه دیدارهای خود با مقامات کنیایی، در نشست مشترک با مسئولان وزارت ICT کنیا تاکید کرد: شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی آمادگی دارند نیاز‌های فناورانه کنیا در حوزه ICT را در قالب همکاری مشترک تأمین کنند.

خیاطیان در این نشست با بیان اینکه امروز از میان 10 هزار شرکت دانش‌بنیان ایرانی که در حوزه‌های مختلف از جمله سلامت، کشاورزی، الکترونیک و مخابرات، پتروشیمی، معدن و... مشغول فعالیت هستند، حدود 30 درصد شرکت‌ها در حوزه ICT فعالیت می‌کنند، تصریح کرد: نیروی انسانی نخبه و توانمندی در این حوزه مشغول فعالیت هستند که صاحب دانش و تجربه بسیار خوبی هستند. این نخبگان، شرکت‌هایی ایجاد کرده‌اند که به نوعی یونیکورن محسوب می‌شوند. به عنوان مثال، شرکتی در حوزه تاکسی اینترنتی در ایران فعالیت می‌کند که بیش از یک میلیارد دلار ارزش این شرکت است یا شرکت دیگری مانند آمازون در ایران فعالیت می‌کند.

وی با اشاره به اینکه هدف و سیاست‌گذاری در ایران این است که سهم اقتصاد دیجیتال از GDP به 15 درصد برسد، گفت: برای تحقق این هدف، از توسعه زیرساخت‌های حوزه اقتصاد دیجیتال و همچنین حوزه اپلیکیشن‌ها و کاربرد آن حمایت می‌کنیم. زمینه‌هایی مانند فین تک و اینشورتک که مبتنی بر اقتصاد دیجیتال هستند، برای ما در اولویت قرار دارند. ایران همچنین در حوزه هوش مصنوعی از ظرفیت بسیار بالایی برخوردار است و در برخی گزارش‌های بین المللی عنوان شده است که ایران در حوزه منابع انسانی در این زمینه، رتبه هفتم دنیا را در اختیار دارد.

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی تاکید کرد: شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی آمادگی دارند نیاز‌های فناورانه کنیا در حوزه ICT را در قالب همکاری مشترک تامین کنند. اپراتور‌های بسیار خوبی در ایران فعالیت می‌کنند که بخش مهمی از زیرساخت‌ها و تجهیزات مورد نیاز آنها از طریق شرکت‌های دانش‌بنیان فراهم می‌شود. در دو حوزه فین تک و اینشورتک با توجه به زمینه‌های بسیار خوب موجود در شرکت‌های دانش‌بنیان، آماده همکاری مشترک هستیم.