سه‌شنبه 2 بهمن 1403

دانش‌بنیان‌ها با تولید بذر‌های مقاوم، خشکسالی را به چالش کشاندند

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
دانش‌بنیان‌ها با تولید بذر‌های مقاوم، خشکسالی را به چالش کشاندند

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، شرکت دانش‌بنیان تکین بذر خلاق، با تمرکز بر تولید بذر‌های پوشش‌دار گیاهان دارویی مقاوم به کم‌آبی، به عنوان یک نوآور در حوزه کشاورزی پایدار مطرح شده است. مهدی باور، رئیس هیأت مدیره این شرکت، به تشریح فعالیت‌ها و دستاورد‌های این مجموعه پرداخت و با اشاره به چالش‌های ناشی از تغییرات اقلیمی و خشکسالی‌های پی در پی، تاکید کرد: بخش کشاورزی باید به سمت کشت...

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، شرکت دانش‌بنیان تکین بذر خلاق، با تمرکز بر تولید بذر‌های پوشش‌دار گیاهان دارویی مقاوم به کم‌آبی، به عنوان یک نوآور در حوزه کشاورزی پایدار مطرح شده است.

مهدی باور، رئیس هیأت مدیره این شرکت، به تشریح فعالیت‌ها و دستاورد‌های این مجموعه پرداخت و با اشاره به چالش‌های ناشی از تغییرات اقلیمی و خشکسالی‌های پی در پی، تاکید کرد: بخش کشاورزی باید به سمت کشت محصولات مقاوم و با ارزش افزوده بالا حرکت کند و گیاهان دارویی در این زمینه، اولویت دارند.

وی افزود: مجموعه تکین بذر پس از تحقیقات گسترده در سال 1402 موفق به دریافت مجوز دانش‌بنیان برای تولید بذر پوشش‌دار گیاهان دارویی مقاوم به کم‌آبی شد و با توجه به ظرفیت‌های موجود در استان خراسان شمالی، به دنبال تبدیل این استان به یکی از قطب‌های پرورش و عرضه بذر و گیاهان دارویی در کشور و منطقه است.

به گفته این فعال فناور، بزرگ‌ترین دستاورد این مجموعه، تولید بذر‌های پوشش‌داری است که با ترکیبات غذایی و جذب‌کنندگی رطوبتی خود، دارای رشد اولیه سریع‌تر، مقاومت بیشتر نسبت به آفات، بیماری‌ها و کم‌آبی هستند. این ویژگی‌ها نه تنها به مقابله با چالش کم آبی و خشکسالی کمک می‌کند، بلکه اشتغال کشاورزان ساکن مناطق کم‌آب را نیز حفظ می‌کند.

رئیس هیات مدیره تکین بذر خلاق، در خصوص کاربرد محصولات این شرکت در مناطق کم‌برخوردار و فعالیت‌های برنامه ملی آبادیران گفت: فعالیت ما در استان خراسان شمالی با هدف افزایش بهره‌وری و بهبود معیشت مردم این مناطق آغاز شده است. ما علاوه بر تولید بذر، به کشاورزان مشاوره‌های لازم را ارائه می‌دهیم تا بهره‌وری محصولاتشان افزایش یابد. اگر این رویکرد به صورت هدفمند و سراسری در این مناطق پیاده‌سازی شود، تأثیر مستقیمی بر معیشت مردم خواهد داشت.

باور در پایان، بر اهمیت همکاری نهاد‌های متولی مانند برنامه ملی آبادیران برای تحکیم رابطه بین این شرکت و جامعه هدف تاکید کرد.