روزانه حدود 20 تا 30 میلیون لیتر قاچاق سوخت در کشور صورت میگیرد + فیلم
عضو ناظر مجلس در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز از قاچاق روزانه حدود 20 تا 30 میلیون لیتر سوخت در کشور خبر داد.
باشگاه خبرنگاران جوان؛ فاطیما میرزایی - سید کریم معصومی، عضو ناظر مجلس در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز درمورد آمار قاچاق سوخت از طریق گفت: یکی از مسائل حائز اهمیت، موضوع قاچاق سوخت است که ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در طول این مدت جلسات متعددی تشکیل داد که یکی از مهمترین جلسات، جلسهای بود که در نهاد ریاست جمهوری با حضور رئیسجمهور و برخی از وزرای مربوطه تشکیل شد و آنچه که در آنجا مطرح شد و تصمیماتی در این خصوص اتخاذ شد آمار مربوط به قاچاق سوخت به ویژه از راه دریایی بود که در این جلسه ارائه شد و آمار بسیار بالایی را به خود اختصاص داده بود.
عضو ناظر مجلس در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز اظهار کرد: روزانه حدود 20 تا 30 میلیون لیتر قاچاق سوخت صورت میگیرد که تفکیکی نیست و این آمار در جلسه با ریاستجمهوری مطرح شد و آنچه که در آن جا مصوب شد و رئیسجمهور بر آن تأکید کرد این بود که جلوگیری از قاچاق سوخت نیازمند هماهنگی سازمانها و نهادهای مختلف است و حتی بخش خصوصی هم، باید پای کار بیاید. در نتیجه، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز باید ظرف حداکثر یک ماه، دستورالعمل جامع برای مقابله با قاچاق سوخت تهیه کرده و برای رئیسجمهور ارسال کند تا ابلاغ شود.
دانلود فیلم اصلی کد ویدیومعصومی ادامه داد: ما در تصویب قوانین، قوانین خوبی داریم که بر مبنای آنها میتوانیم با متخلف برخورد کنیم. اما دو نگاه را باید داشته باشیم. این که آیا رویکرد ما باید به گونهای باشد که به رویدادها بپردازیم یا این که باید به روندها توجه کنیم و آن چه که ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز بر آن تمرکز کرده است و یکی از موضوعاتی بود که نتوانستیم جلوی قاچاق آن را بگیریم این بود که در زمینه سوخت بر رویدادها تمرکز کردیم. یعنی بیشتر با متخلف برخورد کردیم در حالی که امروزه، تمرکز اصلی ستاد بر این قرار گرفته است که روندها را اصلاح کنیم و با این کار سراغ تخلف در جایی که صورت میگیرد، برویم. در نتیجه، مهمترین روندی که باید اصلاح شود بحث هوشمندسازی است و سامانههای ما به هم متصل نیستند و در بسیاری از موارد، زنجیرهای که از تولید، انتقال، توزیع و مصرف میآید باید با پایش دقیق همراه باشد و در این میان، سامانه صدف را داریم که باید متصل شود و یکپارچهسازی صورت بگیرد تا پایش کاملی از تخصیص سوخت داشته باشیم.
در ادامه، سردار بهادر اسماعیلی، فرمانده مرزبانی استان هرمزگان گفت: کشفیات مرزبانی کشور از اول سال تاکنون بیش از 23 میلیون و حدود 24 میلیون لیتر سوخت بوده است که بیش از 80 درصد آن در حوزه دریاهای جنوب کشف شده است. مثلاً در استان هرمزگان بیش از 19 میلیون لیتر سوخت کشفشده تحویل شرکت نفت شده است.
دانلود فیلم اصلی کد ویدیوفرمانده مرزبانی استان هرمزگان تصریح کرد: پروندههای مهمی در این زمینه برای قاچاقچیان تشکیل شده است که آخرین مورد مربوط به یک قاچاقچی معروف در استان هرمزگان بود که با لنج تجاری که باید در حوزه اقتصاد و تجارت برای کشور کار میکرد از آن در حوزه قاچاق سوخت استفاده کرد و بیش از 600 هزار لیتر سوخت از آن کشف شد و گردش مالی و اموالی که از ابتدای سال از این راه بدست آورده بود بیش از 530 میلیارد تومان بود که دستگاه قضایی در حال ریشهیابی است تا با این فرد برخورد قاطع شود.
سردار اسماعیلی ادامه داد: در 3-4 ماه گذشته با هماهنگی تمامی دستگاههای متولی که در زمینه قاچاق سوخت سهمی دارند طرحی درمورد جایگاههای عرضه سوخت در استان اجرا شد که روزانه بیش از یک میلیون لیتر کاهش مصرف در استان داشتهایم.
در ادامه، جلال هولهزاده معاون مدیر در فناوری اطلاعات و ارتباطات شرکت ملی پخش گفت: الان، بیش از 22 هزار شناور در سامانه صدف ثبتنام کردهاند؛ سامانه صدف جایی است که مصرفکنندگان مختلف کشور که دسترسی به کارت سوخت ندارند یعنی در جایگاه نمیتوانند سوخت بگیرند از طریق سامانه صدف و فروشندگیهای ما اقدام به خرید سوخت میکنند و این 22 هزار شناوری که الان از ما سوخت میگیرند را به صورت برخط از سامانه جامع دریایی احراز میکنیم و استعلام میگیریم. چون این سامانه متولی اصلی کل ترددهای شناورها در دریاهاست.
در ادامه، امیرمحمد پرهامفر مدیر کل سابق دفتر پیشگیری ستاد مبارزه با قاچاق کالا گفت: الان مهمترین چالشی که در این رابطه وجود دارد شناورهای صیادی است و بیش از 10 هزار و 700 شناور صیادی به صورت قانونی داریم و شناورهایی که به صورت غیرقانونی فعالیت میکنند بیش از 20 هزار فروند برآورد میشوند که متأسفانه، آنها هم سوخت را میگیرند.
مدیر کل سابق دفتر پیشگیری ستاد مبارزه با قاچاق کالا افزود: در طول این مدت، مقاومت بسیار زیادی در برابر قانون صورت گرفته است و به جز یک استان که با پیگیریهای زیاد و تقریباً 85 درصد شناورهای صیادی اش مجهز شده است بقیه استانها در این زمینه وضعیت مطلوبی ندارند و به همین دلیل، باید بر اجرای قانون پافشاری کنیم و این که سالانه تقریباً حدود 500 میلیون لیتر سوخت برای مصرف شناورهای صیادی تخصیص میدهیم ولی این میزان، هنوز ساماندهی نشدهاند.