دوشنبه 5 آذر 1403

حمایت معاونت علمی از تولید سالانه 300 دستگاه نشاکار برنج

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
حمایت معاونت علمی از تولید سالانه 300 دستگاه نشاکار برنج

در جریان بازدید قائم‌مقام ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان غذا و کشاورزی از شرکت طبرستان بر حمایت ستاد از تولید و عرضه سالانه 300 دستگاه نشاکار برنج تاکید شد.

- اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، پیرو سفر استانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور به مازندران و به منظور تحقق مصوبات سفر، ارژنگ جوادی؛ قائم‌مقام ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان غذا و کشاورزی و سید علی گلدانساز؛ کارشناس این ستاد ضمن سفر به استان مازندران، به همراهی رئیس صندوق پژوهش و فناوری این استان از شرکت طبرستان بازدید کردند

هدف از این سفر، شناسایی و حمایت از تولیدکنندگان توانمند شرکت طبرستان به عنوان یکی از شرکت‌های پیشرو در تولید برنج و همچنین بازدید از بومی‌سازی و تولید نشاکار برنج بود.

جوادی پس از بررسی‌های تخصصی، فعالیت شرکت طبرستان را در پایداری تولید برنج در کشور بسیار با اهمیت دانست و مقرر شد با حمایت ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان غذا و کشاورزی، ظرفیت تولید و عرضه سالانه 300 دستگاه نشاکار برنج در آن شرکت فراهم شود. همچنین، اهداف پنج ساله شرکت برای رسیدن به تولید سالانه 1200 دستگاه و تأمین نیاز بازار داخل و صادرات در دستور کار قرار گیرد.

تاکید اسلامی بر نقش ویژه فناوری هسته‌ای در تامین امنیت غذایی کشور

شرکت طبرستان با سابقه موفق در حوزه مکانیزاسیون کشاورزی، سالانه 3 هزار دستگاه وجین‌کن برنج تولید می‌کند و طی آن، عملاً از خروج حدود 3 میلیون دلار ارز جلوگیری می‌شود. همچنین، این شرکت توانسته نمونه اولیه نشاکار برنج را که از ماشین‌های پیشرفته محسوب می‌شود با موفقیت تولید کند.

برنج، به سبب میزان تولید در شمال کشور و سهم آن در سبد مواد غذایی خانواده، یکی از محصولات راهبردی کشور محسوب می‌شود. از طرفی، عمده شالیزار‌های کشور فاقد تجهیزات مکانیزه است. شرایط و اندازه قطعات در شالیزار‌ها به‌ویژه در شمال کشور موجب شده تا نیاز مبرمی به تجهیزات مناسب مکانیزاسیون در اراضی خرد ایجاد شود؛ لذا، تقاضا برای دستگاه‌هایی برای تهیه زمین، نشاء، وجین و برداشت قابل توجه بوده و برآورد‌ها نشان می‌دهد سالانه حداقل 10 تا 12هزار دستگاه وجین‌کن و 2 هزار تا 2 هزار و 500 دستگاه نشاکار برنج در کشور نیاز است که منجر به خروج مبالغ متنابهی ارز از کشور می‌شود.