جمعه 18 مهر 1404

رئیس جمهور پرو عزل شد

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
رئیس جمهور پرو عزل شد

کنگره پرو در جلسه‌ای شبانه با رأی اکثریت، رئیس‌جمهور این کشور را به‌دلیل مجموعه‌ای از رسوایی‌های مالی، اخلاقی و سیاسی از قدرت برکنار کرد.

به گزارش گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد؛ پارلمان پرو بامداد جمعه رئیس‌جمهور این کشور را با 118 رأی موافق برکنار کرد.

پرو در جلسه‌ای شبانه با رأی اکثریت، رئیس‌جمهور این کشور را به‌دلیل مجموعه‌ای از رسوایی‌های مالی، اخلاقی و سیاسی از قدرت برکنار کرد.

علت این عزل «بی‌کفایتی اخلاقی دائمی» اعلام شده است؛ اتهامی که طی ماه‌ها اعتراضات، رسوایی‌ها و نارضایتی عمومی پیرامون دولت او شکل گرفته بود.

بولوارته در این جلسه حضور نیافت و حاضر نشد از خود دفاع کند، اقدامی که نمایندگان را قادر ساخت روند عزل را به سرعت پیش ببرند.

رئیس پارلمان تا زمان برگزاری انتخابات در آوریل سال آینده میلادی عهده دار امور خواهد بود.

بولوارته در سال 2022 پس از رئیس‌جمهور پیشین «پدرو کاستیو» که به دلیل تلاش برای انحلال پارلمان برکنار شده بود، قدرت را به دست گرفت؛ اما تصمیم او برای باقی‌ماندن در قدرت و عدم کناره‌گیری جهت برگزاری انتخابات جدید، موجی از اعتراضات خونین را رقم زد که به کشته شدن 49 غیرنظامی انجامید.

در هفته‌های اخیر، اتهامات تازه‌ای علیه او مطرح شد، از جمله دریافت ساعت‌های لوکس به‌عنوان رشوه و سوءاستفاده از مقام دولتی. این رسوایی‌ها در کنار بحران اقتصادی و افزایش فقر، بیش از پیش مشروعیت سیاسی او را زیر سؤال برد.

تحلیلگران سیاسی معتقدند احزاب راست‌گرا و میانه‌رو که پیش‌تر از بولوارته حمایت می‌کردند، اکنون با نزدیک شدن به انتخابات، تلاش می‌کنند خود را از دولت جدا کنند تا از نارضایتی عمومی آسیب نبینند.//