روح و رشد ذهنی کودکان در تسخیر بازیهای آنلاین
شمسی کریمی گفت: بازیهای رایانهای دارای مزایا و معایبی است که آگاهی خانوادهها از این موضوع میتواند به آنها کمک کند که چگونه به تربیت صحیح فرزندان خود و استفاده آنها از این ابزارها بی اندیشند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ شمسی کریمی کارشناس رسانه در گفتگو با "تیتریک" گفت: امروز بازی های رایانه ای جزو محبوب ترین سرگرمی های کودکان و نوجوانان لقب گرفته اند، اما این نوع تفریحات می توانند به عنوان تهدید جدی برای سلامت روح و روان این رده سنی محسوب شوند.
کریمی ادامه داد: بازی های فکری - معمایی می توانند سلول های مغزی را فعال نموده و فکر کودکان را تقویت کند و در رشد خلاقیت و بالندگی فرزندان موثر باشند. وی افزود: والدین باید در انتخاب نوع بازی ها رده سنی را در نظر گرفته و سرگرمی هایی را انتخاب کنند که سلامت جسمی و روانی کودکان تامین شود. این کارشناس تصریح کرد: امروز با سونامی کودکان و نوجوانان معتاد به اینترنت در کشور مواجه هستیم که در سایه غفلت مسئولین و عدم آگاهی والدین ضریب هوشی این قشر به شدت آسیب دیده است. کریمی گفت: افرادی که ساعت های متمادی در اینترنت پرسه می زنند و بازی های آنلاین جزو جدایی ناپذیر زندگی آنها شده است. وی ادامه داد: این گروه افراد دیگر بازی ها و سرگرمی های حقیقی اغنایشان نمی کند و اگر گوشی و تبلت را از آنها دور کنید به شدت بهانه گیر و پرخاشگر می شوند. این کارشناس افزود: بسیاری از کودکان به دلیل وابستگی به این فضاها دچار اختلالات ذهنی شده اند و به راحتی از ادامه تحصیل امتناع می کنند. کریمی بیان کرد: نسل جدید از بازی های سنتی و محلی استقبال نمی کند و برای گذراندن اوقات فراغت بیشتر بازی ها و سرگرمی های مجازی را انتخاب می کنند. وی ادامه داد: امروز حتی دورهمی های خانوادگی و حقیقی کودکان را خوشحال نمی کنند و در آن جمع ها نیز به گوشی و تبلیت برای سرگرمی مراجعه می کنند. این کارشناس تاکید کرد: خانواده ها باید بر بازی های کودکان و ساعات آن نظارت داشته باشند و نوع سرگرمی ها را خود با مطالعه انتخاب نمایند و همه چیز را به فرزند خود واگذار نکنند زیرا برخی از بازیهای رایانه ای با اهداف مشخصی تولید و روانه بازار میشوند. کریمی گفت: بازی های رایانه ای و کنسولی میتواند افت تحصیلی، مشکلات بینایی و اسکلتی، تقویت حس پرخاشگری، ایجاد روحیه انزوا طلبی، تنبل شدن ذهن و تاثیر منفی بر روابط خانوادگی را به همراه داشته باشد. وی افزود: بچه ها را نمی توان از این نوع بازی ها منع کرد زیرا تکنولوژی به سرعت در حال پیشرفت است و کودک باید همگام با فناوری رشد کند، اما می توان با مدیریت و کنترل، آسیب های آن را به حداقل رساند زیرا بخشی از این آسیب ها به والدین بر می گردد که دانش رسانه ای پایینی دارند و فرزندان به راحتی می توانند بر آنها غلبه نمایند. این کارشناس در خاتمه خاطرنشان کرد: امیدواریم مسئولین دولتی و متولیان آموزشی کشور دوره های سواد رسانه را برای همه رده های سنی به ویژه والدین همگانی کنند و با ساخت کلیپ های کوتاه و پخش آن در رسانه ملی از تاثیرات مخرب سرگرمی مجازی بکاهند. انتهای پیام /