دوشنبه 10 آذر 1404

دستاوردهای سفر به ترکمنستان و تاجیکستان

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
دستاوردهای سفر به ترکمنستان و تاجیکستان

ایسنا - رییس‌جمهوری چهارشنبه شب پس از بازگشت از سفر سه روزه به ترکمنستان و تاجیکستان، در پاویون جمهوری فرودگاه مهرآباد به تشریح نتایج سفر خود به این دو کشور آسیای میانه پرداخت.

محمود احمدی‌نژاد با بیان این‌که در این دو سفر زمینه برای گسترش و پیشرفت همکاری‌های دو جانبه فراهم شد، گفت: «در کشور ترکمنستان شش سند جدید همکاری در زمینه‌های گوناگون اقتصادی و فرهنگی به امضا رسید و همچنین نمایشگاه صنعتگران ایرانی و یک پایانه مرزی با حضور روسای‌جمهور دو کشور افتتاح شد.»

وی در ادامه به دیدار خود با رییس‌جمهوری و سایر مسوولان کشور ترکمنستان اشاره کرد و گفت: «در این دیدارها مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی مورد بررسی قرار گرفت.»

رییس‌جمهوری ابراز امیدواری کرد که مناسبات دو کشور ایران و ترکمنستان با توجه به این سفر گسترش پیدا کند و کارها با سرعت بیشتری پیش رود.

احمدی‌نژاد به سفر خود به تاجیکستان و دیدارش با مقام‌های این کشور آسیای میانه اشاره کرد و گفت: در این کشور نیز شش سند همکاری جدید در زمینه‌های گوناگون بین مقامات ایرانی و تاجیکستانی به امضا رسید.

وی با اشاره به علایق فرهنگی و سیاسی دو کشور، گفت: «امیدوارم با این سفر این علایق قوی‌تر شود و دو کشور احساس نزدیکی بیشتری با یکدیگر کنند.»

رییس‌جمهوری همچنین به افتتاح تونل انزاب در تاجیکستان که به همت متخصصان ایرانی ساخته شده و اثرات افتتاح آن اشاره کرد و افزود: در این کشور کارخانه مونتاژ تراکتور نیز افتتاح شد که قرار است تولیدش را از ماه آینده آغاز کند.

وی با اشاره به برگزاری اجلاس سران سه کشور فارسی زبان ایران، افغانستان و تاجیکستان، گفت: در این دیدارها بر گسترش همکاری‌های سه‌جانبه به ویژه حمل و نقل و انرژی تاکید و در این راستا شش سند همکاری سه‌جانبه امضا شد.

احمدی‌نژاد افزود: کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی و فرهنگی سه‌جانبه بین ایران، تاجیکستان و افغانستان نیز تاسیس شد، چراکه ما قبلا دو کمیسیون دوجانبه با تاجیکستان و افغانستان داشتیم، ولی این کمیسیون سه‌جانبه در سطح وزیر تشکیل شده و باید سالی دو بار تشکیل جلسه داده و سران نیز سالی یک بار جلسه داشته باشند.

وی گفت: اولین اجلاس این کمیسیون سه‌جانبه در دی ماه در کابل برگزار خواهد شد و در اواسط زمستان نیز روسای جمهوری سه کشور بار دیگر با یکدیگر جلسه خواهند داشت.

وی ابراز امیدواری کرد که این سه کشور بتوانند همکاری‌های خود را در زمینه‌های گوناگون گسترش دهند.