سه‌شنبه 6 آذر 1403

دروس مهارتی و اشتغال پذیری در واحدهای نظری دو برابر می‌شود

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
دروس مهارتی و اشتغال پذیری در واحدهای نظری دو برابر می‌شود

مدیر کل دفتر برنامه ریزی آموزش عالی گفت: اشتغال پذیری در دروس نظری دو برابر و در دروس فنی و حرفه‌ای 5 برابر می‌شود.

مدیر کل دفتر برنامه ریزی آموزش عالی گفت: اشتغال پذیری در دروس نظری دو برابر و در دروس فنی و حرفه‌ای 5 برابر می‌شود.

دروس مهارتی و اشتغال پذیری در دروس نظری دو برابر می‌شود / اختصاص 3 تا 15 واحد به دروس مهارتی و اشتغال پذیری

به گزارش خبرنگار مهر دکتر رضا نقی زاده بعدازظهر امروز در پنل روش‌های هماهنگی و انطباق برنامه‌های درسی با نیازهای بازار کار با اشاره به برنامه تحولی در برنامه درسی دانشگاه‌ها با رویکرد آمایشی و ارتقای مهارت افزایی دانشجویان گفت: باید تلاش کنیم دانشجویی که فارغ التحصیل می‌شود یک مهارت ویژه کنار رشته‌ای که آموخته است داشته باشد. در پیش نویس برنامه هفتم توسعه نیز به این موضوع اشاره شده که هر دانشجو در کنار رشته تحصیلی خود یک مهارت داشته باشد.

وی افزود: دانشگاه‌هایی که رشته‌های نظری نیز دارند به مهارت نیاز دارند و بر همین اساس در جلسه شورای عالی برنامه ریزی وزارت علوم پیش بینی شد دانشجویان در کنار 132 واحد درسی که طی می‌کنند بسته درسی مهارتی و اشتغال پذیری را نیز طی کنند. یعنی 3 تا 15 واحد از 132 و احد در بازنگری که صورت گرفته به دروس مهارتی و اشتغال پذیری اختصاص داده شده است.

نقی زاده افزود: 3 تا 15 واحد دروس نیز بر اساس بسته آمایشی و مأموریتی توسط خود دانشگاه‌ها تدوین می‌شود و این الگوی جدیدی است که در بازنگری‌های انجام شده است. همچنین قرار است طی دو سال آینده هزار و 500 برنامه درسی با این الگو بازنگری کنیم.

مدیر کل دفتر برنامه ریزی آموزش عالی با اشاره به انواع آموزش‌های مهارتی گفت: چند مدل آموزش مهارتی پیش بینی شده که می‌توان به دروس کاربینی اشاره کرد که دو واحد است و در این دو واحد دانشجویان با حضور در محل‌های کسب و کار موفق با آینده شغلی خود مواجه می‌شوند و اعتماد به نفس پیدا می‌کنند.

وی گفت: نوع دیگر از آموزش‌های مهارتی دروس کارآموزی است که سه واحد بوده و در دوره تابستان انجام می‌شود که در آئین نامه جدید تا پایان ترم شش ارائه می‌شود.

نقی زاده ادامه داد: نوع دیگر از این آموزش‌های مهارتی، دروس کارورزی است که این خلاء احساس می‌شد و 8 واحد درسی به آن اختصاص داده‌ایم و یکی از روش‌های اجرای آن این است که دو دانشگاه علمی - کاربردی و فنی حرفه‌ای در طول یک سال تحصیلی یک پودمان مهارتی ارائه می‌کنند و دانشجویان می‌توانند در آن شرکت کرده و به یک مهارت و شغل مسلط شوند.

مدیر کل دفتر برنامه ریزی آموزش عالی تصریح کرد: نوع چهارم آموزش مهارتی دو واحد مهارت نرم شغلی و کارآفرینی است.

و گفت: طبق برنامه ریزی های صورت گرفته دروس مهارتی و اشتغال پذیری در رشته‌های نظری 2 برابر شده و در رشته‌های فنی و مهندسی 5 برابر می‌شود.