یک‌شنبه 30 دی 1403

خسروپناه: در کشور الگوی حکومت‌داری داریم اما الگوی حکمرانی نداریم

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
خسروپناه: در کشور الگوی حکومت‌داری داریم اما الگوی حکمرانی نداریم

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه حکمرانی با حکومت‌داری متفاوت است، گفت: در کشور الگوی حکومتداری داریم اما الگوی حکمرانی نداریم.

- اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، حجت الاسلام عبدالحسین خسرو پناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، در مراسم بزرگداشت روز ملی بسیج اساتید و سالگرد شهادت شهید چمران طی سخنانی با اشاره به اینکه حکمرانی با حکومت داری متفاوت است، اظهار داشت: در کشور الگوی حکومتداری داریم اما الگوی حکمرانی نداریم. حکمرانی خود در سه بخش سیاستگذاری، تنظیم‌گری و تصدی‌گری تعریف می‌شود.

خاطره خسروپناه از شهید احمدی روشن

وی با اشاره به اینکه به تغییر حکمرانی در کشور نیاز داریم، گفت: کارگروههای حکمرانی در بسیج اساتید چه الگوی فرهنگی را می‌توانند ارائه دهند که امید آفرین باشد. البته تاکنون چیزی از این الگوها به شورایعالی عالی انقلاب فرهنگی ارائه نشده و دانشگاه‌ها و حوزه‌های ما به این جنس سوالات تا کنون پاسخ ندادند.

دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی با اشاره به برداشت های خود از منظومه فکری رهبر انقلاب درباره حکمرانی یادآور شد: منظومه فکری رهبر انقلاب در حوزه حکمرانی، چند اصل را بیان می‌کند؛ یک رکن مردمی است که مقابل حکمرانی متنفذ دولتی قرار داد.

وی با اشاره به اینکه نقش مردم امروز در سیاست گذاری‌ها کجاست، افزود: تشکیل بسیج مردمی به خوبی این نقش را نمایان کرد. بسیاری از مشکلات کشور در اوایل انقلاب جنگ، ترور قائله های مختلف با بسیج مردمی خنثی شد. انقلاب اسلامی ایران جلوی تجزیه ایران را گرفت و اگر دو سال قبل از وقوع رخ داده بود چه بسا جلوی جدا شدن بحرین را هم می گرفت. اما از این ظرفیت در حکمرانی بهره نگرفتیم.

وی گفت: اصل دیگر، اصل توجه به معارف اسلامی و انقلاب برای حل مسایل است. باید این معارف را به زبان زمانه تبدیل کنیم و مسایل و مشکلات را حل کنیم. اصل فرهنگ سازی به جای سطحی نگری از طریق صنایع فرهنگی، اصل کثرت در عین وحدت، اصل عقلانیت، اصل استقلال و اصل اخلاق و تربیت در کنار قانون گرایی از دیگر این اصول است. اگر در قوانین موضوع و هدف تربیت نباشد قانون به نتیجه نمی رسد.

وی در پایان از اساتید بسیجی درخواست کرد با کمک این اصول به تدوین حکمرانی فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی بپردازند.