دوشنبه 5 آذر 1403

روایتی تکان‌دهنده درباره "ظلم به دیگران" در بیان حسینی قمی

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
روایتی تکان‌دهنده درباره "ظلم به دیگران" در بیان حسینی قمی

حجت‌السلام حسینی قمی در لزوم پرهیز از ظلم به دیگران به روایتی از امیرالمؤمنین علیه‌السلام اشاره کرد.

- اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، ظلم دارای دو معنا می‌تواند باشد: یکی جامع همه رذایل است و شامل ارتکاب هر یک از زشتی‌های شرعی و عقلی می‌شود و دیگری، ضرر و اذیت رسانیدن به غیر است؛ از قبیل کشتن و یا زدن، دشنام و فحش دادن، غیبت کردن، تصرف کردن مال دیگری به ناحق و در صورت کلی هر آنچه از کردار یا گفتاری که باعث اذیت دیگری شود. بنابر این، ظالم به کسی می‌گویند که خود را به سپاس‌گزاری از نعمت‌های بی‌شمار الهی و مراعات تکالیف شرعی ملزم نمی‌داند و در برابر توانایی‌ها و استعدادهایش مسئولیتی احساس نمی‌کند و از سویی حقوق دیگران را نیز پایمال می‌کند.

در اهمیت پرهیز از ظلم به دیگران روایات متعددی وارد شده است. به عنوان نمونه امام باقر علیه‌السلام فرمود: هنگامی که مرگ (پدرم) علی بن الحسین فرا رسید، مرا به سینه خود چسبانید، سپس فرمود: ای فرزند سفارش کنم تو را به آنچه پدرم هنگام مرگش به من سفارش کرد، و به همان چیزی که او یاد آور شد که پدرش به آن سفارش کرده بود، ای فرزند مبادا ستم کنی به کسی که یاوری در برابر تو جز خدا نیابد؛ یا بنی ایاک و ظلم من لا یجد علیک ناصرا الا الله» (الکافی (ط - الاسلامی)، ج2، ص331)

حجت‌السلام حسینی قمی در لزوم پرهیز از ظلم به دیگران گفت: ظلم به دیگران متفاوت است: من اگر به همسر، فرزند، شریک، کارگر و زیردستم ظلم کردم، اگر دستم برسد تا حد فرعون هم ظلم می‌کنم. امیرالمؤمنین علیه‌السلام در روایتی فرمود «: یوم آلمظلوم علی الظالم أشد من یوم الظالم علی آلمظلوم؛ روز انتقام مظلوم از ظالم، شدیدتر از روز انتقام ظالم بر مظلوم (در دنیا) است.»

ادامه را در فیلم زیر مشاهده کنید.

حدیث | رزمایش مواسات، جلوه‌ای از رفتار مؤمنان در آخرالزمان تفسیر جدید رهبر انقلاب از حدیث «انتظار الفرج عباد»/ بزرگترین وظیفه منتظران

انتهای‌پیام /

روایتی تکان‌دهنده درباره "ظلم به دیگران" در بیان حسینی قمی 2