پنج‌شنبه 19 مهر 1403

درخواست پژوهشی از رئیس جمهور

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
درخواست پژوهشی از رئیس جمهور

معاون پژوهشی وزیر علوم با اشاره به حضور رئیس جمهور در این وزارتخانه، گفت: از رئیس جمهور درخواست داشتیم اساسنامه صندوق عتف که در نوبت تصویب هیات دولت قرار دارد، زودتر تصویب شود.

معاون پژوهشی وزیر علوم با اشاره به حضور رئیس جمهور در این وزارتخانه، گفت: از رئیس جمهور درخواست داشتیم اساسنامه صندوق عتف که در نوبت تصویب هیات دولت قرار دارد، زودتر تصویب شود.

پیمان صالحی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به حضور رئیس جمهور در وزارت علوم به مهمترین نکات مطرح شده پیرامون موضوعات علمی و پژوهشی اشاره کرد و گفت: بنده یک گزارشی پیرامون وضعیت علمی کشور ارائه دادم مبنی بر اینکه سنجه های بین المللی ایران در چه وضعیتی قرار دارد. معاون پژوهشی وزیر علوم افزود: همچنین درباره چالش هایی که این روزها در حوزه پژوهش با آن دست و پنجه نرم می کنیم، مواردی را مطرح کردم. به طور مثال قرار بود براساس برنامه ششم توسعه، 4 درصد تولید ناخالص داخلی (جی دی پی) در پژوهش هزینه شود که محقق نشد و برنامه ششم تمام شد. در ادامه این تاکید را داشتم که درصد اختصاص یافته از تولید ناخالص داخلی به پژوهش در برنامه هفتم به طور واقعی نوشته و اجرایی شود. وی در ادامه خاطرنشان کرد: این مساله مهمی است که کل بودجه آموزش عالی در وزارت علوم 1 میلیارد دلار است در حالی که این بودجه یک دانشگاه درجه دو در کشورهای در حال رشد است؛ نام کشور را نمی گویم اما در بسیاری از کشورها با توجه به بازدیدهایی که از دانشگاه ها داریم بودجه آن ها بالای یک میلیارد دلار است. معاون وزیر علوم تصریح کرد: جالب است بدانید که درست است که بخشی از درآمدها باید از طریق قرارداد دانشگاه و صنعت محقق شود اما همین دانشگاه ها 80 درصد بودجه شان دولتی است. بنابرین دولت همواره در بخش آموزش عالی سرمایه گذاری می کند. صالحی ادامه داد: نگرانی دیگری که در جلسه با رئیس جمهور مطرح کردم، درباره پایگاه ها و بانک های اطلاعاتی و استمرار تعاملات با آن ها بود و تاکید کردم که اعضای هیات علمی و پژوهشگران باید دسترسی به صورت تمام متن و کامل به محتوای پایگاه های اطلاعاتی داشته باشند چرا که در حال حاضر پژوهشگران دسترسی کامل ندارند. وی افزود: یکی از موضوعاتی که رهبری بارها بر آن تاکید کردند گسترش زبان فارسی در حوزه بین الملل است. آماری که خدمت رئیس جمهور اعلام کردیم این بود که کل مجلات دسترسی باز ما به 696 مجله افزایش یافته است. جالب است بدانید که ایران در تعداد مجلات دسترسی باز دنیا رتبه هفتم را دارد.

معاون پژوهشی وزیر علوم بیان کرد: ما فقط 3 کشور با زبان فارسی داریم و طبق دستوری که به ما داده شد، بین 80 زبان، ایران رتبه یازدهم را دارد.

وی با اشاره به 1428 مجله علمی داخلی گفت: تا سال گذشته 101 مجله ما در اسکوپوس نمایه شده بود و در یکسال گذشته 20 مجله اضافه و نمایه بین المللی شد. امیدواریم با یک شیب رو به رشد مجلات را نمایه کنیم. از این 20 مجله 2 مجله به زبان فارسی نمایه شده است. صالحی در ادامه به تاکیدات رئیس جمهور پیرامون سوق دادن پایان نامه و رساله ها به سمت حل مسائل کشور، مساله محوری و نظام حل مساله اشاره کرد و گفت: رییس جمهور همچنین تاکید داشتند که اگر دانشگاه بر اساس نیازهای جامعه راهکار ارائه کند و دانشجو و استاد مجری این راهکار باشند بسیاری از مسائل کشور مرتفع می شود. وی به ارائه گزارشی درباره قراردادهای ارتباط با صنعت و جامعه در جلسه با رئیس جمهور اشاره کرد و گفت: در سال 1400 رکورد خوبی در ارتباط با قراردادهای ارتباط با صنعت داشتیم به طوری که تعداد قراردادها از مرز 10 هزار قرارداد گذشت که ارزش آن بالغ بر 4 هزار و 700 میلیارد تومان بوده و یک رکورد در تاریخ آموزش عالی کشور محسوب می شود. وی افزود: همچنین از رئیس جمهور درخواست داشتیم که اساسنامه صندوق علوم، تحقیقات و فناوری که در نوبت تصویب هیات دولت قرار دارد، هرچه زودتر به تصویب برسد و نهایی شود. این صندوق قرار است با هدف جهت دهی و اولویت گذاری در راستای خلق ثروت، زمینه سازی برای پیشرفت در عرصه های مربوط به حوزه کلان آموزش عالی و تامین منابع مالی فعالیت های پژوهشی در دانشگاه‌ها و حمایت بلاعوض از پژوشگران ایجاد شود.