جمعه 2 آذر 1403

رسوب‌زدایی از آب بدون برق، باتری و فیلتر / محصول ایرانی که در کانادا تولید خواهد شد

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
رسوب‌زدایی از آب بدون برق، باتری و فیلتر / محصول ایرانی که در کانادا تولید خواهد شد

محققان یکی از شرکت‌های فناوری دستگاهی برای رسوب‌زدایی از آب تولید کردند که بدون نیاز به برق و باتری و فیلتر، بار میکروبی و رسوب موجود در آب را جدا سازی می‌کند.

به گزارش ایسنا، نجمه توانا نائب، رییس یکی از شرکت‌های فناور امروز در نشست هم اندیشی صندوق‌های پژوهش و فناوری حوزه سلامت که به صورت مجازی برگزار شد، طراحی و ساخت دستگاه رسوب شکن الکترومغناطیسی آب را از محصولات دانش محور این شرکت دانست و گفت: در این دستگاه امواج الکترومغناطیسی دائما در حال تغییر توسط مگنت‌های دستگاه تولید شده و از طریق آنتن‌ها و دیش‌هایی که به دور لوله آب پیچانده می‌شود، به آب سخت داخل لوله انتقال داده می‌شود و تحت تاثیر این میدان، نمک‌های محلول که به صورت یون در آب هستند، به شکل بلورهای ریز و معلق در می‌آیند.

وی ادامه داد: تجمع این ذرات هسته تشکیل دهنده بلور خنثای کربنات کلسیم (بلور آراگونیت) به شکل رسوب معلق در آب را تشکیل می‌دهند که فاقد خاصیت چسبندگی هستند و این خاصیت موجب می‌شود که رسوب دیگر روی جدار داخلی لوله و تجهیزات تشکیل نشود. علاوه بر آن به دلیل بالا رفتن حلالیت آب، رسوب‌های قبلی نیز در آب حل و تبدیل به بلورهای معلق در آب خواهند شد.

توانا نائب، بی نیاز بودن از باتری و برق و فیلتر را از مزایای رقابتی این محصول نسبت به نمونه‌های خارجی عنوان کرد و یادآور شد: حذف خدمات شارژ، کاهش قابل توجه و چشمگیر بار میکروب، نصب آسان، رفع نیاز به روش‌های سنتی رسوب‌زدایی و افزایش طول عمر سیستم از دیگر مزایای این دستگاه است.

رییس این شرکت فناور با بیان اینکه این دستگاه به مرحله تجاری‌سازی رسیده است از کاربردی شدن این سیستم در اتوبوسرانی برای جلوگیری از رسوبگذاری در خودروها، آب و فاضلاب خبر داد و گفت: برای راه‌اندازی این استارت‌آپ در کانادا پذیرش گرفتیم و قرار است این محصول در این کشور به تولید برسد.

گرائی، مدیر عامل یکی دیگر از شرکت‌های فناور در این نشست نیز از تولید ماساژورهایی برای رفع مشکلات کف پا خبر داد و اظهار کرد: تاکنون به محافظت از کف پا به عنوان قلب دوم در مقالات تاکید شده بود و ما با این محصولات نسبت به ارتقای سلامت جامعه اقدام کردیم.

وی بوروکراسی را از چالش‌های دریافت حمایت از نهادهای مالی عنوان کرد و یادآور شد: درحمایت‌هایی که از شرکت‌ها صورت می‌گیرد، لازم است بر تجاری‌سازی و صادرات این محصولات توجه بیشتری صورت گیرد.

انتهای پیام